بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۰۱۷۶
نماینده مردم انار و رفسنجان در مجلس:
چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۴

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به چالش‌های اقتصادی و اجتماعی منطقه، تأکید کرد: مشکلات اقتصادی اصلی‌ترین عامل ورود افراد به زندان است و تنها با ایجاد اشتغال پایدار و مسئولیت‌پذیری مدیران می‌توان از وقوع جرم پیشگیری کرد.

احمد انارکی محمدی امروز ۳۱ اردیبهشت در همایش طلایه‌داران پیشگیری در رفسنجان طی سخنانی با اشاره به اینکه بسیاری از زندانیان به دلیل شرایط اقتصادی بد درگیر جرائم می‌شوند، افزود: ما امروز در بحث پیشگیری از جرم با مشکلات اقتصادی مواجه هستیم و مقام معظم رهبری سال‌ها را به نام اقتصاد، تولید و مهار تورم نام‌گذاری کردند، اما متاسفانه بسیاری از این مشکلات حل نشدند و همین موضوع باعث شده که افراد زیادی به زندان بروند.

وی افزود: وقتی وضعیت اقتصادی خانوار‌ها به گونه‌ای شود که شب تمام دارایی‌شان نصف شود، ارز چند برابر شود و کالا‌های لازم گران شود، افراد تحت فشار شدید قرار می‌گیرند و گاهی این فشار‌ها به جرم می‌انجامد.

انارکی در ادامه به مشکلات تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان ما با مشکلات قضایی و اجرایی زیادی مواجه هستند. بعضی از قضاوت‌ها و تصمیمات نادرست موجب مشکلاتی برای تولید شده و ما قوه قضاییه پویا داریم و امیدواریم که بتواند مشکلاتی که به ویژه در بحث تولید است را رفع کند.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با اشاره به حضور مقامات از قوه قضائیه و رئیس کل دادگستری استان کرمان در جلسه، گفت: امیدواریم با وجود فردی که از زمینه‌های مختلف قضایی، ثبتی و زندانی آگاه است، بتوانیم مشکلات تولیدکنندگان و کارآفرینان را حل کنیم.

خاموشی‌های برق و مشکلات مرزی رفسنجان

وی همچنین به مشکلات برق در استان کرمان اشاره کرد و گفت: ما در استان کرمان برق تولید می‌کنیم، ولی بیشترین خاموشی‌ها را داریم؛ معادن، کارخانه‌ها و بخش کشاورزی در استان با مشکل قطعی برق مواجه هستند.

انارکی در ادامه سخنانش به حضور غیرقابل کنترل اتباع در شهرستان رفسنجان اشاره و اظهار کرد: امروز بیش از ۱۰۰ هزار نفر از اتباع بدون سامان‌دهی در رفسنجان ساکن هستند و این موضوع باعث افزایش جرائم و فشار اجتماعی در منطقه شده است.

وی در ادامه به مشکلات زیست‌محیطی و آب رفسنجان اشاره کرد و مدعی شد: رفسنجان امروز با یکی از بدترین شرایط کیفی آب در کشور مواجه است؛ وجود آرسنیک در آب منطقه به دلیل فعالیت‌های صنعتی و معدنی باعث بیماری‌های سرطانی در منطقه شده است.

انارکی همچنین از شرکت مس انتقاد کرد و گفت: مس به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های منطقه، باید مسئولیت‌های اجتماعی خود را جدی‌تر بگیرد، ساخت بیمارستان تسکین با مشارکت مس و هزینه‌های بالا برای مردم شهرستان رفسنجان یک نوع نابرابری محسوب می‌شود.

وی خطاب به مسئولان افزود: امروز ما با بحران‌های اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی مواجه هستیم و اگر بخواهیم از وقوع جرم پیشگیری کنیم، باید این مشکلات را حل کنیم. زندان‌های ما از ظرفیت خود فراتر رفته‌اند.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس گفت: بیمارستان تسکین رفسنجان در حال ساخت است، ۲۰ درصد این بیمارستان مربوط به سرمایه‌گذاری شرکت مس است و این بیمارستان یکی از بزرگترین مراکز درمانی خاورمیانه خواهد شد و درآمد بالایی دارد.

به گزارش ایسنا، اصغر صالحی رئیس مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این همایش گفت: امروز شرایط تولید بسیار دشوار است. یک روز برق نداریم، روزی گاز و روزی مواد شیمیایی لازم برای فرآیند تولید در دسترس نیست. با وجود این مشکلات، مجتمع مس سرچشمه نه تنها عقب نمانده، بلکه در بخش‌های مختلف ۴ تا ۶ درصد نسبت به برنامه زمان‌بندی شده جلو افتاده است.

صالحی افزود: این موفقیت را مدیون نیرو‌های متخصص و جوان ایرانی هستیم که در برابر تحریم‌ها، فشار‌ها و کمبود‌های گوناگون، با تمام توان به برنامه تولید رسیدند.

رئیس مجتمع مس سرچشمه رفسنجان همچنین به یکی از حوادث اخیر ناشی از قطعی برق در واحد فلش اشاره کرد و گفت: هفته قبل قطعی برق باعث توقف کوره فلش ما شد که خوشبختانه به حادثه جدی منجر نشد.

وی در ادامه صحبت‌های خود به موضوع پیشگیری از وقوع جرم پرداخت و تأکید کرد: پیشگیری از جرم، همواره بهتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر از درمان است و بهترین راه پیشگیری از جرم، ایجاد اشتغال پایدار است.

صالحی ادامه داد: مجتمع مس سرچشمه در طی چند سال گذشته با برنامه‌ریزی‌های جامع در حوزه تولید و توسعه، سالیانه حداقل ۱۵۰۰ نفر در قالب شرکت‌های مستقیم و پیمانکاری را استخدام کرده و امسال نیز احتمالاً رقم جذب نیرو از مرز ۲۵۰۰ نفر عبور کند که این امر می‌تواند تحولی بزرگ در حل مشکل بیکاری منطقه باشد.

وی همچنین به برنامه‌های اجتماعی مجتمع اشاره کرد و گفت: با حمایت دادگستری و شورای تأمین، کمپ ماده ۱۶ در رفسنجان در حال راه‌اندازی است. این پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان، یکی از بزرگترین کمپ‌های ماده ۱۶ در جنوب شرق کشور خواهد بود که قرار است ظرف دو ماه آینده به بهره‌برداری برسد و در امر پیشگیری از جرم و احیاء اجتماعی کمک شایانی کند.

در پایان، صالحی از دادگستری، شورای تأمین، نیروی انتظامی و سایر مجموعه‌های همراه تشکر ویژه کرد و اعلام کرد که مجتمع مس سرچشمه آماده همکاری با تمامی نهاد‌های مرتبط در راستای پیشگیری از جرم و تقویت امنیت پایدار در منطقه است.

ارسال نظرات