تازه ها
به گزارش بازارکار و به نقل از ایرنا، اصفهان از ظرفیت ها و قابلیتهای متعدد در بخشهای مختلف، صنعتی، معدنی، کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری برای سرمایه گذاری برخوردار است.
سرمایه انسانی در کنار ظرفیتهای متعدد مانند گردشگری، صنعت، فرهنگ و تاریخ، معادن، صنایعدستی، کشاورزی و آموزش از ظرفیتهای قابل سرمایهگذاری در استان اصفهان محسوب می شود.
توجه به رویکرد دانشبنیان و توسعه آن در همه بخشها از راهکارهای بهبود وضعیت سرمایهگذاری، اشتغال و کسبوکار در اصفهان و جهش از صنایع آلاینده به صنایع دانشبنیان و بهینهسازی صنایع فعلی با فناوریهای نو است و در این شرایط اصفهان میتواند به قطب صنعت و اقتصاد دانشبنیان کشور تبدیل شود و عقبماندگیها را با رویکرد جدید جبران کند.
استاندار اصفهان چندی پیش با اشاره به اینکه رونق تولید، اشتغال آفرین است، گفته بود که باید با رفع مشکلات واحدهای تولیدی در راستای تثبیت اشتغال این واحدها اقدام کنیم.
سیدرضا مرتضوی افزود : در یکسال اخیر مشکلات و چالش های ۹۵۰ واحد صنعتی و کشاورزی بررسی و نسبت به رفع آن اقدام شده اس، و بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به این واحدها پرداخت شده است.
بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان در بخش صنعت استان اصفهان سرمایهگذاری شد
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در مجموع ۱۱ هزار و ۷۳۳ میلیارد تومان در بخش صنعت این استان سرمایهگذاری شده است.
امیرحسین کمیلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان سرمایهگذاری صرف راهاندازی ۵۸۶ واحد تولیدی و صنعتی شده است؛ با وجود محدودیتها، تحریمها و کرونا با فعال شدن این واحدهای تولیدی و صنعتی برای ۱۲ هزار و ۲۳۰ نفر اشتغال مستقیم در استان اصفهان ایجاد شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با بیان اینکه ظرفیت بالایی برای کار، فعالیت و تلاش در استان اصفهان وجود دارد اظهار داشت: در یکسال اخیر ۵۸۶ فقره پروانه پروانه بهره برداری صنعتی در این استان صادر شده است.
وی با بیان اینکه در یکسال گذشته هزار و ۳۰۳ مجوز صنعتی در استان صادر شد، اضافه کرد: میزان سرمایهگذاری برای این تعداد جواز تاسیس، ۶۰ هزار و ۶۲۷ میلیارد تومان با اشتغال ۳۵ هزار و ۶۹۵ نفر است.
کمیلی خاطرنشان کرد: در این مدت ۱۴۱ جواز طرح توسعه با هفت هزار و ۵۹۱ میلیارد تومان سرمایهگذاری و اشتغالزایی برای سه هزار و ۳۹۷ نفر در استان صادر و نیز ۱۱۴ پروانه بهره برداری صنعتی در زمینه ساخت منسوجات با سرمایه گذاری سه هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان و اشتغال زایی برای سه هزار و ۸۰ نفر داده شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: در یک سال اخیر ۶۲ پروانه بهره برداری صنعتی در بخش محصولات فلزی فابریکی با یکهزار و ۱۴۲ میلیارد تومان سرمایه گذاری و اشتغالزایی برای یکهزار و ۹۹۲ نفر، ۶۱ پروانه بهره برداری صنعتی در زمینه ساخت ماشین آلات و تجهیزات با سرمایه گذاری ۵۲۱ میلیارد تومانی و اشتغالزایی برای یکهزار و ۲۰۸ نفر صادر شده است.
کمیلی گفت: این استان رُتبه پنجم از نظر طرح های نیمه تمام، رُتبه یازدهم از نظر میزان سرمایه گذاری و رُتبه چهارم را از نظر اشتغال در کشور دارد.
وی بیان کرد: استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رتبه اول، تعداد کل معادن دارای مجوز پروانه بهره برداری رتبه دوم، میزان ذخیره قطعی رتبه سوم و میزان استخراج اسمی رتبه پنجم در کشور را داراست.
حرکت به سمت فناوری های نو و اقتصاد دانش بنیان و گردشگری
همچنین مدیر کل سرمایه گذاری استانداری اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حرکت به سمت فناوری های نو و اقتصاد دانش بنیان و گردشگری، از محورهای اصلی توسعه استان اصفهان است.
محسن ایروانی با اشاره به میزان جذب اعتبارات دستگاه های اجرایی استان اصفهان در سال گذشته گفت: صنعت معدن و تجارت استان در سال گذشته ۹۲ درصد و جهاد کشاورزی ۶۲ درصد اعتبارات را جذب کردند و جذب اعتبارات در روزهای اخیر رشد خیلی خوبی پیدا کرد و در برخی از بخش ها از اعتبارات مازاد استان های دیگر هم استفاده کردیم. وی افزود: با توجه به شعار سال سهم بالاتری از اعتبارات به شهرک علمی و تحقیقاتی اختصاص پیدا کرد و همچنین سهم اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری نیز افزایش یافته است تا در این عرصه نیز بتوانیم با توجه به وجود پروژه های بسیار، تامین مالی لازم را انجام دهیم.
ضرورت ارائه تسهیلات سرمایه ثابت به واحدهای تولیدی تعطیل شده
از سوی دیگر معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز گفت که از مجموع حدود ۹ هزار واحد صنعتی در این استان نزدیک به نیمی از آنها تعطیلند و یا زیر ظرفیت و کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت هستند.
امیررضا نقش با اشاره به اینکه ارائه تسهیلات و بویژه تسهیلات سرمایه ثابت از نیازهای ضروری این واحدهاست،اضافه کرد: مجموعه استانداری در این زمینه اقداماتی خوبی انجام داده است و حرکتهای خوبی آغاز شده که در مرحله اول طرح های نیمه تمام صنعتی را در استان ساماندهی شوند و در دستکم نیمی از این واحدها را در اهداف چهارساله قرار داده شده است که به یک وضعیت مشخصی برسند.
وی اظهار داشت: حدود هزار و ۶۰۰ طرح صنعتی بالای ۶۰ درصد نیمه تمام در استان اصفهان وجود دارد که این مشکلات بهویژه در زمینه افزایش نرخ ارز از سال ۹۷ به بعد اتفاق افتاده است که این واحدها برای ادامه کار نیاز به کمک و ارائه تسهیلات دارند.
نقش گفت: ۸۲۵ معدن فعال در استان اصفهان وجود دارد و اصفهان از این نظر مقام اول را در کشور به خود اختصاص داده است اما زنجیره این معادن کامل نیست و صنایع پایین دستی را ندارند و با مسائل و مشکلات خاص خود مواجه هستند.
به گفته وی، محمل های قانونی خیلی خوبی برای حمایت از فعالان اقتصادی در استان ایجاد و احیا شده است و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان به روز شده است و تعداد پروندههای بانکی در این ستاد به صفر رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان ادامه داد:جلسه های ستاد تسهیل استان بهصورت هفتگی بیش از چهار تا پنج ساعته برای بررسی مشکلات بانکی واحدهای صنعتی و تولیدی برگزار می شده که این پرونده ها به صفر رسیده است.
وی گفت: در ۹ ماه گذشته در قالب تسهیلات رونق تولید که جزو تسهیلات تکلیفی بانکها برای تولید و اشتغال است و از منابع داخلی بانک ها تامین می شود و همچنین از محل تسهیلات تبصره های ۱۸ و ۱۶ که تسهیلات با سود یارانه ای است، نزدیک به هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات مصوب شده است.
نقش با تاکید بر اینکه بانک های استان ملزم شدند که این تسهیلات را به سرعت پرداخت کنند، افزود: تا کنون درصد بالایی از آن یعنی بیش از ۶۰ درصد از تسهیلات مصوب، محقق و پرداخت شده و سایر آنها نیز در شرف پرداخت است.
وی ادامه داد: بخشی از این تسهیلات وارد فرایند تولید واحدهایی که پروانه تاسیس دارند می شود و به بهره برداری می رسند و بخشی نیز که سرمایه در گردش است به واحدهای تولیدی برای حفظ اشتغال موجود کمک می کند بنابراین پرداخت این تسهیلات تاثیر بسزایی در بخش اشتغال استان خواهد داشت و بسیاری از مشکلات موجود در این زمینه را حل می کند.
نقش با بیان اینکه بانک ها همراهی خوبی در زمینه پرداخت تسهیلات دارند، تصریح کرد: تعداد پرونده های ستاد تسهیل بانکی به روز شده است و اگر موردی وجود داشته باشد پیگیری و حل می کنیم.
استان اصفهان با حدود ۹ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی و ۷۶ شهرک و ناحیه صنعتی، ۱۳ درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات