بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۶۳۵۰۶
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اعلام اینکه ششمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی از امروز در این استان آغاز شده است، گفت: مشارکت فعال کشاورزان در این سرشماری اهمیت زیادی در برنامه‌ریزی های کشاورزی و اقتصادی کشور دارد.
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۳

اجرای سرشماری عمومی کشاورزی در آذربایجان شرقی

به گارش خبرنگار بازار کار، شهرام شفیعی، سرپرست سازمان جهادکشاوی آذربایجان شرقی، روز شنبه 12 آبان ماه، در گفت و گو با خبرنگاران، با اعلام اینکه ششمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی از امروز در این استان آغاز شده است، گفت: مشارکت فعال کشاورزان در این سرشماری اهمیت زیادی در برنامه‌ریزی های کشاورزی و اقتصادی کشور دارد. 

وی افزود: این سرشماری به مدت ۴۵ روز تا ۲۶ آذر ماه اجرا می شود و در آن اطلاعات جامعی از تغییرات و عملکرد بخش کشاورزی در ۱۰ سال گذشته جمع آوری می شود و نتایج آن، مبنای تحلیل‌های استانی و کشوری قرار می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: دوره‌های قبلی سرشماری عمومی کشاورزی در سال‌ های ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۳ برگزار شده‌ است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: با توجه به اینکه براساس آمار به دست آمده از این سرشماری حداقل برای یک دهه آینده بخش کشاورزی کشور برنامه ریزی خواهد شد، تمام عوامل اجرایی باید بر انجام درست این طرح نظارت مستمر داشته باشند.

شفیعی، با بیان اینکه دسترسی به اطلاعات دقیق کشاورزی، می تواند توانمندی های این حوزه را به تصویر کشیده و به بهبود امنیت غذایی کمک کند، ادامه داد: در اجرای این طرح، برخی اقلام مانند مشخصات بهره بردار، مساحت اراضی کشاورزی شامل مساحت اراضی زراعی، باغ و قلمستان ها، نام محصولات کشاورزی و سطح کاشت محصولات سالانه جمع آوری می شود.

وی یادآور شد: در این سرشماری تعداد و جنس انواع دام، وجود فعالیت کشت گلخانه ای، پرورش ماهی و میگوی خوراکی، زنبور عسل، کرم ابریشم، پرورش طیور و سایر شاخص‌های کشاورزی محاسبه و برای تصمیم گیری کلان در کشور مورد استفاده قرار می گیرد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر ضرورت ارایه اطلاعات صحیح به آمارگیران تاکید کرد و گفت: مردم اطمینان داشته باشند که تمامی اطلاعات جمع‌آوری شده محرمانه است و تنها برای تحلیل‌های آماری استفاده می شود.

شفیعی، افزود: در سرشماری کشاورزی نیز می توان با احصای اطلاعات دقیق، مشکلات دامن‌گیر کشاورزان را به حداقل رساند و از تسهیلات بخش کشاورزی در کشور برای استان‌ بیشتر استفاده کرد.

وی با اشاره به اهمیت داده‌های دقیق در سیاست‌گذاری، اظهار کرد: نبود اطلاعات صحیح، چالش‌هایی در تصمیم‌گیری ایجاد می کند و سیاست‌گذاران می توانند با این آمار، تصمیم‌های موثرتری برای توسعه بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور بگیرند.

شفیعی، افزود: خبرنگاران و اصحاب رسانه‌ می توانند با تشویق کشاورزان و بهره برداران حوزه کشاورزی به مشارکت در سرشماری کشاورزی به تقویت وفاق ملی و توسعه کشاورزی کشور کمک کنند.

ارسال نظرات