بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۴۲۲۵
رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز با بیان اینکه در حال حاضر یک هزار و ۱۰۰ نفر دانشجو در مقاطع مختلف در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند، گفت: از این تعداد ۱۸۰ نفر دانشجویان ورودی جدید هستند.
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۰

تحصیل بیش از هزار دانشجو در دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز

به گزارش بازار کار، محمد مهدی‌پور، رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز، روز سه شنبه، ۲۹ آبان‌ماه، در مراسم معارفه و جلسه توجیهی دانشجویان جدیدالورود دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز، با بیان اینکه مقام علم و عالم بسیار بلند و ارزشمند است و همگان دوست دارند با صفت زیبای علم و دانش در بین مردم شناخته شوند و از متصف شدن به صفت جهل و نادانی گریزانند، گفت: به همین دلیل است که پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: دنبال طلب علم بروید حتی اگر در چین باشد چون طلب علم بر هر مسلمانی واجب است و فرشتگان الهی بال خود را بر طالب علم می‌گسترانند زیرا از آنچه وی در طلب آن است خشنود و راضی‌اند.

وی تأکید کرد: ما امروز شما را با عنوان یک دانشجو می‌شناسیم یعنی کسی که هدف او کسب علم و دانش و دریافت هرگونه آگاهی‌های مورد نیاز جامعه است و مسلح شدن به هر نوع توانایی‌هایی که بتواند گره‌ای از مشکلات کشور بگشاید. 

مهدی‌پور ادامه داد: شما دانشجویان با ورود به دانشگاه وارد محیطی جدید شده‌اید و مرحله دیگری از زندگی خود را آغاز می‌کنید که با دوره‌های قبلی تفاوت بسیار دارد و باید خود را با این محیط جدید وفق بدهید. 

رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه شما از یک محیط محدود و کوچکی به نام مدرسه و دبیرستان وارد محیط بازتر و بزرگی به نام دانشگاه شده‌اید، یادآور شد: در دوره دبیرستان چگونه و با چه کیفیتی درس خوانده‌اید کاری با آن نداریم اما بدانید که دانشگاه مکان علم و دانش و تحقیق و پژوهش است با نظام آموزشی خاص و شرایط خاص خود؛ حضور منظم در کلاس، تحصیل درست و حسابی، انجام تکالیف محوله از سوی استادان و مطالعات جنبی و خارج از درس و خلاصه مطالعه مداوم و نوشتن حرف اول را می‌زند.

به گفته وی بد نیست بدانید که اگر شما در دوره دبیرستان در امور تحصیلی اجبار و سختگیری می‌دیدید شاید در دانشگاه و کلاس‌های درسی آن به خاطر شرایط خاص شخصیتی چندان سختگیری مشاهده نکنید اما شما باید خودتان را مکلف به انجام وظایف دانشجوی بکنید یعنی تصمیم و اراده قوی داشته باشید برای یادگیری و تحصیل علم و دانش و اوقات ارزشمند خودتان را با بازیگوشی و کارهای بیهوده تلف نکنید. 

مهدی پور افزود: افراد بسیاری در این جمع هستند که اهل تبریز نیستند همین غیربومی بودن ممکن است در برخی از دانشجویان احساس غریبی و غربت و اضطراب ایجاد کند که باید به خاطر هدف بزرگ کسب علم آن را تحمل کنید و خود را با این محیط جدید سازگار کنید که البته اگر کسی نیاز به مشاوره در این قبیل مسائل داشته باشد می‌تواند از مشاوران دانشگاهی کمک بگیرد.

رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود به تفاوت‌های فرهنگی در خوابگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در خوابگاه‌های دانشجویی ممکن است با دانشجویانی از قومیت‌های مختلف و زبان‌های مختلف و فرهنگ و باورهای متفاوت هم اتاق شوید که باز در اینگونه موارد صبر و تحمل و همزیستی حرف اول را می‌زند البته به‌تدریج و پس از مدتی به شرایط جدید عادت خواهید کرد چون انسان موجودی است که در هر شرایطی خود را با وضع موجود وفق می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه استنباط ما این است که دانشجویان عزیز، رشته تحصیلی خود را با عشق علاقه انتخاب کرده‌اند و تحصیل خود را نیز با علاقه و پشتکار ادامه خواهند داد، اظهار کرد: شما دانشجویان امروز در محیطی هستید که بر خلاف دوره تحصیلی قبلی، کلاس‌هایتان دوجنسیتی است بنابراین به خاطر تقدس مقام علم و دانش و به حرمت استادان و دانشکده و دانشگاه باید حریم‌ها را کاملاً حفظ کنید در برخوردها و رفتارهای خود با خواهران و برادرانتان نهایت ادب و احترام داشته و شئون اخلاقی و عفت و پاکدامنی را مراعات کنید و حضورتان در محیط دانشگاه، دانشکده و کلاس‌های درسی باید بسیار موقرانه باشد.

رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه تبریز با تأکید بر قداست محیط دانشگاه و کلاس درس گفت: کلاس درس مکانی امن، مقدس و توام با آرامش برای علم آموزی است نه مکان خودنمایی و فخرفروشی. دانشگاه، دانشکده و کلاس یک مکان جمعی و عمومی است نه حریم خصوصی که هرکس هر چه دلش خواست انجام دهد. بنابراین انتظار داریم شما فرزندان معنوی ما کاملاً حریم‌ها را حفظ کنید. چون هر عمل و رفتار و پوشش مغایر با محیط علمی به نوعی توهین به حرمت اساتید خودتان و دیگر همکلاسی‌هایتان است.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه زمانه ما عصر انفجار اطلاعات است هم در رشته‌های تخصصی هم در مسائل فرهنگی، اجتماعی سیاسی سعی کنید در کنار تحصیل و پژوهش، از مسائل اجتماعی و سیاسی کشور خود و منطقه و جهان آگاهی و اطلاعاتی به دست بیاورید تا از قافله زمانه خود و شناخت جامعه خود و اوضاع جهانی عقب نمانید، تصریح کرد: منظورم این است که حتی درسخوان‌ترین دانشجو هم نباید یک بُعدی بار بیاید.

مهدی‌پور افزود: امکانات و پیشرفت‌های کشور عزیزمان ایران و سرمایه‌های مادی و معنوی و علمی آن را خوب بشناسید چون آینده ایران  مال شما جوانان است. سعی کنید بین مردم باشید با باورها و آمال و آرزوهای آنها آشنا شوید برای سربلندی کشورتان تلاش کنید و برای عزت و عظمت و استقلال و پیشرفت آن با تمام توان مجاهدت کنید.

وی افزود: در دانشگاه موقعیتی را برای شما پیش آورده است که زندگی اجتماعی و همکاری و همزیستی مسالمت‌آمیز با دیگران را حتی با سلیقه ها و عقاید متفاوت تمرین کنید و دورانی است برای خودسازی علمی و دینی و اخلاقی تا در آینده نزدیک مسئولیت‌های بزرگ بپذیرید و باری از دوش کشورتان بردارید.

رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز با بیان اینکه در حال حاضر یک هزار و ۱۰۰ نفر دانشجو در مقاطع مختلف در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند، گفت: از این تعداد ۱۸۰نفر دانشجویان ورودی جدید هستند.

ارسال نظرات