تازه ها
ولی جهانی اظهار کرد: خانههای خلاق زمینه توسعه کارآفرینی و تجاریسازی ایدهها در صنایع دستی را فراهم میکنند به گونه ای که از یک سو به پرورش صنایع فرهنگی و خلاق در کشور یاری می رسانند و از سوی دیگر منجر به شکلگیری اقتصاد خلاق می شوند.
وی چهار خانه خلاق صنایع دستی استان با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال در روستای های قاسم آباد رودسر(روستای جهانی با محوریت چادرشب بافی)، لکموج املش، لیالستان لاهیجان و نیز خانه تاریخی حجتی رشت خریداری، تجهیز، مرمت و احیاء شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی گیلان با بیان اینکه صنایعدستی و هنرهای سنتی جزو مشاغل دارای ارزش افزوده بالاست، گفت: در این حوزه با سرمایه اندک میتوان اشتغال خوبی ایجاد کرد از اینرو صادرات محصولات صنایع دستی ضمن ارزآوری منجر به تحول اقتصاد هنرمندان این حوزه میشود.
جهانی تصریح کرد: تعداد هنرمندان صنایع دستی استان در زمان حاضر به ۳۰ هزار نفر رسیده است که پنج هزار نفر آنها تحت پوشش بیمه قرار دارند و ۵۰۰ نفر دیگر از جامعه هنرمندان صنایع دستی برای بیمه معرفی شده است.
این مسئول همچنین بیان کرد: طی ۲ سال اخیر ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در اختیار هنرمندان صنایع دستی استان قرار گرفته است.
جهانی همچنین از برگزاری دورههای آموزش رایگان صنایعدستی در رشتههای رشتی دوزی، چادرشب بافی و بامبوبافی در گیلان نیز خبر داد.
این دورههای آموزشی با عناوین طراحی سنتی و رفع عیوب، بهینهسازی منسوجات سنتی و محصولات بامبوبافی برای هنرمندان شهرستانهای رشت و رودسر(روستای قاسم آباد) و لاهیجان(روستای لیالستان) در راستای ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی برگزار شد.
مدیرکل میراثفرهنگی استان گیلان اظهار کرد: همچنین در راستای احیای نساجی سنتی بومی منسوخ شده گیلان دورههای آموزش عمومی در رشتههای داراییبافی در ۲ دوره مقدماتی و پیشرفته برای اهالی روستاهای قاسم آباد و لیالستان، و قدک بافی در روستای قاسم آباد برگزار شد.
به گفته جهانی، کسانی که موفق به دریافت گواهینامه مهارت صنایعدستی از وزارت میراثفرهنگی میشوند در صورت فعالیت در امر تولید در قالب مشاغل خانگی یا راهاندازی کارگاه صنایعدستی میتوانند نسبت دریافت مجوز تولید انفرادی و کارگاهی و دریافت تسهیلات حمایتی اقدام کنند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات