دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی ریاست جمهوری از غفلت ساختاری کشور نسبت به «اقتصاد فرهنگ» و مظلومیت تاریخی صنایع فرهنگی و خلاق پرده برداشت و با تأکید بر نقش تحولآفرین فناوریهای نرم در تربیت انسان و تغییر نگرش جامعه، از تدوین دو استراتژی کلیدی این ستاد برای سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: تمرکزی هدفمند بر سه حوزه انیمیشن، بازیهای رایانهای و اسباببازی و طراحی شاخصهای حمایتی بر پایه استانداردهای جهانی است.
در میزگرد تخصصی «رمزآفرین» کارشناسان حوزه بازی بر نقش تحولآفرین بلاکچین در صنعت بازی تأکید کردند؛ فناوری که با ایجاد فرصتهای درآمدزایی از طریق رمزارزها و NFTها، مرز میان سرگرمی و شغل را از نو تعریف کرده است.
دومین رویداد ملی «صدرا» (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) از سوم تا پنجم خرداد ۱۴۰۴ با حضور ۱۰۰ شرکت تولیدی و صنعتی در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه برگزار میشود.
در راستای سلسله نشست های صنایع خلاق در عرصه بینالملل، نشست تخصصی «انتقال تجربه در حمایت از ایده های نوآورانه صنایع خلاق در کشور آلمان» توسط پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار می شود.
کنگره و نمایشگاه بینالمللی هوش مصنوعی با عنوان «کیش آی ویژن ۲۰۲۵» توسط پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی از ۱۱ تا ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۴ در مرکز همایشها و نمایشگاههای بینالمللی کیش برگزارمیشود.
اقتصاد خلاق به عنوان یکی از محرکهای اصلی رشد اقتصادی، نقش مهمی در توسعه پایدار و اشتغالزایی ایفا میکند. این مدل اقتصادی با تکیه بر نوآوری، فرهنگ و فناوری، فرصتهای جدیدی برای کسبوکارها ایجاد کرده و باعث افزایش ارزشافزوده در صنایع مختلف میشود. در این مقاله، به بررسی مفهوم اقتصاد خلاق مزایا، چالشها و تأثیر آن بر آینده اقتصاد جهانی میپردازیم.