
تازه ها

هشتم اردیبهشت ماه که بنام روز جهانی ایمنی وسلامت شغلی نامگذاری شده، در سال جاری با حادثه تلخ و جانگداز انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس همزمان شد. این اتفاق تلخ که به از دست دادن جان بیش از چهل نفر و زخمی شدن دهها نفر انجامیده از قضا با هفته کار و کارگر نیز مصادف است. سال هاست که جامعه کار و تولید که کارگران شاکله اصلی آن را تشکیل میدهند با حوادث ناگواری مواجه میشوند. انفجارهای معادن مختلف از زمستان یورت گلستان تا معدن جوی خراسان جنوب و نیز کرمان و سمنان و اینک انفجار مرگبار بندر شهید رجایی استان هرمزگان، حکایت از این دارد که حوادث در نبود ایمنی و پیش بینیهای لازم در این حوزه همچنان جان عزیزانمان را میگیرد.
سازمان بین المللی کار (ILO) از سال ۲۰۰۳ با هدف پیشگیری از حوادث وبیماریهای شغلی مراسمی را در این روز که در ایران مصادف با ۸ اردیبهشت ماه است برگزار میکند. روز جهانی ایمنی وسلامت شغلی در واقع یک فعالیت سالیانه بین المللی برای نهادینه کردن کار سالم و ایمن در سرتاسر جهان است که در ۲۸ اوریل هر سال این مراسم برگزار میشود. برگزاری این مراسم یک بخش مهم از استراتژیهای جهانی سازمان بین المللی کار برای ارتقای ایمنی وسلامت شغلی در همه محیطهای کاری است که موجب ارتقای آگاهیهای مردم وهمچنین افزایش امنیت وسلامت در محیط کار میشود.
سازمان بین المللی کار ILO از برگزاری این مراسم توسط همه دولتها، سازمانها وبخشهای خصوصی وکارفرمایان وکارخانجات حمایت وپشتیبانی میکند.
اما آنچه همواره ثابت است این است که موضوع ایمنی و بهداشت شغلی در ابعاد مختلف در کشورمان با مشکلات جدی مواجه است. گرچه پیامهای دلگرم کننده مسئولان و حضور معنوی و غیرتمندانه مردم برای اهدای خون برای عزیزان مصدوم جلوههای زیبای حضور مردمی و ملی است، اما از دل این پیامها و همدردیها باید همدلی و همکاری و عزم و اراده ملی برای تدوین قوانین لازم الاجرا و پیوستهای مهم کاری در حوزه ایمنی شغلی استخراج شود. براساس برخی آمار از تشکلهای کارگری، میزان مرگ و میرهای حوادث شغلی در ایران ۸۵ میلیونی، سالانه به بالای چهار هزار نفر میرشد. این آمار تکان دهنده است و پیام و پیامدهای جدی برای جامعه کار و تولید دارد. در سال جاری که بنام سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده است باید برای درمان زخمهای مزمن در حوزه ایمنی و سلامت چارهای اندیشید.
امیر علی بینام، مدیر مسئول
ارسال نظرات