بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۵۶۱۸
کارشناس امور روستاها و جاذبه‌های طبیعت‌گردی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ضمن ارائه گزارشی از ارزیابی کشوری و استانی روستاهای هدف گردشگری، جاذبه‌های تاریخی و طبیعی روستاها را به‌عنوان ظرفیتی کم‌نظیر برای توسعه گردشگری عنوان کرده و نقش گردشگری را در رونق اقتصاد روستایی حائز اهمیت و توجه ویژه‌ای اعلام کرد.
چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴

انیسه میری کارشناس امور روستاها و جاذبه‌های طبیعت‌گردی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار میراث آریا اظهار کرد: یکی از انواع گردشگری که قدمتی بیش از یک قرن دارد گردشگری روستایی است. این نوع گردشگری به سبب جذابیت، استفاده از فضا و ویژگی های محیط روستایی برای گردشگران و ارتقای شاخص های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی منطقه میزبان از دیرباز مورد توجه گردشگران واقع شده است.

کارشناس امور روستاها و جاذبه‌های طبیعت‌گردی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی افزود: با توجه به اهمیت این شاخه از گردشگری و در راستای سیاست‌های کلان دولت کمیته راهبردی گردشگری روستایی و عشایری در سال ۸۳ تشکیل و روستاهای هدف گردشگری نیز مطرح شدند. به همین منظور و همچنین توانمندسازی جوامع محلی با هدف توسعه فعالیت های گردشگری روستایی، و بهره گیری از جاذبه های گردشگری روستاهای هدف، تعداد ۴۶۴ روستای دارای قابلیت به عنوان «روستاهای هدف گردشگری» از کل کشور احصاء و انتخاب شدند که از این تعداد ۳۱ روستا به عنوان «پایلوت» و ۱۲۰ روستا به عنوان روستاهای دارای اولویت هدف گردشگری مشخص شد.

او گفت: پس از تهیه و تدوین شاخص های انتخاب روستاها و ارسال آن به ادارات کل استانی، تعداد ۶۳۶ روستا از بین روستاهای دارای جاذبه گردشگری پس از اخذ تائیدیه کارگروه گردشگری استان به عنوان روستاهای هدف گردشگری پیشنهاد شدند.

میری در خصوص ایجاد فضای مناسب کسب و کارهای خدمات گردشگری گفت: در سال ۱۳۹۴ تعداد ۵۰۰ روستا از بین ۱۱۰ روستای مصوب و پیشنهادی به عنوان «روستاهای منتخب توسعه گردشگری و صنایع دستی» تعیین شد که مقرر شد این روستاها در فهرست اولویت‌های برنامه ششم توسعه و سال‌های چشم‌انداز ۲۰ ساله توسعه کشور قرار گیرد. ایجاد فضای مناسب کسب و کار خدمات گردشگری، توسعه اقامتگاه‌های بوم گردی، آموزش ساکنان روستاهای هدف گردشگری بر اساس بسته آموزشی عمومی در جهت فرهنگ‌سازی و توسعه فعالیت‌های گردشگری، استفاده از ظرفیت دفاتر ICT روستایی به عنوان دفاتر اطلاع‌رسانی گردشگری روستایی از جمله برنامه های توسعه فعالیت‌های بوم‌گردی و گردشگری طبیعی در نواحی روستایی به شمار می‌آید.

او با اشاره به اهمیت رونق کسب و کارهای محلی و روستای و تاثیر ویژه آن در اقتصاد روستایی بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع توسعه فعالیت‌های گردشگری روستایی با هدف رونق کسب و کار محلی و ایجاد اشتغال دائمی در روستاهای هدف گردشگری، مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در این زمینه است. بنابراین پس از تعیین ۵۰۰ روستای منتخب گردشگری و صنایع‌دستی از میان ۴۶۴ روستای هدف گردشگری مصوب هیئت وزیران و ۶۳۶ روستای پیشنهادی دارای تائیدیه کارگروه گردشگری استان ها با حضور نمایندگان معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم و معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی که از این تعداد ۷۵ روستا به عنوان پایلوت برای ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز گردشگری و رونق کسب و کار محلی در سال ۱۳۹۵، در نظر گرفته شده‌اند.

کارشناس میراث ناملموس و مردم شناس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی در پایان صحبت‌های خود گفت: با توجه به اهمیت موضوع کمیته راهبردی گردشگری روستایی و عشایری استان تعداد ۵۲ روستا را در سطح استان آذربایجان‌شرقی به عنوان روستاهای هدف پیشنهادی که دارای یک یا چند جاذبه گردشگری اعم از طبیعی، فرهنگی، تاریخی و مذهبی در سطح محلی، منطقه‌ای یا ملی باشد را احصا و انتخاب کردند.

ارسال نظرات