تازه ها
به گزارش تحریریه ایرانیان استارتاپ، دکتر مصطفی معین، رئیس انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری، از روند نگرانکننده مهاجرت نخبگان علمی خبر داد.
او اعلام کرد که طبق برخی پیمایشها، تنها ۱۶ درصد از ایرانیان به مهاجرت فکر نمیکنند و این پدیده را به «مهاجرت تودهوار» تشبیه کرد. بر اساس آمارها، ۴۳ درصد از استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان، ۵۳ درصد از استادان و پژوهشگران، ۴۵ درصد از پزشکان و پرستاران و ۴۰ درصد از دانشجویان و دانشآموختگان تمایل به مهاجرت دارند.
وی همچنین به افزایش ۴.۳ برابری تعداد دانشجویان ایرانی در خارج از کشور طی دهه ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۸ اشاره کرد و گفت: «ایران در رتبه دوازدهم جهان از نظر کمترین جذابیت برای نگهداشت نخبگان قرار دارد. در سال ۲۰۲۱، ۱۱۵ هزار ایرانی به کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) مهاجرت کردند که این میزان طی ۳۰ سال گذشته دو برابر شده است.»
به گفته وزیر اسبق علوم، مهاجرت نخبگان طی دهههای اخیر موجب خروج ۵۰ تا ۷۰ میلیارد دلار ارز از کشور شده است. او همچنین به آمارهای نگرانکنندهای اشاره کرد، از جمله حضور بیش از ۱۰ هزار پزشک ایرانی در کشورهای عضو OECD، حضور یکپنجم استادان ایرانی در آمریکا و مهاجرت دائمی ۷۰ تا ۹۲ درصد از مدالآوران المپیادهای علمی ایران.
دکتر معین این روند را «سونامی مهاجرت مغزها» توصیف کرد که پیامدهای سنگینی برای توسعه علمی و اقتصادی کشور به همراه خواهد داشت.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات