بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۸۰۸
رئیس سازمان بهزیستی کشور از رونمایی طرح بهزیست محله موسوم به «طرح شبنم» در کشور خبر داد و گفت: در این طرح کارشناسان به سالمندان آموزش‌هایی در زمینه استراحت، تغذیه، سبک زندگی، بیماری‌های سالمندی و نظام ارجاع در سالمندی را آموزش می‌دهند.
يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶

به گزارش بازارکار به نقل از ایرنا، سیدجواد حسینی در برنامه آیین آغاز به کار طرح شبنم (بهزیست محله) و رونمایی از طرح توانمندسازی زنان سالمند تنها افزود: در گام نخست این طرح، ۳۰ نفر از کارشناسان بنیاد فرزانگان آموزش می‌بینند و بعد ۳۰ نفر دیگر را در استان خود آموزش می‌دهند و در نتیجه بیش از ۹۰۰ نفر آموزش می‌بینند.

وی با اشاره به وجود ۱۱۵ هزار مدرسه در کشور خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح در ۷۶۰ منطقه آموزش و پرورش، باشگاه بازنشستگان ایجاد کردیم، انجمن‌های بنیاد فرزانگان در اجرای این طرح کمک می‌کنند.

آغاز به کار طرح توانمندسازی زنان سالمند تنها

رئیس سازمان بهزیستی کشور از آغاز به کار طرح توانمندسازی زنان سالمند تنها خبر داد و گفت: در این طرح، زنان تنهای سالمند، مردان سالمند تنها و معلولان تنها در اولویت آموزش‌های سالمندی قرار خواهند گرفت.

حسینی با اشاره به اهتمام دولت پزشکیان به مسائل حوزه سالمندی افزود: رئیس جمهور و معاون اول ایشان تاکنون ۲ جلسه فردی در این حوزه با من داشته اند و کمیته‌ای در این زمینه تشکیل شده است.

وی اضافه کرد: شیوه نامه مجوزدهی برای ایجاد شهرک‌های رفاهی سالمندی در مدت ۱۰ روز تدوین خواهد شد که رویکرد آن‌ها خانواده محوری خواهد بود.

سالمندی از جدی‌ترین مسائل کشور است

رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: موضوع سالمندی در کشور مغفول مانده در حالیکه سالمندی از جدی‌ترین مسائل کشور است.

حسینی با اشاره به فعالیت ۷۰ بنیاد فرزانگان افزود: یک سوم عمر خود را در سالمندی می‌گذرانیم؛ میانگین سن بازنشستگی در کشور ۵۲ سال و سن امید به زندگی ۷۶ سال است که فاصله زمانی ۲۵ ساله را شامل می‌شود که برای آن برنامه‌ریزی استراتژیک در سطح کلان نداریم.

وی تصریح کرد: ۱۲ درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال است که به معنای ورود به سالمندی است و ایران تا سال ۱۴۳۰ کشوری شدیدا سالخورده خواهد شد.

پیش‌نویس قانون جامع حمایت از سالمندان

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: اصلاح آیین نامه سند سالمندان نهایی شده است و اولین موضوعی که در این آیین‌نامه به آن پرداخته شده این است که رئیس‌جمهور ریاست شورای ملی سالمندان را برعهده بگیرد.

حسینی خاطرنشان کرد: فراتر از این موضوع این است که به قانون جامع حمایت از سالمندان نیاز داریم که پیش‌نویس آن در حال نوشتن است تا در مدت زمان معینی مراحل تصویب خود را بگذراند.

وی در ادامه با اشاره به شهر دوستدار سالمند گفت: شهر دوستدار سالمند در ۱۰ شهر کشور راه اندازی شده است. اگر ساختمانی برای معلولان و سالمندان دسترس پذیر نشده باشد، ظلم است.

اقتصاد نقره‌ای مهمتر از اقتصاد طلایی است

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در اقتصاد طلایی، جوانان و در اقتصاد نقره‌ای، سالمندان فعالیت دارند و امروز اقتصاد نقره‌ای از اهمیت بیشتری برخوردار است.

حسینی ادامه داد: در اقتصاد نقره‌ای، سالمندان مهارت، توانمندی، پختگی و تجربه را دارند و نیاز به آموزش مهارت نیست و اگر اقتصاد خرد و منعطف را در اختیار سالمندان قرار دهیم به اقتصاد کشور کمک می‌کنیم.

وی اضافه کرد: امروز راحت‌ترین و کم هزینه‌ترین اشتغال در جامعه، اشتغال مراقبین سالمند است، چون بسیاری از سالمندان یا تنها یا کم فرزند هستند.

طراحی پیمایش ملی سالمندان

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: پیمایش ملی سالمندان در حال طراحی است چراکه سالمندی پدیده‌ای چندوجهی است و باید بدانیم سالمندی در ایران در چه وضعیتی قرار دارد.

حسینی در ادامه از طراحی طرح نشاط سالمندان نیز خبر داد و گفت: نشاط جمعی، گمشده ایران کنونی ما است، تئاتر و سرود را وارد برنامه‌های سالمندان خواهیم کرد چراکه هنر و ورزش بهترین راه توانمندسازی است.

ارسال نظرات