بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۹۷۳۳
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: تنوع بخشی به منابع درآمدی، مدیریت هوشمند دارایی‌ها و توسعه مشارکت‌های میان دولت، دانشگاه و صنعت می‌تواند از مهمترین راهکارهای حل مشکلات مالی آموزش عالی باشد.
شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۰

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر مهدی پندار در اجلاس معاونان اداری و مالی دانشگاه‌ها در دانشگاه شیراز گفت: آموزش عالی، به‌عنوان محور پیشرفت و توسعه پایدار، نقشی کلیدی در پرورش نیروی انسانی متخصص، تولید دانش و گسترش نوآوری و فناوری بر عهده دارد.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم تاکید کرد: بدیهی است که بدون وجود نظام‌های اداری و مالی کارآمد، حتی اثربخش‌ترین برنامه‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری به نتیجه مطلوب نخواهند رسید.
وی اظهار داشت: مدیریت اداری و مالی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور، زیربنای پشتیبانی از مأموریت اصلی این مراکز محسوب می‌شوند.
پندار اظهار داشت: در سال‌های اخیر، علی‌رغم تمامی محدودیت‌ها، پیشرفت‌های چشمگیری در شفاف‌سازی مالی، بهینه‌سازی هزینه‌ها و توسعه زیرساخت‌های دانشگاهی محقق شده است؛ هرچند که تا رسیدن به نقطه مطلوب، راهی طولانی پیشِ رو داریم.
معاون وزیر علوم گفت :چالش اساسیِ پیشِ روی ما، تأمین مالی پایدار است. کاهش تدریجی بودجه‌های دولتی، رشد هزینه‌های آموزشی، نیاز به نوسازی آزمایشگاه‌ها و الزامِ همگامی با تحولات پرشتاب جهانی، همگی ما را ناگزیر به اتخاذ راهکارهای نوین و خلاقانه می‌کنند.
وی افزود: تجارب موفق جهانی به ما نشان می‌دهد که تنوع بخشی به منابع درآمدی، مدیریت هوشمند دارایی‌ها و توسعه مشارکت‌های میان دولت، دانشگاه و صنعت می‌تواند راهگشا باشد.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم تاکید کرد: برای رفع چالش های باید بر چند محور کلیدی تمرکز کنیم که شامل تنوع‌بخشی به منابع درآمدی از طریق توسعه پژوهش‌های کاربردی، افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای و جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی از جمله ابن راهکارها است .
وی از بهینه‌سازی مدیریت دارایی‌های دانشگاهی شامل املاک، تجهیزات و منابع مالی با رویکردی حرفه‌ای و آینده‌نگر را راهکار دوم برای حل مشکلات مالی دانشگاه ها نام برد.
دکتر پندار توسعه مشارکت‌های راهبردی با صنعت از طریق ایجاد مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت همکاری‌های بین‌المللی و جذب دانشجویان خارجی را از دیگر راهکارهای موجود برای ایجاد درآمد پایدار برای دانشگاه‌ها اعلام کرد .
معاون وزیر علوم گفت: ما امروز بر آستانه تحولی تاریخی ایستاده‌ایم؛ تحولی که نیازمند خرد جمعی، مدیریت هوشمندانه منابع و عزمی راسخ است. آینده روشن نظام دانشگاهی کشور در گرو همدلی، همکاری و هماهنگی بی‌وقفه ماست.
وی خطاب به حاضران اجلاس گفت: شما مدیران خردمند و دلسوز مالی و اداری دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، پرچمداران این تحول بنیادین هستید و اینجانب با مشاهده عمق دانش و تعهد مثال‌زدنی شما بزرگواران، به آینده‌ای درخشان برای آموزش عالی کشور امیدوارم. 
معاون اداری مالی وزارت علوم اظهار داشت :در این مسیر، سه محور اساسی را پیگیری خواهیم کرد: نخست، هدایت خردمندانه منابع با ایجاد نظام یکپارچه مدیریت مالی در تمام سطوح، ارائه راهکارهای پایدار تأمین منابع و اصلاح فرآیندهای اداری در چارچوب قوانین و مقررات. دوم، تقویت همکاری‌های شبکه‌ای از طریق ایجاد پلتفرم‌های اشتراک تجربیات بین دانشگاهی، برگزاری دوره‌های توانمندسازی تخصصی و حمایت همه‌جانبه از اجرای الگوهای نوین مدیریت مالی. و سوم، تکیه بر توانمندی‌های بی‌نظیر معاونان و مدیران حوزه اداری و مالی موسسات آموزش عالی که به عنوان پیشقراولان این تحول، می‌توانید با اجرای بهینه سیاست‌ها، ایجاد الگوهای موفق مدیریتی و تسریع در ارتقای نظام دانشگاهی، تاریخ‌ساز باشید.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: آرمان ما شکل‌دهی به اکوسیستمی زنده و پویاست؛ نظامی که در آن وزارت علوم به‌عنوان پلی کارآمد میان دانشگاه‌ها عمل کند، هماهنگی نظام‌مند بر روابط حاکم شود و کلیه ظرفیت‌ها در مسیر تحقق توسعه پایدار آموزش عالی به‌کار گرفته شوند.

برچسب ها:

ارسال نظرات