شهادت حضرت جوادالائمه، امام محمد تقی(ع) تسلیت باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۰۴۴۶
در سال جهانی تعاون و با توجه به تحولات تکنولوژیکی و گسترش پلتفرم‌های مجازی، ضرورت افزایش آگاهی و دانش و رشد تعاونی‌ها به عنوان یک مدل کسب و کار اجتماعی بیش از پیش ضروری است و شایسته است تعاونگران کشور تمام تلاش خود را در جهت ترویج و تبیین فرهنگ کار تعاونی معطوف کنند.
چهارشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸

به گزارش بازارکار به نقل از  ایسنا، نامگذاری سال ۲۰۲۵ میلادی به عنوان "سال جهانی تعاون"در آخرین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید. این نامگذاری به منظور افزایش آگاهی جهانی در مورد نقش تعاونی‌ها در توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی صورت گرفته و این تصمیم، همه کشور‌های عضو همچنین سازمان ملل متحد و سایر ذینفعان مرتبط را تشویق می‌کند تا از سال جهانی تعاون به عنوان فرصتی برای ارتقای تعاونی‌ها و افزایش آگاهی در زمینه مشارکت آن‌ها در اهداف توسعه پایدار و توسعه کلی پایگاه‌های اجتماعی و اقتصادی منتفع شوند.

شعار محوری سال جهانی تعاون در سال ۲۰۲۵ «تعاونی‌ها؛ پیشگام راه‌حل‌های فراگیر و پایدار برای دنیایی بهتر» اعلام شده است. این سال توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد تعیین شده است و کشور‌های عضو اتحادیه بین‌المللی تعاون (ICA) با تمرکز بر تبیین نقش تعاونی‌ها در دستیابی به اهداف توسعه پایدار، برنامه ریزی‌های خود را در این زمینه انجام می‌دهند.

با توجه به نامگذاری شعار سال ۲۰۲۵ با نام سال جهانی تعاون، شایسته است تعاونگران ایران در این سال تمام تلاش خود را در جهت ترویج و تبیین فرهنگ کار تعاونی معطوف کنند.

از نگاه کارشناسان، سال جهانی تعاون فرصتی مغتنم برای افزایش آگاهی عمومی درباره نقش تعاونی‌ها در توسعه پایدار و اقتصاد و ایجاد زمینه‌های لازم برای تقویت همکاری بین‌المللی در این حوزه است. کشور‌های عضو اتحادیه بین‌المللی تعاون (ICA) در سال ۲۰۲۵ تمرکز بیشتری روی نقش و اهمیت تعاونی‌ها در توسعه اقتصادی و اجتماعی خواهند داشت و اتاق تعاون ایران نیز به عنوان یک عضو فعال اتحادیه جهانی تعاون، در ترویج نقش تعاونی‌ها در توسعه پایدار و عادلانه مشارکت خواهد کرد.

در همین راستا ابراهیم تهرانی - مشاور اتاق تعاون ایران ایران معتقد است با توجه به نامگذاری شعار سال ۲۰۲۵ با نام سال جهانی تعاون، شایسته است تعاونگران ایران هم در این سال تمام تلاش خود را حول محور اتاق تعاون ایران به عنوان متولی مردمی دومین رکن نظام اقتصادی کشور معطوف ترویج و تبیین فرهنگ کار تعاونی کنند.

وی ادامه داد: با توجه به محور‌های پیام رئیس بخش آسیا و اقیانوسیه اتحادیه جهانی تعاون، اهمیت مسئولیت اجتماعی دست اندرکاران تعاونی‌ها شامل ترویج هویت تعاون، به نمایش گذاشتن فعالیت‌های تعاونی‌ها از طریق سفرها، به‌کارگیری جوانان، تقویت رهبری بانوان، آموزش و آگاهی، ایجاد پیوند با جوامع، تمرکز بر پایداری، به‌کارگیری و مالکیت فناوری و همکاری فرامرزی باید مورد توجه قرار گیرد و هر کدام از این محور‌ها بار معنایی و کاربردی مهمی دارد که می‌توان ساعت‌ها کارشناسی کرد و با موقعیت و چشم انداز بخش تعاونی ایران تطبیق داد.

مشاور اتاق تعاون ایران از مهمترین دلایل اختصاص نام تعاون برای سال ۲۰۲۵ را فرصتی برای به رسمیت شناختن سهم و پتانسیل مهم انواع تعاونی‌ها در پیگیری اجلاس جهانی برای توسعه اجتماعی، عنوان کرد و گفت:اینکه تعاونی‌ها می‌توانند از طریق نقش خود به عنوان سهامداران اصلی در مسیر‌های ملی تحول در جهت پایداری، تاب آوری و سیستم‌های غذایی فراگیر مشارکت مهمی داشته باشند و از بهبود امنیت غذایی جهانی بهره‌مند شوند، اشاره کرد.

وی تصریح کرد: در سال بین‌المللی تعاون و به استناد حضور اتاق تعاون ایران در هیات مدیره اتحادیه جهانی تعاون (ICA) که انتظار از نقش آفرینی بخش تعاونی ایران را دو چندان می‌کند شایسته است با اهتمام بیشتری به مطالبات و دغدغه‌های تعاونگران و گسترش چتر حمایتی و استفاده حداکثری از خلاقیت جوانان با انگیزه و معتقد به تعاون در کنار استفاده از تجربیات گران‌سنگ پیشکسوتان دلسوز تمرکز شود.

بر اساس برآورد‌ها تا چند سال آینده حدود دو سوم از نیروی کار تحت تأثیر اتوماسیون و هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت.

سال گذشته همزمان با برگزاری اجلاس جهانی تعاون در دهلی نو، سال ۲۰۲۵ میلادی به عنوان سال جهانی تعاون از سوی سازمان ملل متحد نامگذاری و رسماً آغاز شد. در این اجلاس بهمن عبدالهی - رئیس اتاق تعاون ایران و عضو هیات مدیره اتحادیه جهانی تعاون به عنوان سخنران مراسم افتتاحیه به نمایندگی از کشورمان و قاره آسیا در اجلاس جهانی تعاون شرکت داشتند.

وی با اشاره به درک اهمیت بالای فعالیت تعاونی‌ها در کشور تاکید کرد که باید حداکثر بهره‌برداری در زمینه‌های اقتصادی و تجاری و معرفی اصول و ظرفیت تعاونی‌ها صورت گیرد.

به گفته عبدالهی، بر اساس برآورد‌ها تا چند سال آینده حدود دو سوم از نیروی کار تحت تأثیر اتوماسیون و هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت و این موضوع به معنای گسترش قابل توجه بهره‌وری از یک طرف و تغییرات عمیق در مناسبات اجتماعی و نابرابری است؛ همچنین بر اساس برآورد‌ها تا سال ۲۰۵۰ تعداد افراد بالای ۶۵ سال دو برابر افراد زیر ۵ سال خواهد بود.

به اعتقاد عضو هیات مدیره اتحادیه جهانی تعاون، تعاونی‌ها می‌توانند به عنوان یک کسب و کار اجتماعی، مشارکت عمومی در مواجهه با تغییرات زیست محیطی را افزایش داده و نقش مهمی در این حوزه ایفا کنند. از طرف دیگر تحولات تکنولوژیکی، شبکه‌های اجتماعی و انواع پلتفرم‌های مجازی امکان همگرایی عمومی را بیش از گذشته فراهم کرده و دانش و آگاهی عمومی و تحولات تکنولوژیکی زمینه کم سابقه‌ای برای رشد تعاونی‌ها به وجود آورده است.

طبق آمار‌ها نزدیک به ۳ میلیون تعاونی در جهان وجود دارد و ۱۰ درصد کارگران سراسر جهان یا توسط یک تعاونی استخدام می‌شوند یا به صورت کارگر ـ کارفرما در یک تعاونی مشغول به کار هستند.

تعاونی‌ها می‌توانند به وضعیت اقتصادی زنان و ظرفیت‌سازی برای آن‌ها از جمله آموزش مهارت‌های کلیدی کمک کنند و توسعه اجتماعی و اقتصادی همه افراد از جمله جوانان، افراد مسن و افراد دارای معلولیت را ارتقاء دهند.

به گزارش ایسنا، سازمان ملل از دولت‌ها و سازمان‌های بین المللی خواسته تا با مشارکت تعاونی‌ها و سازمان‌های تعاونی، ظرفیت همه اشکال تعاونی به ویژه تعاونی‌هایی که توسط محرومان، جوانان، زنان، افراد مسن، مردم بومی و افراد دارای معلولیت اداره می‌شوند را تقویت و ایجاد کنند تا بتوانند مردم را در جهت تحول مثبت در زندگی، ایجاد جوامع فراگیر و تضمین مشارکت زنان و جوانان به طور برابر و معنادار توانمند کنند.

ارسال نظرات