شهادت حضرت جوادالائمه، امام محمد تقی(ع) تسلیت باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۰۴۱۴
سرمایه گذاری افزون بر چهار هزار میلیارد ریالی دولت برای نوسازی ماشین آلات کشاورزی در استان مازندران نه تنها زمینه‌ای برای افزایش تولید و جلوگیری از هدر رفت محصولات کشاورزی است بلکه این اقدام راهبردی برای تامین امنیت غذایی کشور هم محسوب می شود.
چهارشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۲

به گزارش بازار کار به نقل از ایرنا مازندران، عبور از کشاورزی سنتی یکی از سیاست‌های است که همواره مورد تاکید کارشناسان قرار دارد چرا که این امر نه تنها هزینه‌های تولید را برای کشاورزان کاهش می‌دهد بلکه زمینه افزایش کیفی تولیدات کشاورزی را در این خطه از شمال تامین می‌کند.

استفاده از ماشین آلات کشاورزی به روز که در چند سال اخیر با روندی رو به رشد همراعه بود دولت چهاردهم بر سرعت بخشی در این حوزه اهتمام ویژه دارد.

مازندران با حدود ۴۶۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی، قطب کشاورزی ایران است و کشاورزان این استان سهم قابل توجهی از تامین مواد غذایی بازار داخلی و امنیت غذایی کشور دارند. این استان با در اختیار داشتن ۲.۵ درصد زمین‌های کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات باغی و کشاورزی تولید می‌کند و ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و بخش قابل توجهی از تولیدات آن نیز به بازار‌های خارجی صادر می‌شود.

در این استان ۷۲ نوع محصول کشاورزی به طور انبوه تولید می‌شود و در تولید ۱۵ محصول باغی و کشاورزی رتبه نخست تا سوم کشور را دارد.


تولید سالانه یک میلیون تن برنج معادل ۴۵ درصد برنج مورد نیاز کشور، حدود سه میلیون تن مرکبات، ۲۰۰ هزار تن کیوی و بسیاری از محصول‌های باغی و کشاورزی دیگر، این استان را به قطب مهم کشاورزی کشور تبدیل کرده است.

افزون بر این فعالیت‌ها، مازندران در کشت گلخانه‌ای، پرورش دام، طیور سنتی، زنبور عسل، کرم ابریشم و پرورش ماهی نیز جایگاه قابل توجهی دارد. برای نمونه مازندران در تولید گوشت مرغ با بیش از ۳۰۰ هزار تن تولید در سال، حدود ۱۱ درصد گوشت مرغ کشور را تولید می‌کند و رتبه نخست را بین استان‌ها دارد.

از سوی دیگر مازندران به عنوان قطب تولید مرغ در کشور نقش مهمی در امنیت غذایی دارد و از طرف دیگر این خطه از شمال در تولید جوجه یک روزه از جمله استان‌های برتر در کشور محسوب می‌شود.

مازندران با داشتن هزار و ۷۷۳ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۳۷ میلیون و ۵۷۵ هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره پرورش و حدود ۱۱ درصد تولید گوشت مرغ کشور، رتبه نخست را در بین سایر استان‌ها دارد. طبق آمار استان مازندران با داشتن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰هزار تن گوشت مرغ تولید می‌کند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.



سرمایه گذاری افزون بر چهار هزار میلیارد ریالی

در این پیوند استاندار مازندران اظهار کرد: در راستای حمایت از تولید در سال گذشته چهار هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال تسهیلات برای نوسازی ماشین آلات کشاورزی در این خطه از شمال پرداخت شد.

مهدی یونسی رستمی گفت: برای سال گذشته تنها مبلغ سه هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال اعتبار تسهیلات نوسازی ماشین آلات کشاورزی به استان ابلاغ شده بود، گفت:، اما با هماهنگی‌های انجام شده و همکاری بانک کشاورزی، مبلغ چهار هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال منابع مالی به کشاورزان استان پرداخت شد.

استاندار مازندران با اشاره به رتبه اول استان در کشور برای پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی، اظهار کرد: با پرداخت این تسهیلات تعداد یک هزار و ۹۰۷ دستگاه ادوات کشاورزی شامل کمباین، نشاکار، تراکتور و تیلر به ناوگان کشاورزی استان اضافه شد.

وی تصریح کرد: با ورود این ادوات به مزارع و باغات استان، ضریب مکانیزاسیون به عدد ۳.۵۹ ارتقا پیدا کرد که در این زمینه نیز رتبه اول کشور در اختیار مازندران است.

نماینده عالی دولت در استان ادامه داد: در سال سرمایه‌گذاری برای تولید از همه ظرفیت دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل استان برای پرداخت تسهیلات استفاده خواهیم کرد.

یونسی رستمی از همکاری و مشارکت بانک‌ها در پرداخت تسهیلات و رونق تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال در استان تقدیر و خواهان همکاری مضاعف در این زمینه شد.



نشا مکانیزه ۸۰ درصد برنج

فرماندار مرکز مازندران در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عملیات نشاء کاری برنج در ۸۰ درصد از اراضی شالیزاری شهرستان ساری به صورت مکانیزه انجام شده است.

محمدعلی نوبخت گفت: نوسازی ماشین الات کشاورزی یکی از سیاست‌های راهبردی دولت در راستای حمایت از کشاورزان در کاهش هزینه تولید است.

فرماندار ساری با اشاره به این مطلب که نشاء و برداشت مکانیزه برنج در این شهرستان هر ساله در حال افزایش است، اظهار کرد: در سال جاری ۸۰ درصد از نشاء کاری در مرکز استان به صورت مکانیزه انجام شد که این آمار نسبت به سال گذشته افزایش یافت.

وی با بیان اینکه عملیات نشاکاری تاکنون در افزون بر ۱۵ هزار و ۴۱۷ هکتار از اراضی شالیزاری مرکز مازندران انجام شده است، افزود: از این مقدار، عملیات نشاکاری در ۱۲ هزار و ۴۸۷ هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان ساری به صورت مکانیزه و ۲ هزار و ۹۳۰ هکتار نیز به شیوه سنتی انجام شده است.

وی با قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه کشاورزان پرتلاش مرکز مازندران، اظهار داشت: تاکنون اقدامات اولیه زراعی با جدیت انجام شده و بر اساس آخرین گزارش‌ها، سطح شخم و شیار اولیه به بیش از ۲۱ هزار و ۸۴۰ هکتار رسیده است که این امر بیانگر آمادگی بالای مزارع برای ورود به مراحل نهایی کشت برنج است.

مقام عالی دولت در مرکز مازندران، از آب‌بندان‌ها به عنوان یکی از مؤلفه‌های حیاتی در امر کشاورزی منطقه یاد کرد و افزود: در حال حاضر، ۱۰۶ قطعه آب‌بندان فعال در شهرستان ساری با میانگین آبگیری ۹۳ درصدی، شرایط بسیار مناسبی را برای آبیاری سنتی و مکانیزه اراضی برنج‌کاری فراهم کرده است.

نوبخت ادامه داد: به لحاظ نوع بذور و عملکرد مزرعه، سطح زیرکشت ارقام محلی در شالیزار‌های مرکز مازندران به ۱۳ هزار و ۲۶۷ هکتار و سطح زیرکشت ارقام پرمحصول به ۲ هزار و ۱۵۰ هکتار رسیده است که این مهم در راستای سیاست‌های امنیت غذایی، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه تمام‌شده تولید حائز اهمیت است.



ضرورت بیمه کشاورزی

فرماندار ساری همچنین به موضوع بیمه محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: تاکنون یکهزار و ۳۲۴ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیرپوشش بیمه کشاورزی هستند که با هماهنگی بیشتر با بانک‌ها و بیمه‌گران، تلاش داریم این سطح را افزایش دهیم تا ریسک‌های طبیعی و اقتصادی برای بهره‌برداران کاهش یابد.

نوبخت در بخش دیگری از وضعیت مناسب نهاده‌های کشاورزی از جمله سوخت و کود در مرکز مازندران خبر داد و گفت که با همکاری نهاد‌های ذیربط، تاکنون هیچگونه کمبود و یا مشکلی در حوزه تامین سوخت مورد نیاز ماشین‌آلات کشاورزی و همچنین کود‌های پایه گزارش نشده است.

وی اظهار کرد: توزیع هدفمند و نظارت میدانی باعث شد تا کشاورزان در کمال آرامش نسبت به ادامه فعالیت‌های خود اقدام کنند.

این مقام مسوول حمایت موثر، مستمر و میدانی از کشاورزان را سنگ بنای پایداری در عرصه تولید دانست و با اشاره به اهمیت راهبردی کشاورزی در ایجاد توسعه پایدار در مرکز مازندران، از تمام دستگاه‌های اجرایی، دهیاران، شورا‌های اسلامی و بهره‌برداران بخش کشاورزی خواست با استمرار تعامل، هم‌افزایی و روحیه جهادی، سالی پربار و موفقی را برای بخش کشاورزی شهرستان رقم بزنند.

استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه‌های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

ارسال نظرات