بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۷۰۰۹۰
به‌مناسبت سالروز شهادت آیت‌الله آل‌هاشم
شهید سید محمدعلی آل‌هاشم، فرزند آیت‌الله سید محمدتقی آل‌هاشم از روحانیون برجسته و بنام تبریز بود که همواره با مردم شهر تبریز مثل برادر رفتار می‌کرد و نماز‌های جمعه‌اش با شمارش نمازگزاران و دیدار‌های چهره به چهره‌ از پرمخاطب‌ترین در کشور محسوب می‌شد.
سه‌شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۴

امام جمعه شهیدی که محبوب دلها بود + فیلم

سیدمحمدعلی آل هاشم در سال ۱۳۴۱ در تبریز متولد شد و پدرش آیت‌الله سیدمحمد تقی آل‌هاشم است. او تحصیلات مقدماتی را تا دوران دبیرستان در تبریز گذراند و پس از آن برای تحصیل علوم حوزوی راهی حوزه علمیه قم شد و مقطع سطح چهار حوزوی را سپری کرد. او همچنین مدت ۱۴ سال در درس خارج آیت‌الله خامنه‌ای حضور داشته و مدرک دکترای فقه و مبانی را نیز داراست. همچنین ایشان دارای تألیفات تخصصی برای نیروهای مسلح، طلاب و روحانیون و تألیفات عمومی بود. ایشان سنوات بسیاری در مناطق عملیاتی جبهه‌های جنگ حق علیه باطل شرکت کرده و با فرماندهان بزرگی همچون شهید صیاد شیرازی همراه بوده و سابقه درخشانی در این زمینه دارد. سید محمدعلی آل‌هاشم، همچنین از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ با حکم مقام معظم رهبری مسئولیت سنگین نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان‌شرقی و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران را عهده‌دار بود.

با نگاهی به کارنامه فعالیت‌های شهید آیت‌الله آل‌هاشم از برخی از مسئولیت‌های برجسته ایشان می‌توان به مسئول ستاد نماز جمعه تبریز، مسئول عقیدتی سیاسی مرکز آموزش پشتیبانی نیروهای زمینی ارتش، رئیس عقیدتی سیاسی لشکر ۲۱ حمزه آذربایجان، رئیس اداره عقیدتی سیاسی منطقه‌ای آذربایجان، معاون تبلیغات و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی منطقه‌ای آذربایجان، جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی دریایی ارتش، جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش، معاون هماهنگ‌کننده سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، جانشین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا و رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا نام برد. شهید آیت‌الله آل‌هاشم برای مردم شهر تبریز مثل برادر بود. برادری که از وقتی در سال ۹۶ بعد یک دهه به تبریز برگشت خود را وقف آشتی‌ها کرد. زدودن رفتار‌های رادیکال در عقاید دوقطبی که هر روز داشت بین جوانان توسعه می‌یافت. آقا سیدمحمدعلی در همان نخستین نماز جمعه سال۹۶ که مسئولیت گرفت دستور داد حصار‌های نماز جمعه برچیده شود. او بود که جایگاه مقامات را برچید و اعتقاد داشت در نماز جمعه فقط یک رسته داریم نمازگزاران عادی. نماز جمعه‌ای که شمارش نمازگزارانش با دست امکان‌پذیر بود را با دیدار‌های چهره به چهره‌اش به یکی از پرمخاطب‌ترین نماز‌های جمعه کشور بدل کرد.

سیدمحمدعلی مردی بود که وقتی پس از سال‌ها فعالیت در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش به تبریز برمی‌گشت، به‌قدری برای مردم تبریز بازگشتش به شهر هیجان‌انگیز بود که برایش کاروان استقبال راه بیاندازند. این‌قدر شیرین که او را امام تمام روز‌های هفته تبریز بنامند. وی نه فقط در نطق‌های روز نماز جمعه که سعی کرد از روزی که سمت‌های تهرانش، چون مسئولیت در مجمع تشخیص مصلحت به عنوان مسئول میز آذربایجان را رها کرد و به زادگاه برگشت، کنار جوانان شهرش باشد. سرانجام این سید محبوب آذربایجان بعداز ظهر روز ۳۰ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳، به همراه آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی (رئیس‌جمهور) و حسین امیرعبداللهیان (وزیر امور خارجه) و مالک رحمتی (استاندار آذربایجان‌شرقی) در مسیر بازگشت افتتاح سد قیز  قلعه‌سی در جنگل دیزمار در محدوده عمومی میان ورزقان و جلفا دچار «فرود سخت» و سانحه شده و به شهادت رسیدند.  روحشان شاد و یادشان گرامی

کد ویدیو

ارسال نظرات