بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۴۷۰۶
سومین نشست از سلسله نشست‌های « زندگی سالم یک کارآفرین» با موضوع «سلامت روح و روان» با حضور جمعی از کارآفرینان و روسای کمیسیون‌های اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد.
سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۲

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، «عطا طهرانچی»، عضو هیات علمی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) و سخنران این نشست، به واکاوی عواملی پرداخت که به داشتن سلامت روان بهتر کمک می‌کند واظهار کرد: از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی، سلامت روان حالتی از بهزیستی روانشناختی است که به افراد این امکان را می‌دهد تا با استرس‌های زندگی کنار بیایند، توانایی‌های خود را درک کنند، به خوبی یاد بگیرند و کار کنند و در نهایت به جامعه خود کمک کنند. سلامت روان دارای ارزش ذاتی و ابزاری است که برای رفاه و کیفیت زندگی ما ضروری است.

عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا (ع) با بیان اینکه برای داشتن سلامت روان نیاز به یک سری مهارت داریم، گفت: مهارت‌های زندگی به فرد این امکان را می‌دهند که انگیزه و رفتار سالم داشته باشد و فرصت و زمینه انجام چنین رفتارهایی را نیز فراهم می‌کنند. بنابراین،یادگیری و به‌کارگیری این مهارت‌ها بر احساس فرد نسبت به خود و دیگران و همچنین بر ادراک دیگران از او تأثیر می‌گذارد.

طهرانچی خاطرنشان کرد: مهارت‌های زندگی شامل انواع مختلفی هستند که هر کدام نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی و سلامت روانی فرد ایفا می‌کنند که شامل خودآگاهی (توانایی شناخت و درک احساسات، افکار و ارزش‌های خود)، توانایی درک و احساس کردن وضعیت و احساسات دیگران، روابط بین فردی و توانایی برقراری و حفظ روابط مثبت و مؤثر با دیگران، ارتباط مؤثر(توانایی انتقال و دریافت پیام‌ها به صورت واضح و مؤثر)، مقابله با استرس، مدیریت هیجان‌ها، مهارت حل مسئله، تصمیم‌گیری، تفکر خلاق و تفکر نقادانه می‌شود.

وی افزود: این مهارت‌ها به فرد کمک می‌کنند تا زندگی بهتری داشته باشد و با چالش‌های روزمره به طور مؤثرتر برخورد کند، نداشتن هر کدام از این مهارت‌ها در فرد، تبدیل به نقطه ضعفی برای وی می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا(ع) بیان کرد: می‌توانیم مهارت ها را با توجه به برون‌داد آن تنظیم و بومی سازی کنیم، این مهارت‌ها در هر بافت و جامعه‌ای ممکن است به شکل متفاوتی ظاهر شوند، اما به دلیل جهانی شدن فرهنگ‌ها که در حال نزدیک شدن به یکدیگر هستند، مهارت‌ها نیز به همان نسبت به هم نزدیک می‌شوند.

طهرانچی اضافه کرد: همه نقاط ضعف یا نقاط قوت ما می تواند در تجربه زیسته ما در بافت ها و موقعیت های مختلف موثر باشد؛ اما باید بدانیم که حد و حدود این نقاط کجاست. در این راستا باید به نوع بافت یا آن موقعیت توجه کنیم،یک رفتار یا نقطه ضعف می‌تواند در یک بافت یا موقعیتخود موثر باشد؛ امایک رفتار یا نقطه قوت می‌تواند در همان بافت یا موقعیت نتیجه معکوس داشته باشد.

وی در پایان گفت: مهارت وقتی به وجود می آید که آموخته‌ها تمرین شود، این تمرین در صورت استمرار تبدیل به یک عادت رفتاری خواهد شد.

در ادامه این نشست هر یک از کارآفرینان به تشریح موقعیت ها و تجارب خود در مواجهه با هر یک از مهارت‌هایی که در این حوزه بحث شد، پرداختند و در ادامه، طهرانچی به هر یک از چالش‌ها و مشکلات آنان پاسخ داد.

در ادامه این جلسه، «مرتضی کرباسی»،رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی خراسان رضوی، به «باور نداشتن» به عنوان یکی از نقاط ضعف افراد اشاره کرد و گفت: حل مسئله ناباوری، به کسب مهارت خودشناسی و خودآگاهی از سوی فرد بازمی‌گردد و آنچه به کارآفرینان برای افزایش باورمندی نسبت به خود و مدیران ارشد کمک می‌کند، شناسایی هر چه بیشتر زمان و مکان و موقعیت است.

وی به کتاب «سلامت روان سازمانی» نوشته «آدام برانت» اشاره کرد و گفت: تصمیمات ما همیشه براساس سه اصل شامل فرضیات، تجارب و دیگرنگری است که باید مبتنی بر خودشناسی و خودآگاهی متناسب با موقعیت آنها را تغییر داد. در واقع، باید با دوباره فکر کردن، میزان ارزش را مشخص کرد و بعد طی طریق نمود.

«حسین محمدیان»،رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در بخشی از این نشست گفت: فضای مجازی به کارآفرینان کمک کرده است که حجم زیادی از اطلاعات را به دست آورند؛ اما از سویی، سلامت روان کارآفرینان در فضای مجازی می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار گیرد و فشارهای ناشی از مدیریت کسب‌ وکار، رقابت شدید و نیاز به حضور مداوم در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند منجر به بروز استرس و اضطراب در فرد شود.

وی اظهار کرد: برای حفظ سلامت روان، کارآفرینان می‌توانند از تکنیک‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، ورزش منظم و تعیین مرزهای زمانی برای استفاده از فضای مجازی بهره ببرند. همچنین، داشتن حمایت اجتماعی و مشاوره حرفه‌ای می‌تواند به بهبود وضعیت روانی کمک کند.

محمدیان با تاکید بر اینکه برخی از مهارت‌های مرتبط با سلامت روان باید بومی‌سازی شود، گفت: به طور قطع شرایط افراد در جوامع و کشورهای مختلف از نظر میزان اضطراب متفاوت است؛ لذا مهارت‌های رفتاری مزبور زمانی کارساز خواهد بود که بومی‌سازی شود.

گفتنی است؛ در ادامه این نشست، سایر کارآفرینان به بیان تجارب زیسته خود در مواجهه با نقاط ضعف و قوتشان در رویدادهای مختلف پرداختند.

ارسال نظرات