تازه ها
به گزارش بازار کار پیام معمارباشی با اشاره به اینکه از سال ۲۰۰۸ میلادی، موضوع تغییر اقلیم و ارتباط آن با توسعه کشاورزی و روستایی بیشتر مورد توجه قرار گرفت، اظهار کرد: سازمانهای مختلف در سراسر جهان با تأیید وقوع تغییرات اقلیمی، به شناسایی و تجزیه و تحلیل تأثیر آن بر وضعیت معیشت افراد شاغل در بخش کشاورزی و توسعه استراتژیهایی برای سازگاری با این تغییرات پرداختهاند.
این پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: تغییرات اقلیمی مانند تغییر در میانگین دمای ماهیانه یا سالیانه، تغییر در الگوی بارش، افزایش غلظت دیاکسید کربن و دیگر گازهای گلخانهای در جو، فجایع شدید اقلیمی مانند خشکسالیهای طولانیمدت، سیلابهای ویرانگر، امواج شدید گرما و طوفانهای تخریبکننده تولید کشاورزی را در بسیاری از نقاط جهان، به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته تحت تأثیر قرار داده است.
این کارشناس آموزش و ترویج کشاورزی در خصوص راهحل برخورد با این پدیده، تصریح کرد: یکی از مفاهیم جدیدی که در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است، مفهوم «کشاورزی هوشمند به تغییرات اقلیمی یا Climate Smart Agriculture» است.
وی ادامه داد: این سیستم کشاورزی به همراه فنآوریها، سیاستها و فرایندهای مالی باید برای هر منطقهای به صورت منحصر به فرد طراحی و برنامهریزی شود و برخی از این فعالیتها و خدمات کشاورزی هوشمند به تغییرات اقلیمی عبارتند از حداقل خاکورزی، روشهای مختلف کشت محصول، مدیریت تغذیه و آبیاری و استفاده از پسماندها که میتوانند به بهبود عملکرد، استفاده کارآمد از آب و مواد غذایی و کاهش گازهای گلخانهای در اثر فعالیتهای کشاورزی کمک کنند.
به گفته وی، کشاورزی پایه اصلی اقتصاد بسیاری از کشورها و منبع اساسی معیشت میلیونها نفر از مردم جهان است و علاوه بر این، از بخش کشاورزی انتظار میرود به ایجاد اشتغال در مناطق روستایی، کاهش فقر در این مناطق و حمایت از خدمات اکوسیستم کمک کند.
معمارباشی خاطرنشان کرد: برداشت و ذخیره آب باران، استفاده از بذرهای اصلاح شده و خدمات مشاورهای در زمینه بیمه دام و محصول با استفاده از فنآوریهای اطلاعات و ارتباطات نیز میتوانند به کشاورزان در زمینه کاهش پیامدهای منفی تغییرات اقلیمی کمک کنند.
ارسال نظرات