شهادت حضرت جوادالائمه، امام محمد تقی(ع) تسلیت باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۰۳۳۵
استاندار مازندران از اجرای موفق طرح تفکیک زباله از مبدا در ۷۴۷ روستا خبر داد و بر اهمیت مشارکت مردمی و آموزش‌های فرهنگی برای حفظ محیط زیست تأکید کرد و گفت: هدف نهایی افزایش این طرح به ۱۰۰۰ روستا تا پایان سال جاری است.
دوشنبه ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۷

پسماند یکی از مهمترین مسئله در استان‌های شمالی به ویژه مازندران است. در دو دهه اخیر زباله به عنوان چالش زیست محیطی استان اعلام شده است که در برخی شهر‌ها به دلیل اشباع شدن محل دپو و دفن، به صورت کوهی از زباله از آن نام می‌برند.

طبیعت سر سبز مازندران این روز‌ها رنگ سیاهی به خود گرفته است اگر از ساحل گذر کنید رگه‌های فاضلاب را مشاهده خواهید کرد و یا در جنگل جوی شیرابه به راه افتاده؛ به طور کلی کالبد این استان شمالی بوی نامطبوع زباله به خود گرفته است.


طی یک دهه گذشته احداث نیروگاه زباله سوز و استقرار دستگاه کمپوست نسخه‌ای بود که برای ساماندهی پسماند مازندران پیچیده شد البته بعد از این مدت، نیروگاهی که با تزریق مستمر هنوز به بهره‌برداری نرسید.

اما این قصه پر غصه زباله مازندران همچنان جزء نظام مسائل استان مطرح است و در برخی از شهر‌ها به مرحله بحرانی رسیده؛ به عنوان مثال شهرستان آمل عمارت زباله دیگر گنجایش دپو را ندارد و انجیلسی بابل هم شیرابه‌ها به سفر آب زیرزمینی رسیده و روانه رودخانه‌های اطراف شده است. ناگفته نماند که وضعیت پسماند و ساری و قائم‌شهر بهتر از این دو شهر استان نیست و در جایگاه خود چالش جدی مطرح می‌شود در بابلسر و محمود آباد هم زباله همنشین دریاست و در سواحل دپو می‌شود.


با روی کار آمدن دولت چهاردهم «مهدی یونسی رستمی» استاندار مازندران وضعیت پسماند استان را به گونه‌ای دید که اگر حتی یک روز تعلل کند شاهد فاجعه زیست محیطی در استان خواهد بود؛ استانی که در پیک سفر‌ها (تعطیلات نوروز و تابستان) شاهد ۲۰ میلیون مسافر در زمان محدود است.

یونسی رستمی تمام تاکیداش بر این است که طرح تفکیک زباله را در روستا‌های استان اجرا کند تا هر خانوار مازندرانی بلافاصله بعد از تولید زباله در مبدا کار تفکیک را انجام دهد. حتی برای این کار فرهنگی آموزش‌های وسیعی هم به صورت گروهی و چهره به چهره در دستور کار قرار داد و این طرح بعد از پنج ماه به درستی در حال اجرا است.

مازندران در مسیر ساماندهی پسماند/ اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در ۷۴۷ روستا

 استاندار مازندران و فرماندار ساری در بازدیدد از اجرای تفکیک زباله در دو روستای «شهاب لیلم» و «زرگرباغ» از بخش مرکزی شهرستان ساری سبب شد تا از نزدیک شاهد عملکرد فرهنگی نماینده عالی دولت در ساماندهی پسماند در روستا‌های استان باشیم.

استاندار مازندران در این بازدید، تفکیک زباله از مبدا را در کنترل پسماند موثر دانست و گفت: طرح تفکیک از مبدا ابتدا در ۲۷۰ روستا آغاز شد و اکنون به ۷۴۷ روستا رسیده‌است و امیدواریم این تعداد به ۱۰۰۰ روستا افزایش یابد.

مهدی یونسی رستمی، با بیان اینکه میزان زباله در ایام تعطیلات نوروز امسال ۳۰ درصد افزایش یافته بود، افزود: ارائه آموزش‌های لازم درباره مدیریت پسماند، نشان داد که با ارتقای آگاهی عمومی می‌توان به دستاورد‌های ملموسی در حفظ محیط زیست دست یابیم.

وی اضافه کرد: برای حفظ محیط زیست علاوه بر فرهنگ سازی، مردم باید به کمک مسئولان بیایند تا اقدامات اثرگذار را شاهد باشیم.


«محمدعلی نوبخت» فرماندار شهرستان ساری هم در حاشیه این بازدید با بیان اینکه با حمایت‌های دکتر یونسی استاندار مازندران، طرح تفکیک زباله از مبدأ در ۲۰۰ روستای مرکز استان تا پایان سال ۱۴۰۴ محقق خواهد شد، اظهار کرد: تفکیک زباله از مبدأ، نه تنها یک پروژه فنی و زیست محیطی بلکه حرکتی فرهنگی، تمدنی و اجتماعی برای آینده‌ای پاک و پایدار است.

وی با بیان اینکه در اجرای تفکیک زباله شاهد جلوه‌ای روشن از مشارکت مردمی، دغدغه‌مندی مدیریتی و هم‌راستایی با سیاست‌های کلان دولت خدمتگزار چهاردهم در عرصه محیط زیست و مدیریت پسماند را شاهد هستیم گفت: اقداماتی که در روستای شهاب لیلم و زرگرباغ انجام گرفته است نشانه‌ای روشن از اراده‌ای است که برای نجات طبیعت، حفظ منابع و اصلاح الگو‌های مصرف شکل گرفته و این روستا یکی از ۱۰۰ روستای پیشرو در اجرای این طرح در شهرستان ساری است.

فرماندار ساری افزود: امروز می‌توانیم اعلام کنیم که گام بلندی به‌سوی هدف‌گذاری ۲۰۰ روستای مجری تفکیک زباله از مبدا تا پایان سال ۱۴۰۴ برداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه آنچه در سیاست‌های ابلاغی دولت و تأکیدات صریح استاندار مازندران به‌روشنی دیده می‌شود، حرکت به‌سوی توسعه‌ای متوازن، پایدار و با محوریت حفظ سرمایه‌های زیستی نسل امروز و فرداست و تصریح کرد: ما نیز در شهرستان ساری، این مأموریت را به‌عنوان یک مسئولیت اجتماعی و انسانی تلقی کرده‌ایم و بر اساس همین باور، اجرای طرح تفکیک زباله از مبدأ را نه‌تن‌ها یک پروژه فنی، بلکه حرکتی فرهنگی، تمدنی و آینده‌نگرانه می‌دانیم.

نوبخت در ادامه بازدید از زحمات دهیاران، شورا‌های اسلامی، فعالان اجتماعی و همراهی مردم قدردانی کرد و افزود: بدون همکاری، همراهی و همدلی مردمی، هیچ طرحی راه به سوی موفقیت نمی‌برد.

فرماندار شهرستان ساری با اشاره به اینکه با تداوم این مسیر و با حمایت‌های همه جانبه استانداری مازندران، می‌توانیم الگوی مدیریت پسماند در مرکز استان را به یکی از موفق‌ترین نمونه‌های ملی تبدیل کنیم، گفت: در واقع این نمونه، الگویی خواهد بود که هم از طبیعت محافظت کند، هم هزینه‌های مدیریت شهری و روستایی را کاهش دهد و هم نسلی امیدوارتر و مسئول‌تر بسازد.
مازندران در مسیر ساماندهی پسماند/ اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در ۷۴۷ روستا
به گزارش بازار کار به نقل از ایسنا مازندران، جویبار در مازندران یکی از شهرستان‌هایی است که یک هزار نفر از شهروندان این شهرستان به جمع‌آوری ضایعات مشغولند، این افراد با حضور به درب منازل شهروندان مبادرت به خرید زباله‌های بازیافتی از جمله پلاستیک و کاغذ می‌کنند و پس از آن مواد خریداری شده را به استان‌هایی که زیرساخت تبدیل ضایعات به کالا را دارند منتقل می‌کنند.


شاغلان این بخش سال‌ها است که در این زمینه فعالیت می‌کنند و سهم عمده‌ای در بازیافت زباله و کاهش میزان ورودی زباله‌ها به مراکز دفن زباله ایفا می‌کنند.

در این زمینه یکی از اهالی روستای زرگرباغ نیز به ایسنا گفت: علاوه بر اینکه از ابتدا اقدام به تفکیک زباله می‌کنیم، با حفر چاله‌ای کوچک در باغچه خانه زباله‌های‌تر ابتدا دفن و به کمپوست تبدیل می‌شوند. این روند با نظارت مستمر بهداشت صورت می‌گیرد.


زباله‌های خشک مانند شیشه و کاغذ و موادپلاستیکی هم هر هفته خریداران ضایعات به روستا می‌آیند و براساس وزن خریداری می‌کنند.

مازندران در مسیر ساماندهی پسماند/ اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در ۷۴۷ روستا

ارسال نظرات