
تازه ها
به گزارش بازار کار، علی بابایی، رئیس کمیاعی مجلس شورای اسلامی، روز جمعه 19 اردیبهشت ماه، در جلسهای با مدیران منطقه آزاد ارس و نمایندگان مردم این منطقه در مجلس شورای اسلامی که در شهر جلفا برگزار شد، بر لزوم احیای فرصتها و مصوبات قبلی مربوط به مشوقهای فعالان اقتصادی در مناطق آزاد تاکید کرد و گفت: مناطق آزاد تجاری به خصوص ارس را یک فرصت میدانیم که دروازه ارتباط ایران با کشورهای منطقه است و باید موانع آن برطرف شود.
وی افزود: منطقه آزاد ارس، بنگاه اقتصادی با رویکرد اجتماعی و فرهنگی است و ارتباط بین منابع دولتی و بنگاههای اقتصادی و زنجیرههای تولید ثروت در مطنقه آزاد، یک فرصت مهمی است.
وی تاکید کرد: زنجیرههای تولید ثروت در منطقه آزاد ارس باید به سفرههای مردم این منطقه بیاید.
بابایی به پیگیری برای تشکیل تعاونیهای محلی، مرزی و ساماندهی مردم در قالب این نوع اقتصاد خرد در سطح ملی اشاره کرد و گفت: ایدههایی در کمیسیون داریم و اگر نمایندگان مجلس کمک کنند بی شک بخشی از مسائل حوزههای انتخابیه این منطقه حل میشود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه در زمان حاضر تفاوتی بین منطقه آزاد با سرزمین اصلی در خصوص قوانین مالیات، بیمه و کار وجود ندارد، گفت: این درحالی است که باید متفاوت باشد و قوانین مجددی نوشته شود.
تسهیلات اشتغال دستگاه های حمایتی هدر می رود
بهنام رضوانی، نماینده مردم کلیبر و هوراند در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: خداآفرین ۱۵۰ کیلومتر نوار مرزی با جمهوری آذربایجان و بیش از ۴۰ هزار هکتار زمین کشاورزی مستعد با کیفیت خاک عالی دارد اما ۲۵ درصد جمعیت این شهرستان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند که نشان میدهد کم کاریهایی وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه دستگاههای حمایتی از ظرفیت های منطقه استفاده کرده و تفاهمنامههایی در خصوص توانمندسازی افراد تحت پوشش خود انجام دهند، گفت: تا امروز هیچ تفاهمنامهای را حداقل در حوزه انتخابیه خود ندیدهام.
وی با بیان اینکه اغلب وامهای اشتغال دستگاههای حمایتی هدر میرود، گفت: فراوری محصولات کشاورزی در این منطقه در حد صفر است.
رضوانی با بیان اینکه ۳۰درصد جمعیت شهرستان هوراند تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند؛ اظهار کرد: با این افراد تحت پوشش میتوان تعاونی تشکیل داد و تسهیلات داد و واحدهای بسته بندی محصول سماق راه اندازی کرد تا افراد تحت پوشش به کارآفرین توانمند تبدیل شوند.
مهدی اسماعیلی، نماینده مردم میانه و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در ایران ۱۵ منطقه آزاد داریم، اظهار کرد: فلسفه وجود این مناطق، تسهیلگری در عرصه اقتصادی است تا توانمندیها و ظرفیتهای کشور در بخشی از جغرافیای کشور تجمیع و تجارت خارجی تسهیل شود.
وی ادامه داد: امروز مناطق آزاد دنیا به نسل هفتم خود رسیده ولی ما هنوز در نسل نخست ایستادهایم.
اسماعیلی با بیان اینکه حوزه فعالیت کمیسیون اجتماعی وسیع است، گفت: کمیسیون، سازوکار اثربخشی را در رسیدن به اهداف متعالی در حوزه اجتماعی تدوین میکند.
اجرای ناقص قوانین چالش مناطق آزاد است
هادی مقدم زاده، مدیرعامل منطقه آزاد ارس نیز با بیان اینکه این منطقه به واسطه موقعیت جغرافیایی خاص و مرز مشترک با کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان و نخجوان، ظرفیتهای منحصر به فرد دارد، افزود: ارس با ۲۵۰ واحد صنعتی فعال و ۱۴۰ واحد در حال ساخت صنعتی ترین منطقه آزاد کشور است و یکی از قطبهای کشاورزی و گلخانهای شمالغرب کشور است.
وی به تعریف یکهزار رویداد در حوزههای مذهبی، فرهنگی و اجتماعی منطقه در عید نوروز امسال اشاره کرد و ادامه داد: امسال توانستیم بیشترین جذب گردشگر را در بین مناطق آزاد کشور داشته باشیم.
مقدم زاده، توسعه زیرساختهای جادهای و مخابراتی، ایجاد اشتغال برای بیش از ۲۱ هزار نفر از مردم منطقه، توانمندسازی جوامع محلی، ایجاد زمینه مشارکت در حوزههای اقتصادی گردشگری و تجارت و تجهیز مدارس را از جمله اقدامات ارس عنوان کرد.
وی با انتقاد از اجرای ناقص قوانین در مناطق آزاد، اظهار کرد: قوانینی مطابق ساختارهای مناطق آزاد وضع میشود اما عدم اجرای آنها چالشهای بسیاری برای ما ایجاد میکند مثل بند الف ماده ۶۵ قانون احکام دائمی توسعه کشور شامل مدیریت یکپارچه مناطق آزاد است که موجب عدم تحقق اهداف تعریف شده در مناطق شده است.
مدیر عامل ارس ادامه داد: مالیات بر ارزش افزوده دریافت شده از منطقه آزاد ارس باید در تامین زیرساختهای این منطقه هزینه شود.
ارسال نظرات