تازه ها
به گزارش بازار کار، روحالله رحیمی با اشاره به پژوهشهای صورت گرفته در دانشگاه شهرکرد و دستیابی به بیوتکنیک تکثیر و پرورش گربهماهی (Synodontiseupterus) در ایران و خاورمیانه برای اولینبار، اظهار کرد: یکی از مباحث مهم در حوزه آبزیان بحث ماهیان زینتی بوده که با رشد شهرنشینی در حال توسعه است.
دانشیار گروه شیلات دانشگاه شهرکرد افزود: بسیاری از گونهها که در مغازهها یا در آکواریوم منازل بوده در کشور تکثیر و تولید نمیشوند و وارداتی هستند.
وی گفت: به این نتیجه رسیدیم که گونههای مرتبط همچون گربهماهی را تولید و تکثیر کنیم، سه سال زمان صرف شد تا براساس یافتههای علمی و شبیه سازی توانستیم به بیوتکنیک تکثیر و پرورش گربه ماهی دست یابیم.
رحیمی بیان کرد: باتوجه به اینکه اطلاعاتی در دنیا در این زمینه منتشر نشده بود با خطاهایی مواجه شدیم اما با مطالعه و شبیهسازی توانستیم این گونه را تکثیر و بچه ماهی تولید کنیم.
وی تاکید کرد: با دستیابی به بیوتکنیک تکثیر و پرورش گربهماهی در کشور، علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، تولید ارزانتر اینگونه ارزشمند زینتی و ایجاد اشتغال برای دانشجویان، فارغالتحصیلان دانشگاهی و علاقمندان به این حوزه، به توسعه تولید و صادرات آن پرداخته و اکنون ایران به زمره صادرکنندگان آن جهان پیوسته است.
دانشیار گروه شیلات دانشگاه شهرکرد افزود: براساس درخواست و بازاری که وجود دارد صادرات اینگونه به کشورهای عراق و ترکیه انجام و در بازار داخلی نیز به فروش میرسد.
رحیمی بیان کرد: اکنون باتوجه به اینکه بسیاری از کسب و کارها نیازمند سرمایه بسیار هستند، میتوان با سرمایه اندک در بحث در بحث بیوتکنیک تکثیر و پرورش ماهیان زینتی و در جهت ایجاد اشتغال گام برداشت.
وی با بیان اینکه در چهارمحال و بختیاری ماهیان زینتی توسعه زیادی پیدا نکرده است، اضافه کرد: با هدف تقویت حوزه ماهیان زینتی، در دانشگاه شهرکرد تفاهمنامههایی با مراکز تحقیقاتی خصوصی منعقد شده است.
رحیمی خاطرنشان کرد: علاقمندان برای ورود به این حوزه، لازم است به منظور کسب دانش و تجربه، چند ماه آموزشها و اصول اولیه را توسط نیروهای متخصص فرا گیرند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات