شهادت حضرت جوادالائمه، امام محمد تقی(ع) تسلیت باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۰۴۵۳
بر اساس گزارش‌ها توسعه کسب و کار‌های خرد در شرایط کنونی اقتصاد برای کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا این نوع از کسب و کار‌ها نقش کلیدی در ایجاد اشتغال پایدار، کاهش بیکاری و افزایش درآمد خانوار‌ها دارند و می‌توانند فرصت‌های شغلی بیشتری را نسبت به بنگاه‌های بزرگ ایجاد کنند.
چهارشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۲

به گزارش بازارکاربه نقل از ایسنا، طی روز‌های اخیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سیاست جدید وزارتخانه متبوع خود در تسهیل پرداخت وام بانکی و ارائه وام‌های خرد بدون مراجعه حضوری به بانک‌ها پرده برداشت.

وزیر کار:به دنبال آن هستیم که وام‌های خرد بدون مراجعه حضوری پرداخت شود و بانک‌های توسعه تعاون و رفاه کارگران به عنوان بانک‌های محوری تعیین شده‌اند تا دستگاه‌ها تنها با این دو بانک تعامل داشته باشند.

وی گفت: ما به دنبال آن هستیم که وام‌های خرد بدون مراجعه حضوری پرداخت شود و بانک‌های توسعه تعاون و رفاه کارگران به عنوان بانک‌های محوری تعیین شده‌اند تا دستگاه‌ها تنها با این دو بانک تعامل داشته باشند.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال‌های گذشته حمایت از کسب و کار‌های خرد و خانگی را در دستور کار قرار داده و با هموار کردن مسیر ارائه تسهیلات بانکی تلاش کرده این حمایت‌ها به ایجاد اشتغال پایدار و توسعه کسب و کار‌های خرد و کوچک منجر شود.

پیشتر رئیس‌کل بانک مرکزی از بانک‌ها خواسته بود که در پرداخت وام‌های خرد به مردم سخت‌گیری نکنند و گفته بود: نرخ مطالبات غیرجاری تسهیلات خرد بسیار پایین‌تر از تسهیلات کلان است؛ لذا با توجه به این نکته ضروی است ضمن اعطای اختیارات بیشتر به شعب، بانک‌‎ها در اعطای تسهیلات خرد به مردم، طبق قانون عمل کرده و سخت‎گیری نکنند.

در همین راستا، البرز محمدی ـ مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون به تازگی از آمار بنگاه‌های فعال اقتصادی در کشور خبر داده و گفته است: طبق آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیش از ۹۰ درصد بنگاه‌های فعال اقتصادی در کشور را کسب‌وکار‌های کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند و وزارت کار به صورت ویژه بر کسب و کار‌های خرد توجه دارد.

وی با اشاره به تجربه جهانی در حمایت از کسب و کار‌های کوچک و متوسط افزود:در اغلب کشور‌های جهان بار اصلی اشتغالزایی نه بر دوش صنایع بزرگ بلکه بر دوش کسب و کار‌های خرد است و آن‌ها با وصل شدن به کسب‌وکار‌های بزرگ می‌توانند به رونق برسند.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون معتقد است که بخش عمده نقش دولت در حمایت از این بخش از جنس تسهیل‎گری و تنظیم‌گری بوده و هزینه کمتری را برای تامین مالی به دولت وارد می‌کند؛ بر همین اساس صندوق به رسته‌هایی که دیده نمی‌شوند کمک می‌کند تا نقش پررنگی در اقتصاد داشته باشند. مثلا در رسته پوشاک برخی استان‌ها مانند همدان و زنجان می‌توانند رونق داشته باشند.

محمدی یکی از راه‌های توسعه بخش تعاون را ایجاد مدل‌های توسعه برمبنای شرکت‌های تعاونی ذکر کرده و می‌گوید: قصد داریم در جهت حمایت از تعاونی‌ها گام‌های مثبت و بیشتری را در سال جدید برداریم. در حال حاضر مهم‌ترین ویژگی بخش تعاون، توانمندسازی مردم برای حضور در عرصه‌ها و فعالیت‌های اقتصادی است و تمرکز بیشتر بر تعاونی‌های محوری مثل پایانه‌های صادراتی حائز اهمیت است.

در اغلب کشور‌های جهان بار اصلی اشتغالزایی نه بر دوش صنایع بزرگ بلکه بر دوش کسب و کار‌های خرد است و آن‌ها با وصل شدن به کسب‌وکار‌های بزرگ می‌توانند به رونق برسند.
فلسفه تاسیس صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون، تسهیل ضمانت‌ها در کسب و کار‌های خرد و کوچک است. در حال حاضر ۷۰ درصد از منابع این صندوق سهم شرکت‌های تعاونی و مابقی آن سهم افراد حقیقی و حقوقی غیر تعاونی‌هاست که ضامن آن‌ها نزد بانک‌ها برای دریافت تسهیلات می‌شود.

صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون در کنار بانک توسعه تعاون بازوی مالی مهم بخش تعاون به شمار می‌رود که تسهیل ضمانت‌ها در کسب و کار‌های خرد و کوچک را برعهده دارد و تسهیلات بانکی مربوط به حوزه کسب و کار‌های خرد و متوسط را با اولویت شرکت‌های تعاونی ضمانت می‌کند.

به اعتقاد کارشناسان، این صندوق در جهت توسعه و تقویت اقتصاد مردمی نیازمند افزایش سرمایه است تا بتواند حمایت‌های بیشتری از شرکت‌های تعاونی داشته باشد.

در حال حاضر ماموریت صندوق در پوشش ریسک سرمایه‌گذاری تعاونی‌ها و کسب‌وکار‌های کوچک و متوسط است و در سال سرمایه‌گذاری برای تولید یکی از مسیر‌های تحقق شعار سال به شمار می‌رود. با توجه نقش پررنگ صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون در توسعه کسب و کار‌های تعاونی، لازم است با صدور ضمانت نامه و نشکیل شرکت‌های تعاونی حمایت بیشتری از صندوق صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، توسعه کسب و کار‌های خرد در شرایط کنونی اقتصاد برای کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا این کسب و کار‌ها نقش کلیدی در ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری و افزایش درآمد خانوار‌ها دارند و به توسعه اقتصادی و اجتماعی کمک می‌کنند. کسب و کار‌های خرد به ویژه خانگی به دلیل سرمایه‌گذاری کم، می‌توانند فرصت‌های شغلی بیشتری را نسبت به بنگاه‌های بزرگ ایجاد کنند. امروزه کسب و کار‌های خرد ضمن توزیع عادلانه درآمد در جامعه و کاهش شکاف طبقاتی، به عنوان منبع درآمد افراد و خانواده‌ها عمل می‌کنند و می‌توانند به بهبود سطح زندگی و رفاه اجتماعی کمک کنند.

ارسال نظرات