بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۷۰۲۶۳
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: ترویج و توسعه رشته‌های مختلف صنایع دستی بین مردم بخصوص جوانان، بانوان و افراد جویای کار را یکی از اولویت‌های این اداره‌کل در حوزه صنایع دستی است.
شنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۶

ولی جهانی افزود: طی چند سال اخیر با افزایش شمار هنرمندان صنایع دستی در رشته‌های مختلف و رشد تولیدات این حوزه تعداد فروشگاه‌های اختصاصی عرضه محصولات صنایع دستی در سطح شهرستان‌های استان افزایش یافته است.

وی بیان کرد: با حمایت‌های موثر از هنرمندان در سه حوزه تخصصی آموزش، تولید و بازاریابی؛ تسهیلات خوبی برای اشتغالزایی در قالب مشاغل خانگی و تبصره ۱۸ به هنرمندان پرداخت شده و در این راستا نکته حائز اهمیت آنکه فروش انواع تولیدات صنایع دستی از پرداخت مالیات و عوارض معاف‌ بوده و همین عوامل باعث شده؛ ایجاد و راه‌اندازی فروشگاه‌های صنایع دستی مورد توجه و استقبال قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان، ترویج و توسعه رشته‌های مختلف صنایع دستی بین مردم بخصوص جوانان، بانوان و افراد جویای کار را یکی از اولویت‌های این اداره‌کل در حوزه صنایع دستی دانست و گفت: صدور مجوزهای انفرادی و کارگاهی در رشته‌های مصوب و زیرمجموعه معاونت صنایع دستی همچنان در دستور کار است و علاقمندان در صورت داشتن تخصص در رشته‌ای خاص می‌توانند برای دریافت مجوز فعالیت به نزدیک‌ترین واحد میراث فرهنگی در استان مراجعه کنند.

جهانی ادامه داد: ثبت ملی و جهانی روستا و شهرهای صنایع دستی نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در راستای توجه ویژه به صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان، جلوگیری از افول و منسوخ شدن این رشته‌ها، برنامه‌ریزی‌های لازم برای ثبت ملی و جهانی روستاها و شهرهای صنایع دستی انجام شده است.

نزدیک به ۳۰ هزار هنرمند صنایع‌دستی در۴۲ رشته مختلف به تولید محصولات هنرهای سنتی گیلان مشغولند و هفت شهر و روستای استان نیز با برندهای ملی و جهانی به عنوان شهر و روستاهای صنایع‌دستی معرفی شده‌اند.

صنعت دست بواسطه جاری شدن ذوق و هنر در تولید یادمان‌هایی از گذشته حامیان خویش را بی‌ارمغان رها نمی‌کند بلکه اصالت و قدمت برآمده از صفای روستایی پاداشی است که در برابر این حمایت، نصیب خریداران تولیدات صنایع دستی می‌شود.

بنا به سیاست‌ها و اولویت‌های تعیین شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان پس از ثبت جهانی روستای قاسم‌آباد رودسر با محوریت چادر شب‌بافی، برندسازی در سطح ملی با هدف رونق صنایع دستی در منطقه بیش از همیشه مورد اهتمام قرار گرفت و پس از معرفی «فشتکه خمام» با عنوان روستای ملی حصیر بافی، شهر رشت نیز بعنوان شهر ملی رشتی دوزی و چهار روستای گیلان روستای ملی اعلام شد.

ارسال نظرات