شهادت حضرت جوادالائمه، امام محمد تقی(ع) تسلیت باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۰۳۵۲
دوشنبه ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۱

معاون دادستان تهران در امور زندان‌ها گفت که سال گذشته بیش از ۳۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه اشتغازایی زندانیان از طریق معرفی آن‌ها به بانک‌ها و صندوق‌های قرض‌الحسنه پرداخت شده است.

به گزارش ایرنا از قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد علی فیروزجایی روز دوشنبه همزمان با روز نسیم مهر (حمایت از خانواده زندانیان) اظهار کرد: ۱۴ انجمن حمایت از خانواده زندانیان در استان تهران وجود دارد که یکی از این انجمن‌ها در پایتخت و مابقی در شهرستان‌های تابعه استان است.

وی با اشاره به اینکه خانواده زندانیان در معرض انواع آسیب‌های اجتماعی قرار دارند، افزود: هدف دفتر انجمن حمایت از زندانیان، پشتیبانی از خانواده زندانیان اعم از حمایت‌های معیشتی، رفاهی و تحصیلی است و توجهی که دادستان‌ها به خانواده زندانیان دارند به دلیل پیشگیری از وقوع جرم توسط خانواده زندانیان همچنین حمایت‌های مادی و معنوی از این خانواده‌ها است تا دچار آسیب نشوند.

معاون دادستان تهران با بیان اینکه بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ خانواده زندانی در استان تهران تحت حمایت قرار دارند، گفت: سال گذشته حدود ۲۵ هزار سبد معیشتی بین خانواده زندانیان نیازمند استان تهران توزیع شد و تعدادی از خانواده زندانیان از ودیعه مسکن، وام‌های قرض‌الحسنه و پرداختی‌های بلاعوض اعم از نقدی و غیرنقدی بهره‌مند شده‌اند. برخی دیگر از این خانواده‌ها نیز در تامین جهیزیه و امر ازدواج فرزندان خود دچار مشکل بودند که با حمایت خیرین، حمایت‌های لازم از آن‌ها انجام شد.

فیروزجایی اضافه کرد: بیش از هزار و ۸۰۰ زندانی در سال گذشته با همکاری ستاد دیه، انجمن حمایت از زندانیان چهارده‌گانه استان تهران و کمک خیرین با پرداخت مبلغ ۲۹۸ میلیارد تومان آزاد شدند که حدود ۴۰ میلیارد تومان آن در قالب وام قرض‌الحسنه و مابقی نیز به صورت کمک‌های بلاعوض تامین و پرداخت شد ضمن اینکه حدود ۸۰۰ زندانی دیگر هم با مذاکره اعضای شورای حل اختلاف زندان‌های استان تهران آزاد شدند.

پرداخت بیش از ۳۰ میلیارد تومان وام خوداشتغالی زندانیان

فعالیت ۱۴ شعبه شورای حل اختلاف در زندان‌های استان تهران

معاون دادستان تهران با تاکید بر اهمیت رفع چالش‌ها و مشکلات خانواده زندانیان، افزود: ۱۴ شعبه شورای حل اختلاف در داخل زندان و یک شورای حل اختلاف در اداره کل زندان‌های استان تهران دایر است که این شعب در راستای دعوت و تقویت صلح و سازش در راستای تحکیم بنیاد خانواده فعالیت می‌کنند و به صورت ویژه به مشکلات زندانیان رسیدگی می‌کنند.

وی ادامه داد: در رابطه با پرداخت بدهی زندانیان جرایم غیرعمد، مبلغ موردنیاز با کمک خانواده زندانی، خیرین و همچنین گذشت شاکی خصوصی در شورای حل اختلاف تامین می‌شود.

فیروزجایی تصریح کرد: کمک برای آزادی زندانیان با این هدف انجام می‌گیرد که ما به جای کمک مالی به خانواده زندانی، با آزادی زندانی و اشتغال آن‌ها بتوانیم زمینه را برای سرپرستی مجدد خانواده زندانیان توسط خود زندانی فراهم کنیم.

اکنون سه هزار و ۷۵۰ نفر از زندانیان در خارج از زندان، در زندان‌های نیمه باز، کارخانجات و کارگاه‌های مختلف مشغول به کار هستند که دستمزد آنان از طریق بنیاد تعاون و انجمن حمایت از زندانیان پرداخت می‌شود.

فرصت اشتغال برای بیش از ۳ هزار زندانی در کارگاه‌ها و کارخانجات خارج از زندان

معاون دادستان تهران در امور زندان‌ها درباره اشتغال زندانیان اظهار کرد: اکنون سه هزار و ۷۵۰ نفر از زندانیان در خارج از زندان، در زندان‌های نیمه باز، کارخانجات و کارگاه‌های مختلف مشغول به کار هستند که دستمزد آنان از طریق بنیاد تعاون و انجمن حمایت از زندانیان پرداخت می‌شود.

فیروزجایی با تاکید بر اینکه اصل شخصی بودن مجازات‌ها، گفت: علت اصلی آنکه دادستانی اعم از دادستانی تهران و سایر شهرستان‌ها این حمایت‌ها را انجام دهند این است که نمی‌خواهیم وقتی یک فرد مجازات می‌شود خانواده او هم مجازات شود؛ وقتی یک فرد بازداشت و حبس می‌شود مشکلاتی برای خانواده او بالاخص در امر تامین معیشت و زندگی روزمره آن‌ها ایجاد می‌شود؛ از اینرو انجمن‌های حمایت از خانواده زندانیان در این راستا قدم بر می‌دارند و با توجه به اساسنامه‌ای که دارند در موضوعات مختلف خانواده‌های زندانیان را حمایت و پشتیانی می‌کنند تا کمترین آسیب را ببینند.

پرداخت بیش از ۳۰ میلیارد تومان وام خوداشتغالی زندانیان

انتقال زندانیان به زندان‌های نزدیک به محل اقامت خانواده

معاون دادستان تهران در امور زندان‌ها گفت: یکی دیگر از اقداماتی که در قانون و در جهت حمایت از خانواده زندانیان پیش‌بینی شده این است که بعد از محکومیت، هر زندانی به محل اقامت خانواده خود منتقل می‌شود. در راستای تبصره ۳ ماده ۵۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری که در سال قبل چند صد نفر از زندانیان به محل اقامت خانواده‌های خود منتقل شدند، این اقدام هم در راستای حمایت از خانواده است که اگر خانواده زندانیان در شهرستان و یا استان دیگری هستند زندانی منتقل به محل اقامت می‌شود تا خانواده در رفت و آمد به ملاقات زندانی در زندان یا زمانی که زندانی که از زندان مرخصی می‌گیرد؛ دچار مشکل نشوند.

برای اشتغال خانواده زندانیان هیچ محدودیتی نداریم

وی با بیان اینکه برای اشتغال خانواده زندانیان هیچ محدودیتی خاصی نداریم، افزود: سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با شهرداری تهران منعقد شد که هریک از خانواده زندانیان برای اشتغال می‌توانند با مراجعه به سرای محله در اولویت اشتغال قرار گیرند و از امکانات و خدمات آن فضا‌ها نیز استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:

زندانیان زن واجد شرایط در خانه‌های کوثر اشتغال می‌یابند

فیروزجایی اضافه کرد: بسیاری از کارگاه‌ها و کارخانجات هم برای استخدام خانواده زندانیانی اعلام آمادگی داشتند؛ این کمک به دو صورت است. یک کمک به این شکل است که وسیله کار تهیه می‌شود و این افراد در منزل خود کار می‌کنند به عنوان مثال اگر فردی خیاطی بلد باشد برای او وسایل خیاطی فراهم می‌شود و شکل دیگر این است که افرادی هم به کارگاه‌ها و کارخانجات مختلف برای اشتغال به کار معرفی می‌شوند.

معاون دادستان تهران در امور زندان‌ها اضافه کرد: مرکزی به نام «مرکز مراقبت بعد از خروج از زندان» تحت نظارت اداره کل زندان‌های استان تهران را داریم که خدمات اجتماعی ارائه می‌دهد تا اگر زندانی بعد از خروج از زندان، مشکل اشتغال داشته باشد با مراجعه به این مرکز به یکی از کارگاه‌ها و کارخانجات برای اشتغال معرفی شود.

بیشتر بخوانید

موافقت با اعطای مرخصی به بیش از ۷ هزار زندانی در دهه کرامت
خانواده زندانیان بی‌بضاعت مورد حمایت دادستانی رباط‌کریم قرار می‌گیرند
زندانیان زن واجد شرایط در خانه‌های کوثر اشتغال می‌یابند
خانواده زندانیان؛ قربانیانی که به گناه ناکرده تاوان می‌دهند

پرداخت بیش از ۳۰ میلیارد تومان وام خوداشتغالی زندانیان

اقدامات عمرانی برای رفاه مددجویان و خانواده‌های آنان

معاون دادستانی تهران در امور زندان‌ها گفت: یکی دیگر از اقدامات خوبی که در راستای حمایت از خانواده زندانیان صورت گرفت، دسترسی جاده به ندامتگاه تهران بزرگ بود که از پلیس راه حسن‌آباد تا جلوی ندامتگاه تهران بزرگ به طول حدود ۶ کیلومتر مشکلاتی وجود داشت. متاسفانه در این منطقه تصادفاتی داشتیم و امکانات رفاهی وجود نداشت که با پیگیری که دادستانی تهران انجام داد هر طرف، اتوبان سه بانده شد که شاهد کاهش تصادفات در رفت و آمد خانواده زندانیان به ندامتگاه تهران بزرگ بودیم.

فیروزجایی ادامه داد: اقدام دیگری که با همکاری شهرداری تهران انجام شد، اختصاص پنج دستگاه اتوبوس از مبدا ایستگاه متروی مرقد امام (مترو شاهد) به مقصد ندامتگاه تهران بزرگ برای ایاب و ذهاب خانواده زندانیان است که از ساعت ۷ تا ۱۸ خدمات‌رسانی می‌کنند.

ارسال نظرات