سنندج- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: ۵۲ واحد راکد و نیمه فعال در بخش کشاورزی استان در یک سال اخیر به چرخه تولید بازگشت.
پیمان اسکندری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه یکی از برنامههای اولویتدار این سازمان احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال است، اظهار داشت: با احیای این تعداد واحد تولیدی راکد در استان زمینه اشتغال مستقیم برای ۲۷۱ نفر فراهم شد.
وی اضافه کرد: در یک سالی که از عمر دولت سیزدهم می گذرد ۳۴۸ طرح کشاورزی در مناسبت های مختلف با سرمایه گذاری ۱۹ هزار و ۴۱ میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: بهرهبرداری از این تعداد طرح موجب ایجاد اشتغال جدید برای یک هزار و ۶۵۸ نفر و تثبیت ۷۷۴ شغل موجود شده است.
اسکندری یادآور شد: از دیگر اقدامات انجام شده در یک سال اخیر نظارت بر صادرات ۵۰۸ هزار تن محصولات کشاورزی از مرزهای استان بوده که ۱۹۵ میلیون دلار ارزآوری داشت.
وی اظهار داشت: یک هزار و ۱۱ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای برای تکمیل پروژه های طرح جامع شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب در مساحت ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار جذب کردیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در صورت تکمیل طرح مذکور و بهره برداری از آن پیش بینی می شود برای ۶ هزار و ۸۹۱ نفر اشتغال مستقیم ایجاد و تولید هم ۶ برابر شود.
یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.
۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.
از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد.
۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.
ارسال نظرات