بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۳۶۸۰
 رئیس سازمان امور مالیاتی، نظام مالیاتی را نیازمند پوست اندازی دانست و بیان کرد: گذار از نظام مالیات ستانی سنتی به نظام سیستمی و هوشمند در حال انجام است.
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲

به گزارش خبرنگار بازارکار،  محمدهادی سبحانیان در نشست با فعالان اقتصادی استان گیلان که در سالن اجتماعات اداره کل و امور اقتصادی و دارای گیلان برگزار شد، با تاکید بر کاهش اختلال در بخش کسب و کار و لزوم حل و فصل مسائل مالیاتی فعالان اقتصادی، اظهار کرد: رویکرد نظام مالیاتی کشور بر این است که فرایندها اصلاح شود و از حالت سنتی گذر کنیم.

وی با بیان اینکه نباید وقت فعالان اقتصادی در گیر رفت و آمدها تلف شود، افزود: وظیفه سازمان امور مالیاتی را فقط مالیات ستانی نیست و ما خودمان را شرکای راهبردی فعالان اقتصادی می دانیم.

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه هرگونه چالش و اختلال در فعالیت های اقتصادی نظام مالیاتی را نیز متضرر می کند، گفت: باید از منظر مالیات به اصلاح فرایندهای سنتی مالیات ستانی بپردازیم؛ مراجعه مودیان به ادارات امور مالیاتی یکی از چالش های فعالان اقتصادی بوده و باید مسائل مالیاتی را بدون مراجعه به ادارات امور مالیاتی حل و فصل کنیم.

سبحانیان نظام مالیاتی را نیازمند پوست اندازی دانست و خاطرنشان کرد: گذار از نظام مالیات ستانی سنتی به نظام سیستمی و هوشمند در حال انجام است، زیرا بسیاری از چالش ها و ابهام ها و شبهات، مبتنی بر قواعد و ساز و کارهای سیستمی رفع و تسهیل می شود.

وی با بیان اینکه نظام مالیات ستانی هوشمند هم به تسهیل مسائل فعالان اقتصادی و هم به رفع چالش های سازمان امور مالیاتی کمک می کند، ادامه داد: نظام مالیاتی کشور با حجم بالای رسیدگی های مالیاتی مواجه است که بخشی از دقت و کیفیت کار را تحت الشعاع قرار می دهد.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی سیستمی شدن مالیات ستانی را برد - برد دانست و عنوان کرد: به دنبال کاهش حجم رسیدگی و افزایش دقت مالیاتی هستیم.

وی سازمان امور مالیاتی را مجری قانون دانست و تصریح کرد: برای تسهیل فعالیت مودیان حقیقی و حقوقی و صاحبان مشاغل و اصناف، پیشنهادات لازم را در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ آوردیم.

سبحانیان با بیان اینکه نیازمند همراهی فعالان اقتصادی جهت سیستمی شدن فرایندهای مالیاتی هستیم، خاطرنشان کرد: تحولات آنی و یک شبه رخ نمی دهد و باید این مسیر را با آرامش و مفاهمه و گفت و گو بین امور مالیاتی و فعالان اقتصادی پیش ببریم.

 

وی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را یکی از مترقی ترین قوانین کشور دانست و بیان کرد: مودی باید اقدام به صدور صورتحساب الکترونیکی فروش کالا و خدمات در سامانه مودیان کند؛ در این راستا بالغ بر ۹۶ درصد اظهارنامه های مالیات بر ارزش افزوده بدون رسیدگی پذیرفته می شود.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی از ثبت بالغ بر دو میلیون و ۵۰۰ هزار شناسه کالا و خدمت در سامانه مودیان خبر داد و تاکید کرد: این سامانه براساس صورتحساب الکترونیکی، مالیات را تعیین می کند. قانونگذار برای کتمان درآمد و عدم صدور صورتحساب جرایم سنگین وضع کرده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون در حال پوست اندازی هستیم، تصریح کرد: ما قائل به تحولات یک شبه نیستم و حتما باید مسیر پوست اندازی توام با آرامش، گفتگو و دقت باشد.

در ادامه این جلسه عیرضا تهیدست رییس اتاق اصناف گیلان با بیان اینکه زیبایی های گیلان زیاد است اما مشکلات اقتصادی این استان در پس این زیبایی ها پنهان شده است، اظهار کرد: می طلبد که این روزها سازمان امور مالیاتی تعامل بیشتری با بخش خصوصی در بخش های ارزش افزوده و تغییرات متعددی که در سامانه ها ایجاد می شود، داشته باشد.

وی افزود: در چهار فصل گذشته با اظهارنامه های متخلف ارزش افزوده چندگانگی هایی بوجود آمد که تبعات جریمه ای برای اصناف داشت.

تهیدست در ادامه با اشاره به اینکه ایتاکدها یکی دیگر از چالش های اصناف محسوب می شود ،خاطرنشان کرد: متاسفانه ایتاکدها برای برای از اصناف فعال نشده است و انطباق ایتاکد ها با مجوزهای درگاه همچنان فعال نیست.

برای برطرف شدن مشکلات در این زمینه تعامل دستگاه ها بسیار ضروری است.

رییس اتاق اصناف گیلان در ادامه به مشکل تراکنش ها اشاره کرد و گفت: برخی از اصناف تراکنش سفید دارند یعنی پول به حساب متصدی واریز می شود اما باید انتقال یابد .حل این چالش نیاز به تدابیر بیشتر دارد.

در ادامه این نشست امیر پورنصیر عضو هیات نمایندگان بخش صنعت استان نیز با بیان اینکه اگر قرار باشد سازمان مالیات و دارایی را شریک تجاری صنعت و تولید تلقی کنیم باید در سود و زیان هم شریک باشیم، افزود: مشکلاتی نظیر نواسانات ارز و انرژی مشکلاتی بر روند تولید می گذارد و ضررهایی وارد می کند اما شرایط به گونه ای پیش می رود که سازمان دارایی در این خسارت همراه نیست

 پورنصیر خاطرنشان کرد: برخی تکالیفی که امور مالیاتی بر عهده تولید گذاشته است بسیار

سنگین است و در برخی موارد ناچار هستیم از مشاوران بهره بگیریم . علیرغم تلاش ها برای اجرایی کردن برخی از بخش نامه ها ناتوان هستیم.

در ادامه این نشست تطهیری از خانه صنعت و معدن گیلان گفت: انتظار داریم مسولین عالی رتبه درد بخش تولید و صنعت را کم کنند و خوشبختانه در بخش امور مالیاتی استان گیلان اتفاقات خوبی رقم خورده است.

وی افزود: ما از انسان های بزرگ انتظار انجام کارهای بزرگ داریم و خوشبختانه در جلسه هم اندیشی که در این ادره کل برگزار شد به بسیاری از سوالات فعالان اقتصادی پاسخ داده شد و امیدواریم چنین جلساتی در همه استان ها برگزار شود.

تطهیری با اشاره به اینکه در سال های اخیر در بحران تراز برق و گاز ، تولیدکنندگان بخشی از بازار را از دست دادند، تصریح کرد: انتظار می رود در قبال برخی از خسارت ها بخشودگی های مالیاتی در نظر گرفته شود.

در ادامه این نشست محمدی عضو اتاق تعاون گیلان با بیان اینکه طبق چشم انداز و برنامه ریزی کشوری باید تعاون سهم 25درصدی در بخش اقتصادی داشته باشد این در حالیست که فعلا سهم 5تا 6درصدی دارد، گفت: گیلان 2600تعاونی دارد که برخی از آنها مشکل مالیاتی دارند و برای حفظ اشتغال در این تعاونی ها نیاز به توجه ویژه مسولین مربوطه است.

وی خاطرنشان کرد: ضروری است چندین کلاس توجیهی مسائل مالیاتی برای تعاونی ها برگزار شود زیرا برپایی چنین کلاس هایی در گذشته نتایج خوبی را به همراه داشت.

عضو اتاق تعاون گیلان تصریح کرد: همچنین لازم است جریمه های مالیاتی منطقه ای در نظر گرفته شود و در این مبحث بخش کشاورزی استان مورد توجه ویژه باشد.

در ادامه قربان دوست مدیرعامل یکی از صنایع برتر گیلان در این نشست گفت: سازمان دارایی همواره تلاش کرده است تا از بخش تولید حمایت کند اما مشکلاتی وجود دارد که نیاز به تدابیر ویژه دارد.

ارسال نظرات