تازه ها
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سیاوش ملکیفر، در حاشیه نشستهای آموزشی مترو پلیس در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت روزافزون صنایع خلاق در جهان، بر نقش این صنایع در ایجاد اشتغال پایدار، کمک به رشد اقتصادی کشورها و توسعه صادرات تأکید کرد و گفت: صنایع خلاق طی سالهای اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفتهاند و میتوانند در ادبیات جهانی، شهرها و کشورهای مختلف، ظرفیتهای چشمگیری برای ارتقای شاخصهای اقتصادی و اجتماعی فراهم کنند.
ملکیفر با تأکید بر اینکه روزبهروز بر حجم بازار محصولات خلاق و فرهنگی افزوده میشود، به افزایش اشتغال ناشی از این صنایع اشاره کرد و گفت:مدیریت شهری میتواند دو نقش اساسی در رابطه با این صنایع ایفا کند. از یک سو، با حمایت از صنایع فرهنگی و خلاق به ایجاد اشتغال، کاهش آسیبهای اجتماعی و بهبود سیمای اجتماعی شهرها کمک کند و از سوی دیگر، از منافع ناشی از رشد این شرکتها بهرهمند شود.
وی افزود: صنایع خلاق و فرهنگی به دلیل همپوشانی با اهداف و آرمانهای نهادهای مدیریت شهری، میتوانند بهعنوان ابزاری مؤثر در بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی شهرها عمل کنند. این صنایع میتوانند در سطح ملی، منطقهای و حتی فراملی اثرگذاری چشمگیری داشته باشند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی کشور تصریح کرد: مهمترین مسئله این است که نهادهای شهری چگونه میتوانند به رشد این صنایع کمک کنند و همزمان از توسعه آنها بهره ببرند. گسترش و حمایت از صنایع خلاق و فرهنگی میتواند بهعنوان یکی از پیشرانههای مهم اقتصادی، نقش مؤثری در توسعه شهرها و کشورها ایفا کند.
ملکیفر به نقش مهم صندوق نوآوری در تأمین مالی نوآوریها، به ویژه در حوزه شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی مسئولیت تأمین مالی نوآوری و بهطور خاص تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان را بر عهده دارد. این شرکتها بهویژه در اکوسیستم صنایع خلاق و فرهنگی نقش اساسی ایفا میکنند، چرا که فعالیتهای خلاق و فرهنگی بهنوعی جزء فعالیتهای دانشبنیان محسوب میشوند؛ همافزایی بین نهادها، مانند معاونت علمی و صندوق نوآوری، میتواند به تجربههای موفقی مانند ناحیه نوآوری تهران منجر شود.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با اشاره به ظرفیتهای مشهد برای رشد صنایع خلاق و فرهنگی بیان کرد: مشهد به دلیل دارا بودن پارکهای فناوری، مراکز رشد و دانشگاههای متعدد، همراه با حرم مطهر رضوی و حجم بالای گردشگری زیارت، پتانسیلهای بینظیری برای این صنایع دارد. این شهر میتواند بازار بزرگی برای صنایع خلاق و فرهنگی ایجاد کند، هرچند هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم.
وی پیشنهاد ایجاد یک "ناحیه نوآوری خلاق و فرهنگی" در مشهد را مطرح کرد و افزود: ناحیه نوآوری نسل بعدی پارکهای فناوری است که مرز بین پارکهای فناوری، سکونتگاهها و شهر را از بین میبرد. در این ناحیه، کسبوکارها، دانشگاهها، بانکها و سکونتگاهها در یک فضای مشترک قرار میگیرند و شهر و نوآوری با هم تلفیق میشوند. چنین تجربهای میتواند فرصتی بینظیر برای مشهد باشد.
ملکیفر خاطرنشان کرد: مشهد ظرفیتهای فوقالعادهای برای ایجاد چنین ناحیهای دارد؛ وجود زیرساختهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و دینی میتواند بستری مناسب برای رشد صنایع خلاق و فرهنگی در این شهر باشد. ایجاد ناحیه نوآوری خلاق میتواند به توسعه پایدار این صنایع کمک کند و آنها را به عنوان یکی از محرکهای اقتصادی شهر معرفی کند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی کشور بیان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی آماده است تا با همکاری نهادهای مختلف، همچون شهرداریها و دیگر ارگانهای مرتبط، به تحقق این اهداف کمک کند و مشهد را به یکی از قطبهای نوآوری خلاق و فرهنگی در کشور تبدیل کند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات