تازه ها
دکتر محمد محسن غفوریان، معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی، در گفتگو با خبرنگار بازارکار، به تشریح جزئیات ارائه تسهیلات بانکی به کسب و کارهای خرد و خانگی، توسط جهاد دانشگاهی به منظور توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سراسر کشور پرداخت.
وی درادامه گفت: این طرح موسوم به جزء ۳، با هدف تقویت بنیه اقتصادی کشور و ایجاد فرصتهای شغلی پایدار، توسط جهاد دانشگاهی طراحی و از اوایل شهریورماه سال جاری اجرا شده است.
به گفته دکتر غفوریان، جهاددانشگاهی برای تسهیل در ایجاد و توسعه اشتغال، برای بالغ بر ۷۰۰۰ نفر دوره آموزشی و مشاوره راه اندازی کسب و کار برگزار کرده است، که از این تعداد ۵۱۰۱ نفر در سامانه تک ثبت نام کردهاند.
وی درادامه خاطرنشان کرد: از این تعداد، فقط ۳۶۳ پرونده به دلایلی رد شده اند و مجموع اعتبارات تخصیصیافته به پروژههای در جریان، نزدیک به هفت هزار میلیارد ریال است که منجر به اشتغال ۶۷۹۹ نفر خواهد که نتیجتا نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی مردم و افزایش تولید داخلی ایفا میکنند؛ که بیانگر تعهد جهاد دانشگاهی به حمایت از پروژههای زیربنایی و توسعهمحور است. وی تأکید کرد که این پروژهها در حوزههای مختلفی از جمله کشاورزی، صنعت، آموزش و بهداشت در حال اجرا هستند.
دکتر غفوریان به مشارکت زنان دراین طرح اشاره و تاکید کرد:یکی از جنبههای قابل توجه این طرح، توجه ویژه به مشارکت زنان در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی است. وی گفت:طبق اطلاعات سامانه تک، از ۴۷۳۸ ثبت نامی، ۳۵۵۳ پرونده مربوط با زنان و ۱۱۸۵ پرونده مربوط به مردان است.
معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی همچنین به پراکندگی حوزههای اشتغال در این طرح و اهمیت بخش صنعت در این طرح اشاره کرد وگفت: ۱۴۶۰ پرونده در زمینه خدمات و ۲۶۷۳ پرونده در حوزه صنعت و ۶۰۵ پرونده در حوزه کشورزی ثبت شده است؛ که به هر یک از این افراد، پس از ارزیابی، آموزش و مشاورههای عمومی و فنی شامل آموزشهای حرفهای، مشاورههای مدیریتی و برنامههای ارتقای مهارت ارائه خواهد شد که به افزایش بهرهوری و کیفیت و نیز پایدارسازی کسب و کارشان کمک میکنند.
وی گفت: تعداد ۴۸ نفر متقاضی پشتیبان، ۳۰۰۷ نفر متقاضی ایجاد کسب و کار به صورت خویش فرمایی، ۱۵۲ نفر به صورت کارفرمایی و ۱۵۳۱ نفر هم به صورت مستقل هستند.
معاون آموزش وکارآفرینی جهاد دانشگاهی به پروندههای درجریان اشاره کرد وگفت: ۱۴۷۲ پرونده در دست بررسی توسط نهادها استانی و شهرستانی بوده و ۲۴۷۳ پرونده هم در فرایند بانکها قرار دارد. به ۷۸۸ نفر هم بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
دکتر غفوریان درپایان به نقش بانکهای "مهر ایران" و "گردشگری" در تأمین مالی پروژهها اشاره و تصریح کرد: این بانکها در استانهای مختلف، عملکردهای متفاوتی داشته است، برای مثال، بانک مهر ایران در استانهایی مانند تهران، اصفهان و خوزستان بیشترین میزان پرداخت را داشته است. البته در استانهایی که مبلغ تسهیلات متعهد شده توسط بانک، به یک سوم رسیده است، بانکها از تشکیل پروندههای جدید امتناع میکنند که امیدواریم تامین هزینه در این بانکها صورت پذیرد تا شاهد رونق و شکوفایی کسب و کارها در ایام باقی مانده از سال باشیم.
بانک گردشگری نیز تا لحظه تهیه این گزارش، تنها در استان همدان تسهیلات پرداخت کرده است.
ارسال نظرات