تازه ها
به گزارش بازارکار، کیا عاشوری امروز، ۲۷ آذرماه در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان رشت که با حضور پروانه رضایی، معاون روابط کار وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مالک حسینی، معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت کار در فرمانداری شهرستان رشت برگزار شد، اظهار کرد: شهرستان رشت بیشترین سهم اشتغال را در استان دارد، موضوع اشتغال یک مقوله اقتصادی بوده اما آنچه مهم است موضوعات اجتماعی بوده که عامل آنها بیکاری است.
وی با بیان اینکه اشتغال آفرینی جزو دغدغههای مدیران استان است، افزود: گیلان با اینکه از موهبتهای الهی فراوانی برخوردار است ولی در بحث اشتغال همچنان دغدغهها وجود دارد، خانوادههایی که دارای فرزندان تحصیل کرده هستند و اشتغال این جوانان بزرگترین دغدغه برای خانوادههاست.
فرماندار شهرستان رشت تصریح کرد: بخش اعظم کسانی که در استان گیلان بیکار هستند، تحصیلکردههای استان هستند. دولتها طی ادوار مختلف بر اساس سیاستهای موجود با ارائه تسهیلات حمایتهایی داشتند و زمینه رونق اشتغال را در استان گیلان و شهرستان رشت فراهم کردند.
عاشوری بیان کرد: پایین بودن دستمزد کارگران یکی از چالشها و موضوعات مهم ماست، حقوق یک کارگر بر اساس درآمدی است که مطابق قانون کار درنظر گرفته شده، ولی جوابگوی زندگی و معیشت روزمره نیست، حتی گاهی درآمد تاکسیهای اینترنتی از دستمزد کارگران بیشتر میشود؛ به دلیل پایین بودن دستمزد، خیلی از جوانان و افراد، تمایلی به کار در واحدهای تولیدی ندارند.
وی ادامه داد: واحدهای تولیدی هم با توجه به شرایط موجود و بالا رفتن ارز، یک اعتباری برای سرمایه در گردش نیاز دارند که این هم جزو موضوعاتی بوده که مطالبه مدیران واحدهای تولیدی است.
فرماندار شهرستان رشت تصریح کرد: تعهد اشتغال شهرستان رشت در سال جاری ۷۹۳۲ نفر بوده که تاامروز ۵۸۹۱ نفر در سامانه ثبت شدند و حدود ۷۴ درصد تعهد اشتغال شهرستان محقق شده است.
عاشوری بیان کرد: ارتباط و تعامل بسیار خوبی بین بانکها در جهت پرداخت تسهیلات اشتغال وجود دارد، سامانه «رصد» به صورت مرتب در حال بررسی پرداخت تسهیلات است و علی رغم اینکه برخی از تعهدات از تیرماه ابلاغ شده تا امروز ۵۷ درصد تسهیلات پرداخت شده است، پیش بینی میشود تا پایان سال بیش از سقف تعهد اشتغال پرداخت شود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاههای دائمی اشتغال در شهرستانها و استان برای عرضه محصولات تولیدی، افزود: برگزاری نمایشگاههای اشتغال راه خوبی برای پایدار کردن واحدهای تولیدی خرد، بهخصوص مشاغل خانگی است، و شایسته است این نمایشگاههای فصلی ویژه کارآفرینان مشاغل خانگی را به صورت دائمی در مرکز استان داشته باشیم.
فرماندار رشت با تأکید بر اینکه کارآفرینان به عنوان رزمندگان جبهه اقتصادی در حال تلاش هستند و باید حمایت شوند، تصریح کرد: یکی از مشکلات این است که پرداخت تسهیلات در قالب یک تعاونی سازماندهی نمیشود، یعنی برخی از اشتغال آفرینان خانگی هم در بحث خرید اولیه تولیدات و فروش با چالش مواجه میشوند، باید در این حوزه هم تدابیری اندیشیده شود.
انتهای پیام
ارسال نظرات