بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۶۶۷۶۴
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان:
چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۹

رویکرد اصلی کمیته امداد امام خمینی (ره)، در کنار وظایفی همچون ساخت مسکن، تهیه جهیزیه، درمان بیماران، تامین هزینه‌های تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان، پرداخت مسمتری مددجویان، "توانمندسازی و ایجاد اشتغال پایدار" برای خانواده‌ها است و از سال ۱۳۶۰ تاکنون تجربه‌های بسیاری در زمینه ایجاد اشتغال پایدار کسب کرده است. احمد رضایی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان، در گفتگو با بازارکار، با بیان اینکه سال گذشته با اعتبار ۱۹۹۲ میلیارد تومان، ۱۷ هزار فرصت شغلی برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان ایجاد شد، گفت: به اذعان دستگاه‌های مرتبط همچون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان، میزان راستی آزمایی مشاغل ایجاد شده به دلیل پایش و نظارت‌های فصلی، ۹۶ درصد است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ تاکنون کمیته امداد امام خمینی (ره) اصفهان مبلغ ۱۱/۸۹۸ میلیارد ریال برای ایجاد ۹۲۴۸ فرصت شغلی به متقاضیان پرداخت نموده است، ادامه داد: در کمیته امداد امام خمینی (ره) سه مدل ایجاد اشتغال شامل هدایت شغلی، راهبری شغلی و کارفرمایی وجود دارد. معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان ادامه داد: در مدل هدایت شغلی به مددجویان دارای مهارت و تخصص، اما بدون سرمایه و یا افرادی که جزء ۵ دهک پایین جامعه باشند، وام کم بهره برای ایجاد اشتغال تعلق می‌گیرد و بازدید‌های منظم برای پایداری شغلی انجام می‌شود تا مددجو به توانمندی اقتصادی دست پیدا کند.
رضایی با بیان اینکه ۶۳ درصد جامعه هدف کمیته امداد امام خمینی (ره) زنان سرپرست خانوار هستند که از قبل دارای تخصص و مهارتی نیستند و نیاز به آموزش و کسب مهارت دارند، افزود: رسالت کمیته امداد امام خمینی (ره) در قبال این افراد، ایجاد حس خودباوری و افزایش عزت نفس با آموزش و ایجاد اشتغال و توانمندسازی آن‌ها است و به همین دلیل با تمام آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، آزاد و دولتی سطح استان قرارداد همکاری داریم و مددجویان پس از دریافت مدرک، وام کم بهره جهت راه‌اندازی شغل دریافت می‌کنند. وی اظهار کرد: تمام هزینه‌های آموزش مددجو به عهده کمیته امداد امام خمینی (ره) است و مددجویان تا هر زمان که نیاز به آموزش داشته باشند می‌توانند از خدمات مراکز آموزشی استفاده کنند، همچنین کمیته امداد درصدی از هزینه‌های ایاب و ذهاب و مواد مورد نیاز برای آموزش مددجویان را پرداخت می‌کند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان، ایده اجرای مدل راهبری شغلی را از خود کمیته امداد امام خمینی (ره) دانست که دارای چندین حلقه به هم وابسته است و افزود: بسیاری از مددجویان به دلیل شرایط خانوادگی امکان حضور در محیط کار را ندارند و کار را باید در خانه انجام دهند، به همین دلیل راهبران کارآفرین خیر، آموزش‌های لازم و منابع و مواد اولیه را در اختیار مددجو قرار می‌دهند و بر روی محصول نهایی نظارت و آن را برای فروش در بازار ارائه می‌دهند.
رضایی با بیان اینکه راهبران کارآفرین خیر، توسط هیات راهبری شغلی انتخاب می‌شوند، گفت: براساس این طرح با اتحادیه صنایع دستی فرش دستباف به عنوان راهبر استانی قرارداد همکاری داریم و مواد اولیه فرش دستباف در اختیار مددجو قرار می‌گیرد و محصول نهایی توسط اتحادیه به فروش می‌رسد. اگر راهبر منابع اولیه را در اختیار مددجو قرار ندهد، کمیته امداد امام خمینی (ره) در قالب وام کم بهره امکان تهیه مواد اولیه را برای مددجویان فراهم می‌کند.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان ۱۱۷ راهبر کارآفرین خیر، فعال هستند، اضافه کرد: در حال حاضر راهبران کارآفرین شهرستانی، استانی و ملی داریم و در این طرح در بخش صادرات گیاهان دارویی و تولید عسل و صنایع دستی تحت عنوان برند احسان کمیته امداد امام خمینی (ره) و فرش دستباف خوب عمل کردیم و در بخش دام و طیور در استان نیز فرصت خوبی برای ورود راهبران است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان، با بیان اینکه مدل کارفرمایی، برای کمیته امداد امام خمینی (ره) و کارفرمایان دارای نقاط مثبت دوطرفه است، اضافه کرد: کارفرمایان برای تامین منابع انسانی شرکت‌ها و کارخانجات، نیاز به نیروی آموزش دیده و متخصص و همچنین ساده و سرمایه اولیه دارند، و در عین حال مددجویان کمیته امداد، نیاز به شغل پایدار دارند، به همین دلیل کارفرمایان با بکارگیری مددجویان، هم نیروی انسانی خود را تامین می‌کنند و هم از دو بسته تشویقی کمیته امداد به انتخاب خود، بهره‌مند می‌شوند. رضایی گفت: کارفرمایان به ازای به کارگیری هر مددجو از ۱۵۰ میلیون تا سقف ۴ میلیارد تومان وام کم بهره ۴ درصد دریافت یا معافیت از پرداخت ۲۳ درصد سهم بیمه کارفرما به مدت سه سال بهره مند می‌شوند و در ازای آن بین ۳ تا ۵ سال مددجوی کمیته امداد را با پرداخت حداقل حقوق اداره کار و بیمه به کار می‌گیرند.
وی یکی از رویکرد‌های جدید کمیته امداد امام خمینی (ره) را حرکت به سمت طرح‌های دانش بنیان اعلام کرد و گفت: در این فرآیند تا مرحله برندسازی از طرح حمایت می‌شود و سال گذشته ۶۰ طرح دانش بنیان توسط مددجویان کمیته امداد ارایه شد که در حال حاضر ۵ طرح از آن‌ها در مرکز رشد دانشگاه اصفهان در حال پیگیری است.
در طرح‌های دانش بنیان، هر دو بسته طرح‌های تشویقی فعال است و از تسهیلات و اعتبارات سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی نیز استفاده می‌کنیم. معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان، گفت: در حال حاضر سه هزار دانشجو در رشته‌های مختلف تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان هستند که با همکاری شرکت‌های دانش بنیان، شرکت شهرک‌های علمی و تحقیقاتی و ... می‌توانند بهتر از ظرفیت و توان آن‌ها استفاده کنیم. رضایی تصریح کرد: حدود ۱۲۰ هزار خانوار معادل ۲۵۰ هزار نفر مددجو تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان هستند و سال ۱۴۰۲ تعداد ۸۶۳۰ نفر مددجو خودکفا شدند و امسال نیز در ۱۸ بهمن ماه جشن خودکفایی تعدادی از مددجویان گرفته می‌شود.

ارسال نظرات