محمدمهدی برومندی در همایش رویداد زیتون در جمع خبرنگاران، افزود: زیتون از محصولات مهم باغبانی کشور و یک میوه قرآنی است که خواص فراوانی برای سلامت انسان دارد از همین رو در وزارت جهاد کشاورزی نیز تلاش شده است تا تمام زیرساختهای لازم برای تولید پایدار زیتون در کشور فراهم شود.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران عضو شورای بین المللی زیتون زیر نظر سازمان ملل متحد است که با اقدامات انجام شده در سال ۲۰۲۴ ریاست شورای بین المللی زیتون را برعهده گرفت، یادآور شد: تلاش شده است زیتون به عنوان کالای اساسی شناخته شود و طی بیش از ۲ سال گذشته در شورای قیمتگذاری، زیتون در شمار محصولات اساسی قرار گرفت بنابراین حمایت هایی که از محصولات اساسی صورت می گیرد از زیتون نیز انجام میشود.
برومندی اظهار داشت: قرار است زنجیره ارزش را در زیتون گسترش داده و تکمیل کنیم تا به توسعه و تولید زیتون پایدار کمک شود به همین جهت در چند سال اخیر گامهای مهمی در حوزه زیتون به سمت ایجاد باغهای مدرن، اصلاح و احیای آنها حرکت کرده ایم و در این زمینه سرمایه گذاری های خوبی هم از سوی بخش خصوصی و هم دولتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه استان زنجان، روند بسیار خوبی را در تولید زیتون دارد و در این حوزه پیشتاز است، خاطرنشان کرد: سیاست کلان وزارت جهاد کشاورزی این است که در تولید زیتون سرانه مصرف روغن زیتون را افزایش دهیم و تولیدات و ارقامی که گسترش می یابد روغنی باشد.
برومندی گفت: تلاش می شود روغن زیتوان بیشتر در سبد غذایی مردم قرار گیرد و مصرف کنسروی به دلیل نمک موجود در آن کاهش یابد و هم در تولید و هم در مصرف به سمت روغن زیتون که بسیار سالم و پرخاصیت است حرکت کنیم.
وی افزود: در سالهایی که تولید محصول زیتون زیاد بوده است ۱۷ هزار تن روغن زیتون تولید کرده ایم و در این رابطه برای برندسازی و بسته بندی محصول تلاش می کنیم.
برومندی ادامه داد: به رغم اینکه ایران وارد کننده روغن است، در راستای حمایت از تولیدکنندگان، دولت اجازه صادرات روغن زیتون را صادر کرد که گام مهمی در راستای حمایت از تولید است.
مدیر امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: پیش بینی می شود امسال ۱۵۰ هزار تن زیتون در کشور تولید شود این درحالی است که در برخی سالها بیش از ۲۵۰ هزار تن تولید هم ثبت شده است.
وی میزان تولید سالانه زیتون در زنجان را بین ۶۰ تا ۷۰ هزار تن بیان کرد و گفت: تلاش وزارت جهاد کشاورزی افزایش تولید در واحد سطح است به طوریکه در زمان حاضر تولیدکنندگان پیشرو در هر هکتار تا ۲۰ تن زیتون برداشت می کنند که این میزان با متوسط کشوری که کمتر از سه تن است فاصله زیادی دارد.
برومندی افزود: همه تلاش ما این است که با عملیات خوب کشاورزی و به کارگیری دانش و آموزش، فاصله میزان تولید در واحد سطح را میان تولیدکنندگان پیشرو با دیگر زیتون کاران کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه کیفیت محصولات کشاورزی ایرانی بسیار بالاست و به دلیل اقلیم خوبی که داریم معمولا محصولات ما بی رقیب است، تصریح کرد: حتی در روغن زیتون با توجه به اینکه ما عضو شورای بین المللی زیتون هستیم همه ساله روغن زیتون تولیدی ما به مادرید اسپانیا ارسال و در آزمایشگاههای بین المللی ارزیابی می شود.
برومندی گفت: ارقام زیتون تولیدی کشور در جهان رتبه اول را ثبت کرده است و محصولات کشاورزی ایران از جمله زیتون در حال حاضر به بیش از ۱۰۰ کشور دنیا و روغن زیتون نیز با دست برتر به همه کشورهای همسایه و دیگر کشورها صادر می شود.
وی با بیان اینکه با اقدامات انجام شده طی سالهای اخیر مکانیزاسیون در حوزه زیتون را ارتقا داده ایم، گفت: با توجه به اینکه باغهای مدرن و متراکم در کشور در حال ایجاد است برای نخستین بار کمباین زیتون نیز وارد باغداری زیتون کشور شده است.
ارسال نظرات