
تازه ها

به گزارش بازارکار، حجت الاسلام دکتر سیدرضا عاملی افزود: در چهارمین نشست ششمین همایش جهانی حضرت رضا، ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت برگزار میشود بیش از 40 مقاله علمی و تخصصی ارائه می شود.
وی افزود: این دوره کنگره با محوریت حقوق و کرامت انسانی و با بهرهگیری از آموزههای اهلبیت (ع) و تأکید بر مفاهیم و آموزههای ناب رضوی در سیره اهلبیت بهعنوان الگویی الهی برای پاسخ به نیازهای عمیق انسان معاصر، برگزار خواهد شد.
دکتر عاملی با اشاره به اینکه شعار دهه کرامت امسال «ایران، ایران امام رضا(ع)» نامگذاری شده است اظهار کرد: این شعار نشان از آن دارد که امام رضا(ع) نقطه اشتراک تمام ایرانیها است. این کنگره که از سال ۱۳۶۲ آغاز شده، یکی از قدیمیترین کنگرههای بینالمللی در ایران پس از انقلاب است و در سالهای اخیر بر اهمیت نشر معارف اهل بیت(ع) تأکید شده است. رهبر معظم انقلاب در دیدار با شرکتکنندگان این کنگره بر ضرورت جهانی شدن فرهنگ اهل بیت(ع) و شناسایی بیشترائمه (ع) از جمله امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) تأکید کردند.
رئیس کنگره جهانی حضرت رضا (ع) ادامه داد: این کنگره با محوریت حقوق و کرامت انسانی، مفاهیم بنیادی برگرفته از منظومه فکری اهلبیت (ع) را بررسی میکند و در تلاش است تا راهکارهایی علمی و عملی برای مواجهه با چالشهای جهانی ارائه دهد، مجموعهای از مباحث همچون چیستی و فلسفه کرامت انسانی، احترام به مقام و شأن انسان، مطالعات تطبیقی میان حقوق بشر سکولار و حقوق بشر اسلامی و نقش اخلاق اسلامی در تضمین حقوق فردی و اجتماعی، از اصلیترین موضوعات این رویداد محسوب میشود.
رئیس کنگره جهانی حضرت رضا، گفت: افزون بر این، کرامت انسانی نه تنها بهعنوان اصلی نظری، بلکه در ابعاد عملی آن از قبیل رعایت حقالله (عبادت، تبعیت از فرامین الهی و مسئولیت دینی)، حقالناس (عدالت اجتماعی، پرهیز از ظلم و احترام به حقوق دیگران) و حفظ ارزشهای اخلاقی، در کانون توجه این همایش قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: ششمين كنگره جهاني حضرت رضا (ع) با محوريت حقوق و كرامت انساني و بهره گيري از تعاليم اهل بيت (ع) به ويژه آموزه هاي امام رضا (ع)، به ابتكار سازمان علمي و فرهنگي آستان قدس رضوي و با همكاري دانشگاه تهران و ديگر مراكز علمي و پژوهشي ملي و بين المللي برگزار خواهد شد.
دکتر عاملی افزود: همزمان با دهه كرامت سال 1404، اجلاسيه بين المللي سالانه ششمين كنگره جهاني حضرت رضا (ع) با محوريت حقوق و كرامت انساني و بهره گيري از تعاليم اهل بيت (ع) به ويژه آموزه هاي امام رضا (ع) تدارك ديده شده است.
وی یادآور شد: «مفاهيم و نظريه هاي حوزه كرامت و حقوق انسان برگرفته از سيره اهل بيت (ع) با تأكيد بر تعاليم امام رضا (ع)»، «ابعاد مختلف كرامت انساني»، «تأمين حقوق اساسي انسان در انديشه تمدني امام رضا (ع) و مكتب متعالي اهل بيت (ع)»، «فرصت ها و چالش هاي احياي سنت اسلامي در حفظ كرامت و حقوق انسان» محورهاي اصلي این کنگره است.
وی در پایان ضمن دعوت از رسانه برای پوشش این رویداد مهم گفت: این کنگره با محوریت حقوق و کرامت انسانی، مفاهیم بنیادی برگرفته از منظومه فکری اهلبیت(ع) را مورد بررسی قرار میدهد و در تلاش است تا راهکارهایی علمی و عملی برای مواجهه با چالشهای جهانی ارائه دهد، مجموعهای از مباحث چون چیستی و فلسفه کرامت انسانی، احترام به مقام و شأن انسان، مطالعات تطبیقی میان حقوق بشر سکولار و حقوق بشر اسلامی و نقش اخلاق اسلامی در تضمین حقوق فردی و اجتماعی، از اصلیترین موضوعات این رویداد محسوب میشود، افزون بر این، کرامت انسانی نه تنها بهعنوان یک اصل نظری، بلکه در ابعاد عملی آن از قبیل رعایت حقالله(عبادت، تبعیت از فرامین الهی و مسئولیت دینی)، حقالناس(عدالت اجتماعی، پرهیز از ظلم و احترام به حقوق دیگران) و حفظ ارزشهای اخلاقی، در کانون توجه این کنگره قرار گرفته است.
حضور 25 میهمان برجسته خارجی از 21 کشور جهان
دکتر زهره خوارزمی دبیر بین المللی این کنگره هم در این نشست گفت: ما در این نشستها در پی شبکه سازی در سراسر جهان هستیم و از کشورهای مختلف اندیشمندان و فعالان حقوق بشر به همایش دعوت شدهاند.
وی افزود: فقط ۴ نفر از این مهمانان بین المللی قبلا به مشهد الرضا (ع) آمدهاند و بقیه نخستین بار است که حرم رضوی را میبینند.
دبیر بین المللی همایش گفت: روز دوم نشستی با موضوع قحطی و کشتار در غزه داریم و در روز سوم هم برای بازدید از آستانقدس رضوی برای مهمانان برنامه ریزی کردهایم. قرار است تا برگزاری این همایش در سال ۱۴۰۵ حدود ۳۰ پیش نشست برگزار شود.
خوارزمی ادامه داد: ابعاد مختلف حقوق انسانی که بر پایه آموزههای امام رضا (ع) و مکتب اهلبیت (ع) تعریف شدهاند، در این رویداد با نگاهی تمدنی تبیین خواهند شد، حقوق اساسی، چون حق زندگی، امنیت جانی و روانی، بهرهمندی از نیازهای اولیه، آزادی بیان، مالکیت، مشارکت در تصمیمگیریهای عمومی و برخورداری از عدالت اجتماعی از جمله جنبههای مطرحشده در این همایش خواهند بود.
وی اضافه کرد: همچنین موضوعاتی مانند حمایت از حقوق خانواده، کرامت زنان، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و خشونت خانگی، توجه ویژه به اقشار آسیبپذیر مانند کودکان، سالمندان، معلولان، اقلیتهای قومی و مذهبی و پناهجویان، نمایانگر نگاه جامع و عملی این همایش به گردش صحیح منابع و تحقق حقوق افراد در جامعه خواهد بود.
دبیر بین المللی ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با اشاره به حضور اندیشمندانی از ۲۱ کشور جهان در این کنگره اظهار کرد: چهره هایی از لبنان، عراق، عمان، روسیه، فرانسه و دیگر کشورهای مختلف جهان در کنگره حضور خواهند داشت و تلاش بر آن بوده جدای از اندیشمندان و اندیشه ورزان، رهبران دینی کشورها نیز به عنوان میهمان در کنگره حضور داشته باشند.
گفتنی است؛ ابعاد مختلف حقوق انسانی که بر پایه آموزههای امام رضا(ع) و مکتب اهلبیت(ع) تعریف شدهاند، در این رویداد با نگاهی تمدنی تبیین خواهند شد، حقوق اساسی چون حق زندگی، امنیت جانی و روانی، بهرهمندی از نیازهای اولیه، آزادی بیان، مالکیت، مشارکت در تصمیمگیریهای عمومی و برخورداری از عدالت اجتماعی از جمله جنبههای مطرحشده در این کنگره خواهند بود، افزون بر این موضوعاتی چون حمایت از حقوق خانواده، کرامت زنان، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و خشونت خانگی، همچنین توجه ویژه به اقشار آسیبپذیر مانند کودکان، سالمندان، معلولان، اقلیتهای قومیتی و مذهبی و پناهجویان، نمایانگر نگاه جامع و عملی این کنگره به گردش صحیح منابع و تحقق حقوق در جامعه خواهد بود.
این کنگره همچنین بر چالشهای پیشروی حقوق انسانی در جهان امروز تمرکز دارد، نقد جدی بر نظریههای حقوق بشر سکولار، تهدیدهای ناشی از بهرهکشی انسانها در نظامهای ناعادلانه و مسئولیت جهانی برای مقابله با اسلامهراسی و نفرتپراکنی از جمله موضوعاتی است که با هدف تبیین نقش کرامت انسانی در تقویت ارزشهای الهی و بنیادین مطرح خواهد شد، نقش رسانهها، هنر و فضای گفتگوی بینالمللی در ارتقای حقوق انسانی نیز از دیگر جنبههایی است که در دستور کار این کنگره قرار دارد.
ارسال نظرات