
تازه ها

به گزارش بازارکار، در افتتاحیه رویداد ملی «صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» (صدرا) اظهار کرد: هدف از گردهمایی رویداد صدرا، ارتقای مهارتهای تخصصی و عملی دانشجویان، و ایجاد پیوندی پویا بین دانشگاه و صنعت است، شعار ما در این رویداد مهارتآموزی برای فردای بهتر است، خانوادهها از تحصیل فرزندان خود انتظار دارند که علاوه بر دانش نظری، مهارتهای تخصصی بیاموزند، از ارتقای اجتماعی و فرهنگی بهرهمند شوند، استقلال و مسئولیتپذیری پیدا کنند و در نهایت آینده شغلی مطمئنی داشته باشند، آنچه در گذشته مدرک تحصیلی یک دانشگاه معتبر برای ورود به بازار کار کفایت میکرد، امروزه بدون تسلط عملی و تجربه محیط واقعی کار ناکافی است.
وی افزود: همانطور که استاد برجسته مهندسی مکانیک، محمود فرزین، ده سال پیش گفت «کشور ما دیگر به مهندس خودکار بهدست نیاز ندارد؛ بلکه مهندس آچار بهدست میخواهد.» امروز توانایی و مهارت عملی لازمهی رشد دانشجو در فضای رقابتی بازار کار است، دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد وحد مستقل کشوری این ضرورت را از سالها قبل دریافته و با سیاستگذاری هیئترئیسه، بر ارزشگذاری مهارتآموزی تأکید کرده است.
دبیر رویداد ملی «صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» (صدرا) تصریح کرد: طرح «پویش» با شعار «فرصتی بینظیر برای تحصیل مهارتمحور و اشتغال همزمان» خلأ اصلی آموزش عالی کشور را پر کرده است، در این طرح، دانشجو همزمان با تحصیل دروس نظری، وارد محیط واقعی کار در صنعت میشود و مهارتهای عملی فرا میگیرد. این مدل بهگونهای طراحی شده که آموزش دانشگاهی و نیازمندیهای بازار کار همسو شوند.
اکبری خاطرنشان کرد: برای بهرهمندی از طرح پویش، دانشجو ابتدا در سامانه صدرا ثبتنام و اطلاعات خود را تکمیل میکند. شرکتهای صنعتی نیازمندیهای خود را اعلام میکنند و در صورت تمایل، با دانشجو مصاحبه بهعمل میآورند. سپس یک قرارداد سهجانبه میان دانشجو، دانشگاه و شرکت منعقد میشود؛ این قرارداد بهعنوان «درس کارآموزی» معتبر است، بدون پرداخت شهریهی جداگانه. حقالزحمه مصوب شرکت به حساب دانشگاه واریز و از شهریه دانشجو کسر میگردد. در پایان دوره، قرارداد تسویه و پرونده آموزشی دانشجو بسته میشود.
وی بیان کرد: صدرا از سال ۱۴۰۱ با ۳۰ شرکت آغاز شد و در دوره دوم به ۷۵ شرکت تخصصی رسید. دوره پنجم، در آبانماه گذشته، میزبان ۸۲ شرکت عمومی و تخصصی بود. امروز در ششمین دوره با افتخار میزبان ۴۵ شرکت صنعتی و فناور هستیم. این رشد تدریجی نشاندهنده استقبال صنعت و دانشگاه از این مدل همکاری است.
ارسال نظرات