
مدیر امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به اهمیت دانش فناوری و نیروی متخصص در خلق صنایع، گفت: بهرهگیری از پتانسیلهای بخش تعاون از جمله استفاده از ظرفیت بیمه تعاون، آموزش، تسهیلات، مشاوره کار و ... میتواند به فعالان این عرصه کمک کند.
به گزارش بازار کار، علی اصغر عباسی، مدیر امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان امروز دوشنبه، 7 آذرماه در رویداد علمی تعاون و کارآفرینی، با موضوع آشنایی مدیران تعاونی ها، دانشجویان و فارالتحصیلان دانشگاهی با موضوع کارآفرینی و تعاون که در شهرستان بیجار برگزار شد، اظهار کرد: شهرستان بیجار دارای تاریخ و فرهنگی کهن و پرآوازه بوده و به واسطه مردمانی سخت کوش، فرهنگی و اهل هنر نگین استان کردستان است.
وی با اشاره به اینکه کشورهای در حال توسعه باید توسعه متوازن داشته باشند، افزود: عدم تعادل مستمر در زنجیره اقتصاد یکی از مشکلات کشورهای در حال توسعه است که این مشکل میتواند با شکلگیری صنایع پیشرو و تلاش مداوم قابل حل باشد.
مدیر امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به اینکه تولید قطعات خودرو در بیجار سابقه ۲۰ ساله دارد، بیان کرد: یکی از موارد حائز اهمیت در شهرستان بیجار این است که شکل گیری یک صنعت به عنوان صنعت پیشرو با تلاش مداوم باعث ایجاد صنایع دیگر نیز شده است.
وی با تاکید به حمایت از صنایع شکل گرفته در بیجار و اهمیت سرمایه گذاری در این صنایع تصریح کرد: در وزارت تعاون باید به فکر توسعه بود و از مدل ایجاد تعاملات درون بخشی که یکی از راهبردهای وزارت خانه است بهره ببریم.
عباسی با اشاره به اهمیت دانش فناوری و نیروی متخصص در خلق صنایع، خاطرنشان کرد: بهره گیری از پتانسیل های بخش تعاون از جمله استفاده از ظرفیت بیمه تعاون، آموزش، تسهیلات، مشاوره کار و ... می تواند به فعالان این عرصه کمک کند.
احسان بهاری، از اساتید دانشگاه های بیجار در این رویداد ضمن بیان اهمیت علم اقتصاد از زمان پیدایش انسان تا کنون و بیان روند معاملات پایاپای گذشته تا معاملات ارزی کنونی، گفت: آنچه امروز جمعیت بشری را تحت تاثیر قرار می دهد و رویدادهای جهانی را رقم می زند، اقتصاد است.
وی افزود: اقتصاد ارتباط میانِ تولید، تجارت و عرضه پول، در یک کشور یا منطقه مشخص است.
این استاد دانشگاه با تاکید به اینکه علم اقتصاد یک علم وسیع است، تصریح کرد: گاهی در دنیا، یک کشور برای اینکه قدرت اقتصادی اش را از دست ندهد حتی حاضر می شود در کشورهای دیگر آشوب ایجاد کند و این نشان میدهد که اقتصاد در دنیا حرف اول را می زند.
وی با اشاره به اینکه رشد و توسعه اقتصادی باید اندازه گیری شود، خاطرنشان کرد: تولید ناخالص ملی، تولید ناخالص داخلی، نرخ ارز، سود بانکی، بیکاری، سهم بازار و تورم مؤلفه هایی هستند که اقتصاد با آن ها سر وکار دارد؛ این موارد می تواند بر روی فرهنگ، تاریخ، سیاست و حتی روند زندگی و روند شغلی افراد یک جامعه تأثیر بگذارد.
بهاری افزود: در دنیا دو نظام اقتصاد سوسیالیستی و لیبرال وجود دارد که در تعریف آن ها می توان گفت که در اقتصاد سوسیالیستی ثروت و بازار باید در اختیار دولت باشد، همچون کشورهای چین و آمریکای جنوبی و اما در اقتصاد لیبرال اقصاد کاملاً آزاد و همه چیز در اختیار بازار است.
وی از نظام اقتصاد اسلامی به عنوان الگویی کامل برای اقتصاد مقاومتی نام برد و افزود: امروزه اقتصادی موفق است که حد وسط این دو تعریف(لیبرالیسم و سوسیالیسم) باشد یعنی لیبرالی موفق است که مقداری اختیارات دولت را بیشتر کرده است اما آنچه در مورد اقتصاد ایران می توان گفت آن است که اقتصاد ایران اقتصاد اسلامی است که بینابین این دو تعریف است که متأسفانه در حد شعار از آن استفاده می شود چرا که اگر اقتصاد اسلامی و مؤلفه های آن که یک اقتصاد بینابینی است به درستی پیاده می شد اقتصاد ما کاملاً رو به رشد بود.
این استاد دانشگاه در خصوص اهمیت نقش تعاون در اقتصاد کشور، افزود: آقای هنگ ۳۰۰ سال قبل گفت که در مقابل رقابت، همکاری ایجاد کنید این همان واژه تعاون است که اسلام ۱۴۰۰ سال قبل در آیه " وَتَعاوَنوا عَلَی البِرِّ وَالتَّقوی" به آن اشاره کرده است.
بهاری با اشاره به اینکه بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، سهم تعاونی ها از اقتصاد کشور ۲۵ درصد است، عنوان کرد: تعاونی یعنی اقتصاد آزاد در چارچوب ضوابط دولت و این تعریف نشاندهنده اهمیت تعاونی در اقتصاد جامعه است.
وی ضمن تاکید بر اینکه شفافیت در تعاونی ها مانعی برای فساد است، افزود: امروز باید واژه و فرهنگ کارآفرینی در سازمان ها نهادینه شود و تلاش کنیم که به آن ۲۵ درصد سهم تعاونی از اقتصاد کشور دست پیدا کنیم چرا که امروزه ساختار دنیا به سمت ایجاد تعاونیها میرود.
لازم به ذکر است در انتهای بیش از یک ساعت به پرسش و پاسخ بین شرکت کنندگان و مسئولان در رویداد پرداخته شد.
ارسال نظرات