سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین گفت: در راستای پیشگریی از سرقت در حوزه شهرکهای صنعتی باید یک اقدام قابل دفاع انجام دهیم و بحث نگهبان محله را عملیاتی کنیم و به واحدهای صنعتی که محصور نیستند و راه فرعی دارند ابلاغ شود که محدوده خود را مشخص کنند تا در راستای کنترل عبور و مرور، اقدام به حصار کشی و دیوارکشی کنند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین گفت: در راستای پیشگریی از سرقت در حوزه شهرکهای صنعتی باید یک اقدام قابل دفاع انجام دهیم و بحث نگهبان محله را عملیاتی کنیم و به واحدهای صنعتی که محصور نیستند و راه فرعی دارند ابلاغ شود که محدوده خود را مشخص کنند تا در راستای کنترل عبور و مرور، اقدام به حصار کشی و دیوارکشی کنند.
به گزارش ایلنا، علی فولیان در دومین جلسه کمیسیون پیشگیری و مقابله با سرقت از واحدهای صنعتی استان که در سالن اجتماعات معاونت سیاسی و امنیتی استانداری برگزار شد، گفت: نباید از مسئولیت اجتماعی خود غافل شویم و علاوه بر گشتها و کنترلهای محسوس و نامحسوس، باید نسبت به مسئولسازی ادارات، خود مراقبتی و ارتقاء آگاهیهای عمومی و حقوقی به عنوان یکی از موثرترین راهکارهای پیشگیری اقدام شود.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در ادامه ضمن اشاره به این مهم که پیشگیریهای وضعی و انتظامی فرصت ارتکاب به جرم را محدود کرده و هزینههای آن را افزایش میدهد، افزود: اقداماتی همچون پایش تصویری، استفاده از نگهبان محله و سایر موارد ضریب ایمنی را بالا خواهد برد و قطعاً با این تدابیر پیشگیرانه و رعایت نکات ایمنی و حفاظتی افراد دست به ارتکاب جرم نخواهند زد.
وی تأکید کرد: پیشگیریهای حقوقی و قضایی نیز با صدور آراء و برخورد قاطع با مجرمین به ویژه مجرمین و سارقین سابقه دار میتواند از وقوع جرم سرقت پیشگیری کند.
این مقام قضایی استان ادامه داد: اگر ما همزمان به این سه شاخص توجه داشته و در این زمینه فرهنگ سازی صورت گیرد و از مسئولیت اجتماعی خود نیز غافل نبوده و به هشدارهای پلیس و تدابیر ایمنی و بازدارنده توجه شود شاهد کاهش سرقت در استان خواهیم بود.
وی عنوان کرد: سرقت از واحدهای تولیدی چه خُرد و چه کلان علاوه بر زیان به متصدیان این واحدها، به اقتصاد و روان کارگران نیز لطمههای جبرانناپذیری وارد میکند و باعث ایجاد ناامنی در تولید و بدبینی و کاهش سرمایه گذاری سرمایه داران میگردد که در نهایت منجر به نارضایتی و کاهش اعتماد عمومی میشود.
فولیان با اشاره به این مطلب که همه باید تلاش و اهتمام داشته باشند تا زمینه ارتکاب جرم از سارقین سلب شود، اذعان کرد: باید لیستی از واحدهای صنعتی مخصوصاً شهرکهایی که واحدهای راکد و غیرفعال دارند تهیه و تدوین گردد و علت غیر فعالی آنها عنوان و در اختیار پلیس پیشگیری قرار داده شود تا نواقص ایمنی در یک فرجه زمانی مشخص به واحدهای مذکور ابلاغ شود.
وی ضمن تأکید بر نقش استفاده از نیروهای انسانی جوان و فاقد هرگونه پیشینه کیفری به منظور نگهبانی در واحدهای صنعتی بیان کرد: یکی دیگر از دلایل عمده وقوع سرقت در واحدهای تولیدی بکارگیری نیروهای سالخورده، بازنشسته و ناکارآمد جهت نگهبانی از واحدهای صنفی است که در مقابل سارقین کارآیی چندانی ندارند.
این مقام قضائی استان ادامه داد: باید قبل از استخدام از پلیس کسب تکلیف شود، تا ضمن کسب مهارتهای لازم، مجوزحمل سلاح شخصی (افشانه، شوکر، باتوم و ...) به این نیروها داده شود.
فولیان یادآور شد: برخی از سرقتهای صورت گرفته در شهرکهای صنعتی نشانگر آن است که علت وقوع اغلب این سرقتها، عدم به کار بستن هشدارهای پلیسی از سوی مدیران و متصدیان این شرکتها بوده است، بنابراین صاحبان صنایع باید اقدامات پیشگیرانه حفاظتی - انتظامی را لحاظ کنند و نباید همه نگاهها صرفاً به دستگاه قضایی و نیروی انتظامی باشد و پلیس نیز باید در نقاط آلوده گشتهای خود را برقرار کرده و در صورت نیاز اگر جایی نیاز به استقرار کیوسک انتظامی است اقدام به این امر گردد.
وی بیان کرد: بهمنظور پیشگیری از وقوع جرائم و حل مشکلات جامعه در حوزه نظم و امنیت اجتماعی ضروری است در کنار این اقدامات متصدیان واحدهای تولیدی شرکت شهرکهای صنعتی نیز، به صوت مستمر با یگانهای انتظامی حوزه استحفاظی خود در تعامل بوده و هرگونه اخبار مفید و مورد نیاز پلیس را در اولین فرصت به کلانتری محل و یا مرکز فوریتهای پلیسی (110) اطلاع دهند.
ارسال نظرات