تازه ها
محمد رجبزاده در گفتوگو با ایسنا با اشاره به کشت زیره سبز بهعنوان یکی از گیاهان دارویی عمده در جنوب استان اظهار کرد: این گیاه در شهرستانهای مختلف از جمله گناباد، مهولات، بجستان، تایباد، تربتجام و سبزوار کشت میشود. زیره سبز گیاهی کمآبطلب است که دوره رشد کوتاهی به مدت سه تا چهار ماه دارد و علاوه بر مزایای صادراتی، بهعنوان یک داروی گیاهی ارزشمند شناخته میشود.
وی با اشاره بر لزوم توجه به کشاورزی قراردادی در حوزه گیاهان دارویی افزود: علیرغم تلاشهای انجامشده در این زمینه، هنوز نتواستهایم واحدهای فرآوری و بستهبندی گیاهان دارویی را متقاعد کنیم که برای انجام کشاورزی قراردادی وارد عمل شوند. هدف این است که تولیدکنندگان با ریسک کمتری محصول خود را تولید کنند و در این راستا قراردادهایی با واحدهای فرآوری منعقد شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: در خراسان رضوی که تولید عمده گیاهان دارویی به ویژه زیره سبز در آن صورت میگیرد، تلاش داریم که قراردادی با واحدهای فراوری گیاهان دارویی منعقد شود تا کشاورزان با خیالی راحت و بدون نگرانی از فروش محصول خود، به کشت گیاهان دارویی بپردازند.
رجبزاده بیان کرد: کشاورزان باید بازار هدف گیاهان دارویی را رصد کرده و به کشت محصولاتی بپردازند که خریدار داشته باشد. بهعنوان مثال، بازار زیره سبز و سیاه همیشه موجود است و این گیاهان هیچگاه روی دست کشاورزان نمیمانند.
۲۶ هزار هکتار زیر کشت گیاهان دارویی در خراسان رضوی
وی با اشاره به سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان عنوان کرد: سطح زیر کشت گیاهان دارویی در خراسان رضوی حدود ۲۶ هزار هکتار بوده و سالانه ۴۶ هزار تن گیاه دارویی تولید میشود. عمده این محصولات زیره سبز است که سطح زیر کشت آن در سال جاری ۱۹ هزار و ۵۰۰ هکتار بوده و متوسط عملکردش ۶۰۰ کیلوگرم در هکتار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: علاوه بر زیره سبز، بیش از ۳۰ نوع گیاه دارویی یکساله و چندساله در استان کشت میشود که به توسعه صنعت گیاهان دارویی و زنجیره ارزش آن کمک میکند.
رجبزاده با اشاره به کشت گیاهان دارویی خاص مانند آنغوزه و زیره سیاه در استان خاطرنشان کرد: طی سال جاری در راستای حمایت از تولید گیاهان دارویی، گیاه آنغوزه که بهعنوان یک گیاه مرتعی شناخته میشود، گیاه زراعی محسوب و در ۱۵ هکتار از زمینهای استان کشت شده و زیره سیاه نیز با حمایتهای جهاد کشاورزی در سطح شهرستانها بهصورت الگویی کشت شده است. این گیاهان کمآبطلب هستند و بازده اقتصادی خوبی دارند و در همین راستا با برگزاری کارگاههای آموزشی، کشاورزان را با کاشت این دو گیاه آشنا کردیم.
وی در خصوص بازار گیاهان دارویی ادامه داد: بازار فروش زیره سیاه در داخل کشور وجود داشته اما آنغوزه باید به کشورهای افغانستان و هندوستان صادر شود. گیاهان دارویی کشت و تولیدشده در استان در ۲۰۰ واحد فرآوری و بستهبندی گیاهان دارویی برای تولید عرقیات یا بهصورت پودر و تیبگ و ... مورداستفاده قرار میگیرد. با فعالیت این واحدهای فرآوری و بستهبندی گیاهان دارویی در استان در مقیاسهای کوچک و بزرگ، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم هزاران نفر فراهم شده است.
ارسال نظرات