تازه ها
به گزارش خبرنگار بازارکار، دکتر حسین سیمایی صراف در این رویداد با تاکید بر اهمیت الگوسازی بر اساس رویدادهای این چنینی در جامعه علمی ایران گفت: امیدوارم روش و رویکرد این مراسم الگویی باشد برای همه اندیشمندان ایران و این مسیری که آغاز شده است در سالهای آینده نیز ادامه داشته باشد و روزبهروز به اعتلای علمی کشور کمک کند.
معاون پژوهشی وزیر علوم نیز در این رویداد با اشاره به خدمات حوزه علوم پایه به کشور خاطرنشان کرد: نوآوری یعنی تبدیل ایده به محصول و رساندن آن به بازار. برای رسیدن به بازار سیستمی پیوسته وجود دارد که از TRLهای مختلف تشکیل شده است. ما در سال ۱۹۹۶ از نظر چاپ مقاله علمی رتبه ۵۴ دنیا را داشتیم و امروز به رتبه ۱۵ دنیا رسیده ایم. تا کنون از ایران ۹۷۵ هزار مقاله در سایت اسکوپوس منتشر شده است. سهم علوم پایه نیز در این رشد مقالات قابل توجه بوده است. در سال ۲۰۰۰ ۴۶ درصد مقالات ما در حوزه علوم پایه بوده است و علوم پایه در تولیدات علمی این چنین آبروی کشور را حفظ کرده است. با اینکه کمتر از ده درصد اساتید و دانشجویان در علوم پایه فعالیت میکنند، تا چهل درصد تولیدات علمی ما در این حوزه است.
دکتر پیمان صالحی با اشاره به وضعیت زیست بوم علم و فناوری کشور گفت: هر جوانی در ایران اگر ایده ای داشته باشد میتواند در کمترین زمان و کمترین ریسک به سمت تجاری سازی آن برود. امروز در تمامی ۳۱ استان ما پارک علم و فناوری وجود دارد و ۱۴۰ هزار نفر در شرکتهای فناور و دانشبنیان در پارکهای علم و فناوری شاغل هستند. زیست بومی که در ایران برای ایده پردازان ایجاد شده است به این شکل است. این روند ایده پردازی تا تجاری سازی در ایران است.
لزوم توجه توامان به فناوری و سرمایه گذاری
همچنین در پایان این مراسم حجت اله صیدی رییس سازمان بورس با اشاره به برنامه کشور برای تبدیل شدن به کشور اول منطقه از نظر تولید ناخالص داخلی اظهار کرد: ماقرار بود در سال ۱۴۰۴ کشور اول منطقه از نظر تولید ناخالص ملی باشیم. امروز ما در رتبه چهارم در منظقه قرار داریم. اگر بخواهیم در سال ۱۴۰۴ که سال آینده است به هدف خود برسیم، باید شصت درصد رشد داشته باشیم که غیرممکن است.
وی در ادامه گفت: ما برای رسیدن به روند رشد مناسب باید به دو موضوع فناوری و تکنولوژی در کنار سرمایهگذاری توجه کنیم. ما در گذشته درآمد خوبی از نفت به دست آوردیم اما این سرمایه را خرج موضوعات بی مورد کردیم. چیزی که باید روی آن سرمایهگذاری شود پژوهش است. پژوهش مبتنی بر روش علمی است. در این مسیر یک مخاطره وجود دارد و آن نیز شبه علم است. شبه علم یعنی ما تولید علم را با تولید محتوایی که علم محسوب نمیشود اشتباه بگیریم. لذا لازم است کاملا به این موضوع توجه و دقت کنیم.
صیدی در پایان گفت: این جشنواره رویداد خوبی برای حمایت از ایدهها و استفاده از آنها برای حل مشکلات کشور و بهبود وضعیت تولید ناخالص داخلی کشور است و میتواند منجر به رشد اقتصادی شود که این به کمک دانشمندان کشور اتفاق میفتد.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات