بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۶۸۴۶۳
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر :
سه‌شنبه ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۷

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر گفت: با پیگیری‌های انجام شده موضوع تأمین سوخت شناور‌های گردشگری که حدود هفت تا هشت سال معطل مانده بود، در سفر بهمن ماه سال گذشته رئیس جمهوری و هیات دولت چهاردهم به این استان حل شد.

اسماعیل سجادی‌منش روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: موضوع تامین سوخت شناور‌های گردشگری استان بوشهر از سال ۱۳۹۵ مطرح بود، اما مصوبه تخصیص سوخت آن‌ها در سال ۱۴۰۱ اخذ شد که تدوین و نهایی‌سازی فرآیند‌های اجرایی آن به زمان نیاز داشت و در سفر استانی دکتر پزشکیان، سامانه‌ها به‌روزرسانی و فرآیند‌های اداری به‌طور کامل انجام شد.

وی ادامه داد: این موضوع، یکی از آرزو‌های دیرینه در حوزه گردشگری دریایی جمهوری اسلامی ایران بود، زیرا در سال‌های گذشته به دلیل نبود سوخت مناسب، امکان فعالیت شناور‌های کروز در خلیج فارس فراهم نبود و هزینه‌های بالا مانع از بهره‌مندی عموم مردم از این ظرفیت بزرگ شده بود.

صادرات ۲ میلیون دلار صنایع دستی بوشهر

سجادی‌منش درباره رشد کم‌سابقه صنایع دستی استان بوشهر گفت: در گذشته تنها حدود ۵۰۰ نفر در این حوزه فعال بودند، اما امروز بیش از ۱۱ هزار نفر از طریق صنایع دستی امرار معاش می‌کنند.

وی با اشاره به گسترش بازار‌های فروش داخلی و خارجی افزود: در سال گذشته بیش از دو میلیون دلار صادرات رسمی صنایع دستی از استان بوشهر انجام شد که با نرخ امروز، ارزشی نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان بوشهر درباره آموزش و اشتغال زندانیان در حوزه صنایع دستی اظهار کرد: برای نخستین بار، آموزش صنایع دستی به ۶۰ نفر از زندانیان ارائه و مجوز‌های لازم نیز صادر شد که اکنون برخی از این افراد در داخل زندان مشغول به کار هستند و برخی دیگر پس از آزادی، وارد بازار کار شده و درآمدزایی می‌کنند.

سجادی‌منش اضافه کرد: برای رفع یکی از موانع اصلی در مسیر اشتغال زندانیان، با پیگیری‌های انجام شده، الزام ارائه سوء پیشینه برای دریافت برخی مجوز‌ها از سامانه حذف شد که این اقدام به‌طور خاص مسیر اشتغال زندانیان آزادشده را هموار کرده است.

وی با اشاره به توسعه تعاونی‌ها در حوزه صنایع دستی بیان کرد: تاکنون ۱۲ تعاونی فعال در استان بوشهر شکل گرفته که در مجموع حدود ۷۰۰ نفر عضو دارند و در تعامل با نهاد‌هایی مانند کمیته امداد، آموزش‌های تخصصی به زنان سرپرست خانوار ارائه شده و اکنون بیش از ۷۰ نفر از این بانوان در حال تولید و فروش محصولات خود هستند.

سجادی‌منش همچنین از میزبانی موفق جشنواره "مهر اصالت ملی" برای نخستین بار در بوشهر خبر داد و گفت: در این جشنواره، ۳۴ هنرمند نشان ملی دریافت کردند که این موفقیت زمینه‌ساز ارتقای کیفیت و تجاری‌سازی صنایع دستی این استان شده است.
بیشتر بخوانید

رونق فروش محصولات صنایع دستی قزوین با فروش ۲۰۰ میلیارد ریالی
صادرات بیش از ۴۰ میلیون دلاری صنایع دستی همدان
توسعه زیرساخت‌ها، راهبرد دولت برای رونق سرمایه‌گذاری در مازندران

وی اظهار کرد: با همکاری دانشگاه الزهرا و طراحان جوان، محصولات سنتی استان بوشهر به روز رسانی شده و امروز برخی از این اقلام که در گذشته با قیمت ۲۰۰ هزار تومان عرضه می‌شدند، اکنون تا ۵۰۰ هزار تومان نیز به فروش می‌رسند.

مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان بوشهر یادآورشد: این موفقیت‌ها نشان می‌دهد که صنایع دستی نه‌تن‌ها بستر حفظ فرهنگ بومی، بلکه فرصتی جدی برای اشتغال و اقتصاد مقاومتی است.

چهارمین سفر استانی رئیس جمهور و دولت چهاردهم به استان بوشهر که در روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه سال ۱۴۰۳ انجام شد ضمن اینکه با افتتاح‌ها و بازدید‌های پرشمار و فشرده‌ای همراه بود برای مردم این استان خیر و برکت‌های دیگری هم داشت که در مجموع ۵۳ هزار میلیارد ۷۶۴ میلیارد تومان و شش میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلار اعتبار و تسهیلات در قالب ۳۱ مصوبه از جمله این رهاورد‌ها است.

ارسال نظرات