بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۰۴۲
مراسم تجلیل از کارآفرینان پیشکسوت خراسان رضوی در آستانه میلاد حضرت علی (ع) و گرامیداشت روز پدر، با حضور «محمدرضا توکلی زاده»، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، «غلامحسین مظفری»، استاندار خراسان رضوی و جمعی از فعالان اقتصادی و کارآفرینان این خطه، در محل پارلمان بخش خصوصی استان برگزار شد. لزوم توجه به اصول صحیح جانشین پروری و اهمیت زنجیره ارزش و نیروی انسانی در بخش تولید، از جمله موضوعات محوری سخنرانی‌ها در این گردهمایی بود.
دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۰

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد، «محمدرضا توکلی‌زاده»، رئیس پارلمان بخش خصوصی خراسان رضوی در این مراسم، با اشاره به چالش‌های جانشین‌پروری در کسب‌وکارهای خانوادگی و صنعتی، عنوان کرد: تعداد بنگاه‌هایی که امروز توسط نسل سوم و چهارم کارآفرینان اداره می‌شوند، اندک نیست؛ اما متأسفانه برخی از این بنگاه‌ها با گذر زمان و بی‌توجهی به اصول جانشین‌پروری و حاکمیت شرکتی، در نسل‌های بعدی دچار افول عملکردی می‌شوند.

وی ادامه داد: نسل اول، با زحمات فراوان و تحمل سختی‌ها، حرفه‌ای را بنیان می‌نهد. نسل دوم این مسیر را به سمت شکوفایی و گسترش پیش می‌برد. اما در مواردی، نسل سوم به دلیل نبود سازوکارهای مناسب، نتوانسته است به این روند ادامه دهد. این چرخه، هرچند عمومی نیست، اما به‌وضوح اهمیت توجه به حاکمیت شرکتی و جانشین‌پروری اصولی را گواهی می‌کند.

توکلی‌زاده با تأکید به نقش مدیران و اهمیت به‌کارگیری نیروهای شایسته در بنگاه‌های اقتصادی، تصریح کرد: جانشین‌پروری، صرفاً به انتقال مسئولیت به فرزندان محدود نمی‌شود. کارکنان و مدیران داخلی بنگاه‌ها نیز می‌توانند، در سایه برنامه‌ریزی و پرورش مناسب، به جایگاه مدیران ارشد ارتقا یابند. نیروی انسانی توانمند، پایه و اساس موفقیت هر کسب‌وکاری است و مدیران باید به این سرمایه‌های ارزشمند نگاهی جامع‌تر داشته باشند.

 

وی خاطر نشان کرد: امروز شاهد آن هستیم که نسل سوم بسیاری از واحدهای تولیدی و شرکت‌ها، علی‌رغم تحصیل در خارج از کشور و مواجهه با مشکلات اقتصادی، همچنان چرخ تولید و فعالیت اقتصادی بنگاه خود را به حرکت در می‌آورند و در مسیر رشد و توسعه گام برمی‌دارند. این مهم نشانگر ظرفیت‌های بالای نیروی انسانی و ضرورت پرورش صحیح آن‌ها برای تداوم و شکوفایی کسب‌وکارهاست.

لزوم توجه به زنجیره ارزش و منابع انسانی در حوزه تولید

در ادامه غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: لازمه برخورداری از اقتصادی پویا، قرار گرفتن نسل‌ها در کنار یکدیگر و تکمیل زنجیره ارزش در بخش تولید، از طریق هم افزایی افراد دخیل در این حوزه است.

وی افزود: توجه به زنجیره ارزش و منابع انسانی در حوزه تولید بسیار قابل توجه بوده و انتقال تجربه از نسل‌های مختلف به یکدیگر، کاری ستودنی است.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به پدیده مهاجرت و اثر آن بر اقتصاد کشور بیان کرد: باید تلاش شود تا بنگاه‌های اقتصادی توسط نسل‌های دوم تا پنجم اداره گردد و این تداوم کار توسط نسل‌های جوان، ضمن استفاده از تجربیات نسل‌های باتجربه و نخستین بنگاه‌ها، سرمایه‌ای عظیم و ارزشمند برای واحد تولیدی محسوب می‌شود.

 

مظفری خاطرنشان کرد: انسان با کار کردن و تکیه کردن به توانمندی‌هایش، به جهان خود معنا می‌بخشد و آدمی با کار کردن از پوچی می‌رهد. کارآفرینان در این امر نقشی حائز اهمیت دارند و باید ارج نهاده شوند.

استاندار خراسان رضوی در بخش پایانی سخنانش بر ضرورت تکریم صنعتگران و فعالان اقتصادی تاکید کرد و گفت: ضروری است تردد کارآفرینان به استانداری و دستگاه‌های اجرایی تسهیل شود تا بدین ترتیب، باز بودن در اتاق مسئولان به روی آنان معنا و مفهوم پیدا کند.

سرمایه بزرگ کارآفرینان، پرورش جانشینان شایسته است

«محمدحسین روشنک»، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در ادامه این گردهمایی اظهار کرد: یکی از سرمایه‌های بزرگ هر کارآفرین که برای جامعه به جای می‌گذارد، افرادی است که بعد از او، به کار تداوم می‎بخشند؛ بنابراین باید برای پرورش جانشینان شایسته اقدامات موثری انجام شود.

 

روشنک با اشاره به اهمیت جوانگرایی برای پیشبرد مسائل اقتصادی کشور بیان کرد: در حال حاضر در استان خراسان رضوی ده‌ها بنگاه اقتصادی توسط فرزندان کارآفرینان استان تاسیس شده است که در کنار کارآفرینان پدر یا همجوار با آن‌ها فعالیت می‌کنند و این بدان معناست که مقوله جانشین پروری در این بنگاه‌ها به خوبی بروز و ظهور کرده است.

در ادامه «محسن شریعتی»، رئیس انجمن صمت جوانان خراسان رضوی بیان کرد: توجه به جوانان همواره دغدغه ما بوده است؛ اما اعتقاد داریم جوانگرایی مطلق آسیب‌زاست و بهره بردن از تجارب پیشکسوتان، مسیر فعالیت تولیدی را هموار خواهد کرد.

شریعتی بیان کرد: فرهنگ تقدیر و قدردانی، اهمیت انتقال دانش و تجربه که امروز جانشین پروری نامیده می‌شود، بررسی پدیده مهاجرت و یادآوری تکریم و ادب ورزی، از مسائلی است که صاحبان کسب و کارها باید بدان توجه نمایند.

ارسال نظرات