تازه ها
به گزارش خبرنگار بازار کار، آئین اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران - مرحله استانی روز شنبه ۱۵ دیماه با حضور، محمدتقی اعلمی رئیس دانشگاه تبریز، علی اصغر فاتحیفر، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان، حمیده بردباری، معاون رسانه اداره کل روابط عمومی دفتر رییس جمهور و جمعی از روسای دانشگاههای استان در سالن اجتماعات دانشکده فنی مهندسی عمران دانشگاه تبریز برگزار شد.
محمدتقی اعلمی، رئیس دانشگاه تبریز، در این آئین، این رویداد مهم را نمایانگر تواناییهای علمی و گفتوگویی دانشجویان دانست و اظهار کرد: مسابقات مناظره دانشجویی، فضایی مناسب برای تقویت وفاق ملی، شور و نشاط و افزایش امید به آینده در بین دانشجویان و نسل جوان است.
وی ادامه داد: ما امروز نیازمند بهرهگیری از گفتمان همافزایی و وحدتبخش هستیم و باتوجه به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اهمیت گفتوگو و امید به آینده، ما وظیفه داریم این ارزشها را نهادینه کنیم.
اعلمی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به دانشجویان شرکت کننده در این مسابقات گفت: شما دانشجویان آیندهسازان این کشور هستید و نقش شما در تقویت وحدت ملی، بیبدیل است و این مسابقات فرصتی برای یادگیری احترام به نظرات یکدیگر و توجه به راهکارهای حل چالشهای کشور است.
حمیده بردباری، معاون رسانه اداره کل روابط عمومی دفتر رییس جمهور نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه تسری وفاق در جامعه از مسیر گفتو گو میسر میشود، گفت: گفتوگویی که مبتنی بر سویههای مثبت و منفی اتفاقات باشد بدون شک، کارساز خواهد بود و سیاستمداران و کسانی که دستی در کار دارند، از این گفتوگو استقبال خواهند کرد.
وی با اشاره به سابقه حضور خود در ایسنا و جهاددانشگاهی اظهارکرد: برای من باعث افتخار هست که در مجموعهای حضور یافتم که از همین جا رشد کرده و از همین جا یاد گرفتم و وارد جامعه بزرگتری شدم و قدردان زحمات تک تک بزرگوارانی هستم که در مجموعه جهاد دانشگاهی این فرصت را برای من و بسیاری از همکارانم که امروز در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نقش آفرینی می کنند، فراهم کردند.
بردباری گفت: نیاز امروز جامعه ما بیش از هر چیزی گفتوگو و شنیدن صدای همدیگراست، نهادینه کردن فرهنگ گفتوگو پیش نیاز همین وفاقی هست که دولت چهاردهم به آن تاکید میکند و راه حل برون رفت از بخشی از مشکلات فعلی را وفاق میداند.
وی تاکید کرد: امروز باید بپذیریم که سرمایهگذاری بنیادین ما برای رشد و توسعه کشور از مسیر همین گفتوگو و وفاق میگذرد، فرهنگ گفتوگو و زیست انتقادی در سطوح مختلف و بخشهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه ما باید تقویت شود.
بردباری با تاکید بر اینکه در مباحث گفتوگو نباید از انتقاد بترسیم اما نقد و انتقاد را با تهمت، دروغ و بداندیشی یکی بدانیم، گفت: امروز نهادهایی همچون خانواده، مدرسه و دانشگاه نقش عمدهای را در تسری گفتمان وفاق که یکی از پایههای اساسی آن گفتوگو ، شنیدن صدای همدیگر و مهمتر از آن تحمل صدای همدیگر است را بر عهده دارند، ما باید نقد سازنده را جایگزین باورها و تصورات یک جانبه خودمان از اتفاقات بکنیم.
وی گفت: فرهنگ ملی ما همیشه از فضای گفتوگو و فضای نقد و بررسی استقبال کرده و در این بین نظامهای رسانهای، اجتماعی و فرهنگی ما پایه و اساس این گفت و گو را می توانند محکم تر کند.
بردباری اظهارکرد: باید بپذیریم که خود گفتوگو آثار و نتایجی دارد که حاصل و نتیجه آن شاید این اثرات را نداشته باشد، وقتی ما با یکدیگر گفتوگو میکنیم از لحاظ عاطفی، فرهنگی و اجتماعی به یکدیگر نزدیک میشویم، فارغ از اینکه این گفتوگو درباره چه چیزی بوده است چه نتیجهای داشته است، گفتوگو دلها را به یکدیگر نزدیک خواهد کرد، چیزی که با عنوان وحدت همراهی و همدلی میتوانیم نام ببریم.
معاون رسانه اداره کل روابط عمومی دفتر رییس جمهور یادآور شد: در گفتوگو، شنیدن مقدم بر گفتن است، گفتوگو بر ساخت انسانی است و مانند دیگر برساختهای انسانی دیگر وجه اجتماعی، سیاسی و فرهنگی پیدا کرده است.
وی با تاکید بر اینکه جایگاه گفتوگو در مناسبات سنتی ما خیلی پررنگتر از مناسبات مدرن ما است، ادامه داد: پس میتوانیم بگوییم که امروز مشکلات ما در عرصه فرهنگ در ناتوانی از گفتوگو، فقدان گفتوگو و عدم تسری گفتوگو به رفتار عامه جامعه ما برمیگردد.
بردباری گفت: اینکه در حال حاضر جامعه ما چقدر پذیرای این گفتوگو هست جای بحث و صحبت بسیاری هست و به نظر من همین مناظرات دانشجویی همین تسری دادن این گفتمان این روش این رویکردها در جامعه دانشگاهی در بین دانشآموزان میتواند ما را در مسیر گفتمان، در مسیر وفاق، در مسیر همدلی همراهی هدایت کند.
علیاصغر فاتحیفر، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: مناظرههای دانشجویی اهمیت فضای مجازی را اثبات میکند. چراکه وقتی موضوع یا گزاره مناظره مشخص میشود، دانشجویان عزیز برای انجام تحقیق در خصوص گزاره، به فضای مجازی مراجعه میکنند و علاوه بر دیدن نظرات مختلف در ارتباط با گزاره مورد نظر، به صحت و سقم مطالب منتشر شده در فضای مجازی نیز پی میبرند.
وی افزایش و تقویت مهارت گفتاری و نوشتاری را یکی دیگر از مزایای مناظرههای دانشجویی عنوان کرد و افزود: ما تمام سعی خود را به کار خواهیم بست تا بتوانیم با توسعه این مسابقات، هرسال شاهد برگزاری مسابقات متفاوتی باشیم و امیدواریم توسعه مسابقات مناظره دانشجویی نقش مهمی در تقویت وفاق ملی ایفا کند.
خسرو کنعانی، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی نیز ضمن ارائه گزارشی در خصوص جزئیات برگزاری سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران - مرحله استانی آذربایجان شرقی، گفت: جهاد دانشگاهی تصمیم به برگزاری مناظرههای دانشجویی گرفت تا بتواند گفتوگو و فضای تبادل افکار را حداقل در فضای دانشگاهی نهادینه کند.
وی هدف اصلی برگزاری این مسابقات را ارتقای تفکر خلاق و نقاد در میان دانشجویان در قالب فعالیتهای گروهی منسجم و هدفمند دانست و کسب دانش عمومی در مورد موضوعات مختلف و متنوع، ایجاد انگیزه در جامعه به منظور توجه بیشتر به ارتقاء سطح دانش و آگاهی عمومی، زمینه سازی برای دانشجویان، به منظور تقویت قوای ابتکار و استدلال در هررشته و حوزه ای، آموزش مسائل و مطالب علمی، به صورت جذاب و اثر بخش و زمینه سازی برای شکل گیری تفکر خلاق و نقاد در میان دانشجویان را از اهداف کاربردی این مسابقات عنوان کرد.
کنعانی در خاتمه ضمن قدردانی از مشارکت قابل توجه دانشگاههای استان در این دوره از مسابقات، یادآور شد: ۴۳ تیم در قالب تیمهای چهار نفره از دانشگاههای آذربایجانشرقی شامل دانشگاه پیام نور ۱۴ تیم، دانشگاه تبریز ۱۲ تیم، دانشگاه آزاد اسلامی ۱۰ تیم، دانشگاه جامع علمی کاربردی و دانشگاه مراغه هرکدام سه تیم و دانشگاه هنر اسلامی یک تیم، در این دوره از مسابقات حضور یافتند و بعد از برگزاری هفت مرحله، امروز شاهد برگزاری مسابقات ردهبندی و نهایی هستیم.
براساس این گزارش، در پایان سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران - مرحله استانی آذربایجان شرقی و با رای هیات داوران، تیمهای نجوا و حلقه تعامل از دانشگاه تبریز عناوین اول و دوم را به خود اختصاص دادند و تیمهای پارادوکس از دانشگاه مراغه و شهید آیت از دانشگاه تبریز به ترتیب سوم و چهارم شدند. تیم هدف از دانشگاه پیام نور نیز جایزه اخلاق را ازآن خود کرد.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات