تازه ها
در شرایطی که کشور عزیزمان ایران با گفتمان نسلی از دهه و چهل و پنجاه تا شصت و هفتاد دست و پنجه نرم می کند، تلاش کردیم از منظر شناسایی نسل ها به نسل هشتاد و شاید 90 بپردازیم که کمتر به آن توجه شده و یا اساسا به آن توجهی نشده است.
یکی از این نسل ها، نسل موسوم به "نسل Z " است؛ سبک زندگی «نسل Z»، به قدری متفاوت از نسلهای پیشین است که براساس یک مطالعه جهانی، رفتار این جوانان میتواند بر سایر گروههای سنی تاثیر بگذارد. «نسل Z» متولدین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰ هستند که آنها را «دیجیتالیهای مادرزاد» مینامند.
مطالعات صورت گرفته براساس نظرسنجی های صورتگرفته، چهار رفتار اصلی را در نسل Z مشخص کرد که همه آنها به یک عامل بستگی دارند: این نسل بهدنبال واقعیت است. نسل Zها به بیان نظرات و احساسات فردی ارزش میدهند و از برچسبها دوری میکنند. آنها خودشان را برای انواع اهداف و انگیزهها بسیج میکنند و عمیقا به اثربخشی گفتوگو برای حل تعارضها و بهبود دنیا اعتقاد دارند. در نهایت به شیوهای کاملا تحلیلی و واقعگرایانه تصمیمگیری میکنند. به همین دلیل است که از نظر ما، نسل Z «نسل حقیقتجو» تلقی میشود. در مقابل، نسل قبلتر - یعنی نسل هزاره - در عصر شکوفایی اقتصادی دنیا شکل گرفته و بر خودش متمرکز است. اعضای این نسل، ایدهآلگراتر و ستیزهجوتر هستند و تمایل کمتری به پذیرش نظرات مختلف دارند.از سوی دیگر با نسل دیگری نیز مواجه هستیم و آن نسل (NEET) هاست؛ NEET؛ مخفف کلمه «نه کار میکند، نه درس میخواند و نه حرفه و فنی میآموزد»
(Not in Education, Employment, or Training) میباشد و به شخصی گفته میشود که بیکار است و تحصیل نمیکند یا حرفهای نمیآموزد. این طبقهبندی در اواخر دهه ۱۹۹۰ از انگلستان آغاز شد و کاربرد آن در درجات مختلف به سایر کشورها و مناطق از جمله ژاپن، کره جنوبی، چین، تایوان، کانادا و ایالات متحده گسترش یافتهاست. گروه NEET شامل افراد بیکار (افراد بدون شغل و متقاضی کار) و همچنین افراد خارج از نیروی کار (بدون شغل و متقاضی کار) است.
ویژگی مشترک این نسل در کنار نیاز به گفتگو، تلاش آنها برای رسیدن به هدف در کمترین زمان و با حداقل هزینه است. این نسل بر خواسته های فردی خود تاکید دارد و حاضر به کوتاه آمدن از خواسته های خود نیست.
خالی از لطف نیست که تاکید کنیم؛ همانطور که مولا امیر المومنین علی (ع) فرمودند؛ "عقاید خود را بر فرزندان خود تحمیل نکنید چرا که آنها برای زمانی غیر از دوره و زمان شما آفریده شده اند. پس درک نیازها، مقتضیات و خواسته های نسل ها از هر نوعی که باشد ضرورتی انکارناپذیر است و باید فارغ از همه مسائل با محوریت گفتگو و تعامل به آن بپردازیم.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات