ایام سوگواری محرم برعزاداران و دل باختگان مکتب حسینی تسلیت باد

      

22 بهمن سالروز شکوهمند انقلاب اسلامی گرامی باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۹۷۹۶
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی:
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، با بیان اینکه جهاددانشگاهی از ابتدای انقلاب اسلامی زحمات بسیاری را متحمل شده و خدمات ارزنده‌ای را انجام داده است، گفت: هدف این مجموعه یک هدف شخصی نیست بلکه علاقه‌مندی به پیشرفت کشور، سرلوحه کارهای این نهاد بوده و سعی دارد تا وحدت و اتحاد را در کشور دنبال کند.
چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰

پیشرفت کشور سرلوحه فعالیت‌های جهاددانشگاهی است

به گزارش بازار کار، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل، نماینده ولی‌ فقیه در استان و امام جمعه تبریز، روز چهارشنبه، سوم مردادماه در دیدار جمعی از جهادگران دانشگاهی استان با وی در آستانه ۱۶ مردادماه سالروز تشکیل جهاددانشگاهی، با بیان اینکه جهاددانشگاهی از ابتدای انقلاب اسلامی زحمات بسیاری را متحمل شده و خدمات ارزنده‌ای را انجام داده است، گفت: هدف این مجموعه شخصی نیست بلکه علاقه‌مندی به پیشرفت کشور، سرلوحه کارهای این نهاد بوده و سعی دارد تا وحدت و اتحاد را در کشور دنبال کند.

وی با اشاره به توجه پیامبر اکرم(ص) به علم و علم‌آموزی، اظهار کرد: بنا به روایتی، یک روز که پیامبر(ص) در مسجد حضور داشت، گروهی در یک سوی مسجد مشغول عبادت و گروه دیگر، در حال تبادل مباحث علمی بودند. پیامبر(ص) پس از مشاهده این شرایط فرمودند: با اینکه از عبادت خوشم می‌آید اما علاقه‌مند هستم تا با گروهی که مباحث علمی دارند، بنشینم.

مطهری اصل با اشاره به تعالیف و کتب مرحوم دکتر احمد صبور اردوبادی، محقق ایرانی و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تبریز، افزود: این پروفسور در سال ۱۳۳۳ به‌عنوان جوان‌ترین عضو هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز حضور داشت و فعالیت‌های علمی بسیاری در کنار فعالیت‌های تربیتی و معارف اسلامی از خود برجای گذاشت. متخصص داروشناسی بود و در مباحث بهداشت در اسلام تحقیق‌های خوبی انجام داد و در مجموع عمر خود، ۱۱۰ کتاب نوشت که تا امروز حدود ۶۰ مورد آن چاپ شده است.

امام جمعه تبریز ادامه داد: اوایل انقلاب که در حال تحصیل بودیم، از کتب و تحقیقات این دانشمند برجسته استفاده می‌کردیم. مرحوم اردوبادی در کتاب «هنر انسان بودن» که یک کتاب با مفاهیم بسیار سنگین در بحث معارف و تربیتی است، می‌گوید: «چه خوب می‌شد اگر حوزه و دانشگاه با همدیگر ارتباط داشتند» و در این راستا کتابی درباره مباحث دینی و علمی که در قرآن کریم مطرح شده، نوشته بود.

وی با بیان اینکه اکنون این مأموریت برعهده ما قرار دارد تا بتوانیم عظمت اسلام را از جهت اینکه مباحث علمی طرح شده در قرآن می‌تواند دنیا را اداره کند، شناسایی و معرفی کنیم، تصریح کرد: مجموعه جهاددانشگاهی از اوایل تشکیل خود پس از انقلاب اسلامی این هدف را دنبال می‌کرد و افرادی که می‌خواستند مباحث علمی را دنبال کنند می‌توانستند با تدین، علاقه‌مندی به دین و تشیع پیش روند هرچند که اکنون این نقش جهاددانشگاهی رفته رفته در برخی قسمت‌ها کم‌رنگ شده است.

مطهری اصل ادامه داد: جهاددانشگاهی همانند نامش یک مجموعه جهادی است و کارهای بر زمین مانده را که سایر نهادها و ارگان‌ها تمایلی برای انجام آن ندارند، در نظام جمهوری اسلامی عهده‌دار می‌شود. این مجموعه اکنون به سمت تجاری‌سازی و درآمدزایی رفته و به‌دنبال جبران هزینه‌های خود است، هرچند جای تعجب دارد که نقش دولت در تأمین هزینه‌های جهاددانشگاهی بسیار ناچیز است اما شاید به دلیل نام این مجموعه باشد که به‌صورت جهادی خود را اداره می‌کند.

نماینده ولی‌ فقیه در آذربایجان‌شرقی با گذری به مباحث علمی مطرح شده در قرآن کریم، گفت: مطالب علمی، جامعه‌شناسی و فرهنگی در قرآن کریم نیازمند بررسی و تحقیق است که به فعالیت‌های جهاددانشگاهی نیز مربوط می‌شود اما قرآن، کتاب علمی نیست و کسی اجازه ندارد که صرف تفسیر علمی از آن داشته باشد زیرا علم در حال تغییر است ولی مطالب قرآن تغییرناپذیر بوده و اهداف خداوند متعال ثابت است.

وی با بیان اینکه نگاه صرف علمی به قرآن کریم، احتمال اشتباه را افزایش داده و ضمانت اجرایی به خصوص در مباحث فرهنگی کاهش می‌یابد، تأکید کرد: یکی از نمونه‌های مباحث علمی در رابطه با علم ژنتیک است که روایات و تفاسیر بسیاری در مورد آن وجود دارد.

مطهری اصل با اشاره به عظمت دین اسلام و موافقت آن با علم و پیشرفت علمی، گفت: اگر کسی به مباحث دینی وارد نشود و قرآن را صرفاً با مباحث علمی دنبال کند نیز مشکلی ندارد اما آن موقع انسان احساس می‌کند که دین با علم ارتباطی ندارد. کشور ما بر پایه ارزش‌های دینی بوده و چنین دیدگاهی قابل قبول نیست، بنابراین باید سعی کرد تا در اغلب مباحث علمی به خصوص علم نظری از دیدگاه معارفی قرآن کریم استفاده شود.

امام جمعه تبریز ادامه داد: جهاددانشگاهی می‌تواند با تحقیق و پژوهش در این زمینه، کتبی را تدوین کرده و در اختیار افراد دیگر قرار دهد تا به کسانی که قصد دارند دین را از علم جدا کنند، جوابی داده شود و جوانانی که زحمت کشیده و درس می‌خوانند، بدانند که مباحث دینی و علمی آمیخته به‌هم هستند که از این طریق نیز بسیاری از موانع و خلأ برخی علوم و نظریه‌ها بر سر راه دانشگاه‌ و دانشگاهیان حل می‌شود.

وی گفت: افرادی که در این مجموعه فعالیت دارند، گروهی از انسان‌های فرهیخته و علاقه‌مند به پیشرفت علمی کشور هستند و کسانی که به توانمندی خود تکیه کرده و نیازهای مادی را با کار و تلاش خود تأمین کنند، بسیار محترم بوده و شاید الگویی برای سایر نهادها و ارگان‌ها باشد.

مطهری اصل با بیان اینکه اکنون گروه‌های متعددی با این ارگان همکاری دارند که نشانگر اعتماد به این مجموعه است، ادامه داد: جهاددانشگاهی، فعالیت‌های خود را از نقطه صفر آغاز کرده و امروز به نتایج مهمی در عرصه‌های مختلف دست یافته که مورد احترام مردم است.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی افزود: دعای مردم، بزرگترین حامی این مجموعه و اهالی علم و دانش است که خدمات این نهاد به‌صورت رایگان و گاه با دریافت کمترین هزینه از مردم کم برخوردار ارائه می‌شود.

در  این جلسه علی‌اصغر فاتحی‌فر، رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان به ارائه گزارشی از عملکرد و برنامه‌های سازمان جهاددانشگاهی استان پرداخت.

ارسال نظرات