تازه ها
به گزارش بازارکار، قاسم مصلحی در نشست خبری هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی گفت: این جشنواره از قدیمی ترین جشنواره های فناوری در کشور است و نقش مهمی در توسعه واژگان و ادبیات دانش بنیان و فن آفرینی در فرهنگ عمومی و دانشگاهی داشته است.
وی هدف اصلی این جشنواره را معرفی شرکت های دانش بنیان موفق به سرمایه گذران دانست که در راستای اثر گذاری بیشتر اقتصاد دانش بنیان در اقتصاد کشور دنیال می شود.
بخش تامین مالی
معمولا مردم و شرکت های بزرگ از سرمایه گزاری در شرکت های دانش بنیان که فعالیت آنها مورد داوری و ارزیابی قرار گرفته استقبال می کنند و در کمترین زمان سرمایه شرکت ها با مشارکت مردم تامین می شود و نیاز به گرفتن تسهیلات پیدا نمی کنند و در این دوره جشنواره ده طرح مهم اعلام فراخوان می شود.
وی افزود: در سال گذشته صندوق پژوهش شرکت فولاد مبارکه 1000 میلیارد تومان در تامین مالی شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری کرد و امسال 2000 میلیارد تومان برای این بخش در نظر گرفته است.
معرفی بخش های هجدهمین جشنواره
بخش طراحان کسب و کار
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: بخش صاحبان کسب و کار یکی از بخش های این جشنواره است و شرکت هایی می توانند در آن شرکت کنند که اختراع و محصول خودرا تا سطح سه آمادگی تجاری سازی پیش برده و نمونه اولیه محصول را تولید کرده باشند. 9 طرح به مرحله نهایی این بخش راه یافته اند و سه طرح به عنوان برگزیده معرفی می شود.
مصلحی اضافه کرد: شرط ورود به نظام داوری در بخش طراحان کسب و کار شامل شاخصهایی چون فنی، قابلیت تجاریسازی، و آمادگی برای جذب حمایت از سرمایهگذار است.
بخش فن آفرینی و تجاری سازی فناوری
رئیس جشنواره شیخ بهایی گفت: هدف این بخش توسعه شرکتهای دانشبنیان و صنعت ساز است؛ از این رو شرکتهایی میتوانند در این بخش شرکت کنند که حائز شرط نوآوری و فناوری در تولید محصول، تولید محصول و تجاریسازی بوده و حداقل ۵۱ درصد سهام شرکتها متعلق به بخش خصوصی باشد.
وی ادامه داد: به منظور برقراری عدالت بین شرکت کنندگان، داوریها در دو بخش شرکتهای نوپا و رشد یافته به صورت مجزا انجام میشود. شرکتهای نوپا شرکتهایی هستند که مدت عرضه محصولات به بازار ۳ سال کمتر است و شرکتهای رشد یافته شرکتهایی هستند که بیش از ۳ سال محصول عرضه شده به بازار دارند. در مجموع 16 طرح به مرحله نهایی این بخش راه یافته اند.
مصلحی افزود: همچنین به منظور گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر محمود شیخ زینالدین، معاون فقید نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی ریاستجمهوری جایزه فناوری صنعتساز به برترین طرحهای فناورانهای که به مرحله تولید انبوه رسیده و بر اساس آن خط تولید یا کارخانه ایجاد شده است، اعطا میشود.
بخش های جانبی جشنواره
نشست های تخصصی و کارگاه آموزشی
رئیس جشنواره هجدهم ، نشستهای تخصصی را از دیگر برنامههای جنبی این رویداد عنوان کرد و گفت: در این بخش متخصصان و صاحبنظران به بحث و تبادل نظر می پردازند و کارگاههای آموزشی برای مدیران شرکت های دانش بنیان ، مدیران و کارشناسان پارک های علم و فناوری و سایر علاقمندان برگزار می شود.
وی افزود: نمایشگاه یکی دیگر از بخشهای این رویداد است و در آن فناوریهای نوظهور و آیندهنگر، فناوریهای صنعت ساز، رفع نیاز صنعت در دوران تحریم، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، محیط زیست، آلودگی هوا، آب و انرژی و نیازهای صنعت دارویی و مهندسی پزشکی ارائه میشود.
بخش فرصتهای سرمایه گذاری هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی
رئیس جشنواره شیخ بهایی در توضیح این بخش گفت: این بخش به عنوان یک برنامه پویا و دائمی مذاکرات بین دو بازیگر مهم این عرصه یعنی سرمایه گذاران فعال و طراحان کسب و کار و فن آفرینان علاقه مند به جذب سرمایه و توسعه بازار را تا حصول نتیجه دنبال خواهد نمود و نتایج مذاکرات در زمان برگزاری جشنواره هجدهم اعلام خواهد شد.
در این رویکرد ضمن ایجاد شرایط لازم برای ارائه حرفه ای و استاندارد طرح های منتخب به سرمایه گذاران و حامیان عرصه فن آفرینی فرآیند سرمایه گذاری با برگزاری مذاکرات دوجانبه (B2B) طراح و سرمایه گذار تسهیل خواهد شد.
از ویژگیهای بارز این بخش میتوان به موارد ذیل اشاره کرد
-۱ آموزش و مشاوره لازم جهت ساماندهی هرچه بهتر و مناسبتر مذاکرات سرمایه گذاری
۲ کارشناسی طرحهای قابل سرمایه گذاری
-۳- حضور سرمایه گذاران و بازرگانان مختلف داخلی و خارجی
۴- ارائه کارگاه ها و نشستهای تخصصی انتقال تجربه توسط فناوران و شرکتهای موفق داخل و خارج از کشور
۵- حضور مدیران و کارشناسان کلیدی سازمانها و مراکز مهم کشور
در این بخش با برگزاری برنامه های متنوع فناوران شناسایی شده حاضر در جشنواره در زمینه های تخصصی جهت سرمایه گذاری مستقیم از طریق تبادل سهام و سرمایه و دیگر روشها به سرمایه گذاران کارآفرین فعال کشور یا سکوهای تأمین مالی جمعی معرفی خواهند شد. بدین منظور فرصتهای سرمایه گذاری ابتدا با کمک سازمانهای تخصصی همکار جشنواره ارزیابی و سپس به جامعه سرمایه گذاران معرفی می.شوند فرصتهای سرمایه گذاری میتوانند شامل یک یا برخی از حالتهای ایده ای نو برای ایجاد یک بنگاه اقتصادی دانش بنیان ،جدید طرح توسعه ای شرکتهای موجود و ارتقاء سطح فعالیتهای دانش بنیان این شرکتها فرصتهای تجاری و بازرگانی در حوزه تجارت محصولات دانش بنیان و سایر باشند.
بخش غیر مسابقه ای فرصتهای سرمایه گذاری شامل برنامه های مدون منسجم و پویایی به شرح زیر خواهد بود:
۱ - شناسایی و جذب سرمایه گذاران و سرمایه پذیران واقعی
۲- توانمند سازی سرمایه پذیران
انجام مذاکرات دوجانبه سرمایه گذار-سرمایه پذیر در رویداد پل» سرمایه گذاری جشنواره
-۴- شناسایی و معرفی جهت تأمین مالی جمعی طرح های فناورانه
ارسال نظرات