تازه ها
بهمن بابایی اظهار کرد: آوردههای مردم با هزینههای احداث مسکن در گیلان همخوانی ندارد که این خود موجب طولانی شدن زمان اجرای پروژه و تحمیل هزینههای گزاف بر متقاضیان شده است.
وی متوسط آورده مردم در پروژه ۶۲۴ واحدی رشت را به ازای هر واحد سه میلیارد و ۴۸۰ میلیون ریال، ۳۶ واحدی بندرانزلی را پنج میلیارد و ۳۸۰ میلیون ریال، ۴۰ واحدی لنگرود ۲ میلیارد و ۷۲۰ میلیون ریال، ۸۰ واحدی لنگرود ۲ میلیارد و ۳۷۰ میلیون ریال، فاز نخست پروژه ۲۰۴ واحدی آستارا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، فاز۲ پروژه ۲۰۴ واحدی آستارا ۸۱۰ میلیون ریال، فاز سوم آستارا ۲۸۰ میلیون ریال، پروژه ۳۷۵ واحدی چاف و چمخاله ۱۳۰ میلیارد ریال، ۲۰ واحدی صومعهسرا یک میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال و ۳۵ واحدی صومعهسرا را نیز یک میلیارد ۶۷ میلیون ریال اعلام کرد.
وی گفت: برای اجرای هر پروژه در گیلان نخست باید امکان سنجی، توجیه فنی و اقتصادی آن انجام شود در غیر اینصورت پروژه با شکست مواجه خواهد شد. باتوجه به آنکه در گیلان هزینه آمادهسازی و اجرای پروژه های مسکن از جمله نهضت ملی بسیار بالاست تسهیلاتی که دولت برای ساخت این واحدهای مسکونی می پردازد با آورده مردم و هزینه ساخت آنها همخوانی ندارد و این مشکل باید حل شود.
وی با بیان اینکه آمادهسازی زمین برای هر واحد مسکونی نهضت ملی در گیلان یک میلیارد ریال است، افزود: بنیاد مسکن برای اجرای پروژه 624 واحدی رشت فقط ۳۳۰ میلیارد ریال صرف آمادهسازی زمین کرده است.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان ادامه داد: اراضی که به طرح نهضت ملی مسکن اختصاص یافته استحکام لازم را برای احداث سازه ندارد. هم اکنون برای احداث هر بلوک ۶۰ واحدی از روشهای فنی شمعکوبی و روش اختلاط عمیق خاک (DSM) استفاده می شود.
وی با بیان اینکه هزینه آمادهسازی باید متعارف باشد، تصریح کرد: این هزینههای هنگفت موجب شده آورده اولیه مردم صرف آمادهسازی زمین شود از اینرو دولت باید در آمادهسازی زمین برای ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی کمک کند تا بنیاد مسکن بتواند مدیریت منابع مالی را داشته باشد.
بابائی اضافه کرد: پایان مهلت ارائه تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن و عدم تمدید آن توسط بانکها یکی دیگر از مشکلات اجرای این پروژه در گیلان است.
وی افزود : از ابلاغ این تسهیلات به بانکها ۳۶ ماه میگذرد و هم اینک امکان تمدید این تسهیلات وجود ندارد که فشار مضاعفی را به مردم وارد می کند.
وی اضافه کرد: در استان گیلان هزار و ۷۰۰ واحد برای اخذ تسهیلات به بانک معرفی شدهاند که هزار و ۴۸۴ مورد آنها از سوی بنیاد مسکن و ۲۱۶ واحد در قالب گروه ساخت نیز برای اخذ تسهیلات معرفی شده اند و از کل این تعداد تا کنون با ۹۱۳ نفر نیز قرارداد منعقد شده است.
بابائی، علت آمار پائین انعقاد قرارداد را طولانی شدن زمان پروژه و عدم تمدید قراردادهای بانکی اعلام کرد و افزود: عملیات احداث هزار و ۶۲۷ پروژه آغاز شده است که از این تعداد ۳۵۱ واحد به مرحله اسکلت و سقف رسیده است.
ارسال نظرات