حلول ماه پر فیض شعبان، ماه آمادگی برای دعوت به مهمانی بزرگ خدا برهمگان گرامی باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۹۶۴
ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی با بیان اینکه بخش تعاون می‌تواند سرانگشت گره‌گشایی در کشور باشد، گفت: توجه به بخش تعاونی لازمه افزایش مشارکت مردم و جهش تولید است.
پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۶

 

هادی ابوی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سال جاری به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم از سوی رهبر معظم انقلاب نام‌گذاری شد و ایشان ایجاد تعاونی‌های تولید را پیشنهاد دادند و چه‌بسا ایجاد شرکت تعاونی‌های تولید با مشارکت مردم، زمینه‌ساز جهش تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه حضور و نقش‌آفرینی آحاد مردم در حوزه تولید و اقتصاد کشور در فعالیت تعاونی‌ها امکان‌پذیر است، خاطرنشان کرد: در اصل ۴۴ قانون اساسی، اسناد بالادستی و برنامه‌های توسعه کشور تأکید بر اقتصاد تعاونی شده و بهترین زمینه مشارکت مردم در بخش تعاون متجلی است؛ به طوری که با پول کم و خرد و مشارکت مردم به لحاظ اقتصادی، فعالیتی متعلق به مردم هم در حوزه مصرف و هم تولید به ثمر می‌نشیند.

رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی افزود: در زمینهٔ سرمایه‌گذاری در حوزه تولید بخش تعاون، هم سرمایه‌ها جمع‌آوری می‌شوند و هم افراد توانمند می‌توانند ایفای نقش کرده و تعاونی‌ها را تبدیل به یک شبکه بزرگ کنند. در تمام کشورهای دنیا در زمینه سیاست‌های توسعه‌ای، رشد تولید ناخالص ملی مطرح است و اگر بخواهیم این موضوع تحقق پیدا کند، نقش شرکت‌های تعاونی در اقتصاد پایدار و رشد اقتصادی پایدار دارای اهمیت است.

عدم تحقق سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در اقتصاد

ابوی با بیان اینکه وضعیت ما به لحاظ تعداد شرکت‌های تعاونی در مقایسه با سایر کشورها خوب بوده اما میزان نقش آن‌ها در اقتصاد کشور جای بحث دارد، عنوان کرد: در ایران تحقق سهم ۲۵ درصدی تعاون از اقتصاد و سهم ۳۰ درصدی از منابع خصوصی‌سازی بنگاه‌های دولتی پیش‌بینی‌شده و این موضوع، دغدغه اصلی متولیان امر و برنامه‌ریزان بوده و است. موضوع تعاون در برنامه پنجم و ششم توسعه مطرح شده و ماده ۱۲۴ قانون برنامه پنجم توسعه بر الگوی تعاونی تأکید دارد و دولت مکلف شده سهم بخش تعاون را از طریق بازارهای پولی و تسهیل مجوزهای مالی و ... بدهد اما این اتفاق نیفتاده و باید این مسئله مورد بررسی کارشناسان قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: ما قانون محکمی درباره تعارض منافع تعاونی‌ها نداریم و شرکت‌های خصولتی و خصوصی نقش بیشتری در اقتصاد دارند. مسئول و متولی بخش دولتی برای انجام کارها ممنوعیت دارد اما برخی رانت‌های اطلاعاتی در اختیار شرکت‌های خصولتی یا خصوصی که از مسئولین مشاوره می‌گیرند قرار گرفته و در این میان بخش تعاون بی‌پناه باقی می‌ماند.

رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در بند "د" اصل ۴۴ قانون اساسی به تعاونی‌ها در زمینه توانمندسازی آن‌ها و اختصاص ۳۰ درصد از درآمدهای حاصل از واگذاری‌ها به تعاونی‌های فراگیر ملی در راستای فقرزدایی توجه شده است. همچنین اعطای تسهیلات برای تقویت تعاونی‌ها مطرح شده اما امروزه با وجود اینکه سند توسعه تعاون ابلاغ‌شده و بیش از ۸۰ تکلیف را برای دستگاه‌های اجرایی کشور مشخص کرده است، دستگاه‌های اجرایی تکالیف خود را نسبت به بخش تعاون انجام نداده‌اند، لذا سهم ۲۵ درصدی تعاون از اقتصاد کشور در حد ۷ درصد برآورد می‌شود.

ابوی گفت: بخش تعاونی مکمل اقتصاد خصوصی است اما در بسیاری از بخش‌ها به تعاونی‌ها توجهی نمی‌شود، به طوری که در دولت قبل تنها یک جلسه در حوزه تعاونی‌ها در استان تشکیل شد.

وی اضافه کرد: اگرچه گلایه‌مندی و مطالباتی در خصوص بخش تعاون وجود دارد اما تعاونی‌ها در بخش‌های تولید، توزیع و مصرف می‌توانند نقش خوبی ایفا کنند و اگر قرار است در حوزه تولید رشد داشته باشیم و شعار سال محقق شود، باید برای جهش تولید به سمت مشارکت مردم برویم و در این مسیر می‌توانیم از شرکت‌های تعاونی مصرف کمک بگیریم تا کارگر و کارمند در برگشت از محل کار خود بتواند کالای مورد نیاز خود را از تعاونی‌های توزیع تهیه کند و در صف نایستند.

رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی یادآور شد: در حوزه تولید نیز آمادگی داریم جلسات شورای توسعه تعاون را برگزار کنیم تا برای افزایش مشارکت مردم برنامه‌ریزی شود و با سرمایه‌های مردمی پروژه‌های نیمه‌تمام به پایان برسد و بخش تعاون در اقتصاد استان و شهر نقش‌آفرینی کند. ایجاد تعاونی‌ها برای توسعه فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی در توزیع عادلانه ثروت نقش موثری خواهد داشت.

ابوی ادامه داد: با انجام کار تولیدی در حوزه تعاون، ضمن جذب مشارکت مردم، زمینه رونق اقتصادی استان و رشد تولید ناخالص داخلی فراهم می‌شود و از منافع این فعالیت‌ها مردم منطقه و کشور منتفع شده و رشد اقتصادی و جهش صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه بهترین روش برای رفع مشکلات معیشتی و بهبود اقتصاد کشور، تحقق شعار سال با مشارکت مردم و ایجاد تعاونی‌های تولید است، گفت: همواره شاهد بوده‌ایم با حمایت‌های دولتی برخی از فعالان بخش خصوصی چند هزار میلیارد تسهیلات بانکی گرفته و منابع ارزی دریافت کرده‌اند که با یک محاسبه ابتدایی اگر سرمایه‌گذاری‌ها در یک بازه زمانی تنها ۱۰ درصد سود دارد و این سود سهم یک نفر باشد فاصله طبقاتی ایجاد می‌شود اما با سرمایه‌گذاری بخش تعاون با کمک عده‌ای از مردم و جذب افراد توانمند و تأمین حق و حقوق آنها، فاصله‌های طبقاتی کم شده و عدالت در توزیع سود و ثروت تحقق پیدا می‌کند.

رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی ضمن تأکید بر ضرورت پشتیبانی و توجه به سیاست‌های تعاونی، اظهار کرد: باید مانع‌زدایی از تعاون جدی گرفته شود و در سایه کمک به شکل‌گیری تعاونی‌های تولید، زمینه جهش تولید با مشارکت مردم فراهم شود.

ارسال نظرات