
تازه ها
گزارش اخیر مرکز آمار ایران از افزایش سهم اشتغال بخش خدمات خبر میدهد. یکی از علل مهم رواج کسب و کارهای خدماتی در سالهای اخیر پایین بودن هزینه ایجاد شغل در این بخش، نبود بروکراسیهای زائد و تسهیل شرایط راهاندازی مشاغل خدماتی است.
به گزارش بازارکار به نقل از ایسنا، طی سالهای اخیر کسب و کارهای خدماتی با اقبال بیشتری از سوی بسیاری از کارجویان رو به رو بوده است و آمارها نیز از افزایش سهم اشتغال بخش خدمات خبر میدهد.
امروزه کسب و کارهای خدماتی یکی از شغلهای پربازده به شمار میرود که به وسیله آن میتوان به مشتریان، خدماتی از جمله تعمیر و نگهداری، طراحی، آموزش، مشاوره، حمل و نقل و موارد دیگر را ارائه داد.
کارشناسان، یکی از علل مهم رواج کسب و کارهای خدماتی را پایین بودن هزینه ایجاد شغل در این بخش، نبود بروکراسیهای زائد و اضافه و تسهیل شرایط راهاندازی مشاغل خدماتی عنوان میکنند.
از نگاه کارشناسان بازار کار یکی از علل مهم رواج کسب و کارهای خدماتی پایین بودن هزینه ایجاد شغل در این بخش، نبود بروکراسیهای زائد و اضافه، تسهیل شرایط راهاندازی مشاغل خدماتی است هرچند که این دسته مشاغل در کوران بحرانهای اقتصادی از دوام و پایداری لازم برخوردار نیستند و به سرعت تحت تاثیر قرار میگیرند.
گزارش جدید مرکز آمار ایران از بررسی وضعیت اشتغال در بخشهای عمده فعالیت اقتصادی حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۳، بخش خدمات با ۵۳.۷ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده و بخشهای صنعت با ۳۳.۵ درصد و کشاورزی با ۱۲.۷ درصد در ردههای بعد قرار دارند.
این آمار در پاییز سال گذشته سهم اشتغال بخش خدمات را ۵۲.۷ درصد و بخشهای صنعت و کشاورزی را به ترتیب ۳۳.۵ درصد و ۱۳.۷ درصد نشان داد که بیانگر آن است که سهم اشتغال بخش خدمات در زمستان نسبت به فصل پاییز یک درصد افزایش و سهم بخش کشاورزی تحت تاثیر شرایط جوی و آب و هوایی ۱ درصد کاهش داشته است.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، سهم شاغلان بخش کشاورزی و بخش خدمات در پاییز ۱۴۰۳ نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۱ و ۰.۶ درصد افزایش و سهم شاغلان بخش صنعت ۰.۷ درصد کاهش داشته است.
چرا مشاغل خدماتی برای جویندگان کار جذاب است؟
همزمان با گسترش تکنولوژی و ظهور فناوریهای جدید، سبک زندگی افراد و ماهیت بسیاری از مشاغل تغییر کرده است. در حال حاضر بخش خدمات نسبت به دیگر بخشهای اقتصادی از ظرفیت و پتانسیل بیشتری در حوزه اشتغال و جذب کارجویان به بازار کار برخوردار است و میتواند یک بستر مناسب برای حضور در عرصه فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی به شمار آید.
بسیاری از کارشناسان معتقدند دلیل رشد اشتغال بخش خدمات در مقایسه با بخشهای صنعت و کشاورزی این است که هزینه ایجاد شغل در بخش صنعت گرانتر است و در بخش صنعت به دلیل استفاده از ماشین آلات، نیروی انسانی کمتر به کار گرفته میشود.
به اعتقاد آنها در بخش کشاورزی هم به دلیل خشکسالی، فصلی بودن برخی فعالیتهای مرتبط با کشت و مکانیزه شدن عمده فعالیتها، بخشی از نیروهای کار عملا دچار بیکاری میشوند لذا بخش خدمات به دلیل تنوع فعالیت، هزینه و سرمایه کم و ریسک پایینتر نسبت به دو بخش صنعت و کشاورزی مطلوبیت بیشتری برای کارجویان دارد.
در همین راستا، حمید حاجاسماعیلی - کارشناس بازار کار در گفتگو با ایسنا معتقد است: اکثر افرادی که به مشاغل تولیدی گرایش دارند از دیربازده بودن، سرمایهگذاری بالا و محدودیتها و موانع پیش روی تولید اطلاع دارند و تامین نقدینگی، رقابت بازار و شرایط اقتصادی از جمله این شرایط است.
او میگوید: بسیاری از افرادی که تمایل دارند زودتر به درآمد برسند از مشکلات راه اندازی یک کارگاه تولیدی باخبرند به همین دلیل به سمت کسب و کارهای خدماتی میروند، چون سرمایه گذاری بالایی نمیخواهد و ریسک ایجاد این نوع کسب و کارها هم پایین است.
تحلیل این کارشناس بازار کار از رشد اشتغال بخش خدمات در مقایسه با بخشهای صنعت و کشاورزی این است که هزینه ایجاد شغل در بخش صنعت گرانتر است و در بخش کشاورزی هم به دلیل خشکسالی، فصلی بودن برخی فعالیتهای مرتبط با کشت و مکانیزه شدن عمده فعالیتها، بخشی از نیروهای کار عملا دچار بیکاری میشوند لذا بخش خدمات به دلیل تنوع فعالیت، هزینه و سرمایه کم و ریسک پایینتر نسبت به دو بخش صنعت و کشاورزی مطلوبیت بیشتری برای کارجویان دارد.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر کسبوکار خدماتی یکی از انواع کسبوکارهای پردرآمد محسوب میشود که در حوزههای مختلف قابلیت اجرایی شدن را دارد و در بخشهای متعدد به ویژه گردشگری و آی تی از جذابیت بیشتری برای متقاضیان برخوردار است. هدف این دسته شغلها ارتباط با مشتری است و این کار از طریق تمرکز و ارائه خدمات و محصولات انجام میگیرد.
ارسال نظرات