بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۶۴۷۲۴
هشدار رئیس اتاق گرگان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در دیدار با استاندار گلستان گفت: گلستان در بهترین نقطه و در چهارراه اقتصاد منطقه قرار دارد و از ظرفیت‏‏‌های بین‌المللی برخوردار است. امیر یوسفی گفت: توانمندی صادراتی استان بالاست، اما زیرساخت‏‏‌ها بسیار اندک است و کفاف تجارت ما را نمی‌دهد. وی اظهار کرد: امروز مرز اینچه‏‏‌برون، هم در بخش زمینی و هم در بخش ریلی از کمترین امکانات برخوردار است و بازرگانان ما در خصوص امکانات تخلیه و بارگیری، انبار، خط ریلی عریض، تغییر بوژی و قرنطینه دارای مشکل هستند. یوسفی در ادامه گفت: با تلاش بازرگانان و همکاری نزدیک اداره کل صمت، اداره کل گمرکات و دیگر دستگاه‏‏‌ها کار و تجارت در مرز تسهیل شده، به طوری که صادرات ما پارسال ۴۷درصد و در ۷ماه امسال ۴۴‌درصد رشد داشته، اما اگر این مشکلات حل شود می‌توانیم چشم‏‏‌انداز چندبرابری برای صادرات داشته باشیم.
سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲

به گزارش خبرنگار بازارکار به نقل از دنیای اقتصاد، امیر یوسفی رئیس اتاق بازرگانی گرگان تصریح کرد: لازم است به بخش خصوصی اجازه داده شود خودش وارد شود تا مشکل را حل کند. اگر این مشکلات حل نشود کشور‌های دیگر جای ما را در بازار‌های منطقه پر می‌کنند.

یوسفی با اشاره به اینکه طرح گردشگری آشوراده همه مسیر‌های قانونی را طی کرده، اما در آغاز کار به یکباره دچار مشکل شد، این پرسش‌ها را مطرح کرد که استان ما با دیگر استان‌های شمالی کشور چه فرقی دارد؟ چرا موانع و مشکلات در آنجا مانند استان ما نیست؟ چرا با حفظ محیط‌زیست طرح‌های گردشگری اجرا می‌شود، اما به استان گلستان می‌رسد، قضیه متفاوت می‌شود؟ وی با بیان اینکه همه می‌دانیم که منطقه آزاد نقطه عطف توسعه و پیشرفت استان محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های دولتی در مرز با هم درگیر هستند و کار استقرار منطقه آزاد را به تاخیر می‌اندازند. باید کسی به آن‌ها تکلیف کند که به اجرای قانون تمکین کنند.

یوسفی افزود: این مرز به عبارتی منطقه پدافند عامل کشور است. امروز با تحریم کشتیرانی حمل بار به سمت زمینی و ریلی شیفت پیدا می‌کند و پیش‌بینی می‌شود، حمل بار از اینچه‌برون افزایش یابد. مخصوصا نهاده‌های کشاورزی و گندم که کشور‌های شمالی ما انبار این محصولات است. با این زیرساخت‌ها مشکلات تجارت افزایش می‌یابد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: در بحث تجارت خارجی جاده اینچه برون به ترکمن باشی در ترکمنستان بسیار خراب است و با کوچک‌ترین بارندگی کامیون‌ها گیر می‌کنند. از این رو تقاضا داریم اقدام عاجلی در این زمینه انجام شود.

یوسفی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بر اساس قانون، مشاور سه قوه است و فعالیت‌های بخش خصوصی در آن تجمیع شده است، اظهار کرد: بر اساس ماده ۳ قانون بهبود محیط کسب و کار، دستگاه‌های اجرایی مکلفند هنگام تدوین یا اصلاح مقررات، بخشنامه‌ها و   رویه‌های اجرایی، نظر تشکل‌های اقتصادی ذی‌ربط را استعلام کنند و مورد توجه قرار دهند. این مساله اهمیت بخش خصوصی را نشان می‌دهد. یوسفی گفت: در اتاق بازرگانی گرگان ۱۰ کمیسیون تخصصی تشکیل شده که هرکدام مشکلات و راهکار‌های حوزه خاصی از بخش‌های اقتصادی استان را پیگیری می‌کنند و با ارتباط نزدیک با اتاق ایران و دستگاه‌های استانی و ملی، نظرات و مصوبات خود را ارائه می‌کنند.

وی افزود: استان گلستان در تامین امنیت غذایی کشور نقش مهمی دارد، به طوری که ۳۷ روز غذای مردم ایران را تامین می‌کند. اگر حتی یک روز ارسال محصولات تولیدی گلستان به تهران و به دیگر نقاط کشور متوقف شود، در بازار مشکل ایجاد خواهد شد. رئیس اتاق بازرگانی گرگان در ادامه گفت: یکی از دلایل پایین بودن درآمد سرانه استان در مقایسه با میانگین درآمد سرانه کشور، تولید محصولات اساسی در استان است. وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال کشاورز ما هزینه‌ها را با قیمت دلار بازار آزاد پرداخت می‌کند، اما قیمت‌گذاری محصولات بر اساس دلار دولتی و دستوری است و این باعث می‌شود درآمد کشاورزان با هزینه‌های آن‌ها همخوانی نداشته باشد و با سود بسیار اندک کار را جلو ببرند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: این مساله را بگذارید در کنار تاخیر در پرداخت طلب کشاورزان در محصولات گندم، کلزا، سیب زمینی، گوجه فرنگی و... که می‌بینیم مشکل دوچندان می‌شود.

یوسفی اظهار کرد: از طرفی می‌بینیم استان‌هایی که محصولات اساسی کشاورزی تولید نمی‌کنند قیمت محصولات آن‌ها در بازار آزاد تعیین می‌شود و به همین دلیل درآمد سرانه بالاتری دارند.

وی اظهار کرد: در واقع بخش کشاورزی استان گلستان دارد به دولت یارانه می‌دهد، از این رو توجه به بخش کشاورزی مورد انتظار ماست.

یوسفی در ادامه گفت: باید زیرساخت‌های مناسب در بخش کشاورزی ایجاد شود، مشوق‌های متنوع لحاظ شود، استفاده از تکنولوژی روز دنیا پیاده‌سازی و بودجه لازم چه از طریق بانک‌ها و چه از طریق دیگر ظرفیت‌های دولت به این بخش تزریق شود. وی افزود: از همه مهم‌تر اینکه باید قیمت‌های دستوری حذف یا بازنگری شود و در موضوع مالیات بخش کشاورزی تجدید نظر شود.

یوسفی با اشاره به اینکه استان گلستان با این درآمد سرانه بسیار پایین نباید در بحث مالیات مانند سایر استان‌ها دیده بشود، اظهار کرد: واحد‌های صنعتی ما کوچک و متوسط هستند و به رغم ظرفیت‌های بالا و متنوع، از توان مالی پایینی برخوردارند، از این رو لازم است حمایت ویژه‌ای از آن‌ها بشود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در ادامه گفت: ناترازی در برق خسارت زیادی به واحد‌های تولیدی ما وارد کرده است و باعث شده نتوانند تعهدات خود را در بازار انجام دهند. به دلیل ناترازی برق در تابستان امسال واحد‌های ما در ماه با ۹ روز کاری فعالیت کردند.

وی افزود: در بحث بانک‌ها هم ناترازی بیشترین فشار را به صنعتگران استان وارد کرد، به‌طوری که با کمترین سرمایه درگردش کار کردند. وی در ادامه گفت: در زمستان هم باید منتظر پیامد‌های ناترازی در گاز باشیم.

یوسفی تصریح کرد: واقعیت دیگر اینکه تولیدکنندگان ما یکی پس از دیگری حساب‌های خود را به تهران می‌برند و از ظرفیت بانک‌ها در تهران استفاده می‌کنند. چرا که سقف تسهیلات و اختیارات بانک‌های استان بسیار پایین است و منابع محدودی دارند. رئیس اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: از طرفی تمام منابع بانک‌های خصوصی که بیشتر از ۵۰درصد سپرده‌های مردم را در اختیار دارند به خارج از استان می‌رود و ریالی در اقتصاد استان هزینه نمی‌شود.

ارسال نظرات