تازه ها
به گزارش بازارکار، همزمان با هفتم شهریور سالروز سفر مقام معظم رهبری به شهرستان نهبندان در سال ۱۳۷۸، عملیات اجرایی احداث پست برق ۴۰۰کیلوولت با پیشبینی اعتبار ۲هزار و ۳۰۰میلیارد ریال آغاز شد.
این پست برق که در زمینی به مساحت ۹هزار متر مربع احداث میشود، شامل یک دستگاه ترانسفورماتور ۲۰۰مگاولتآمپر و یک بی ترانس است.پست ۴۰۰کیلوولت در مجاورت روستای خونیک علیا و با هدف تامین برق و نیرو رسانی به معادن نهبندان، شاهکوه، قلعهزری و صنایع وابسته و جوار معدنی استان احداث میشود.
رفع افت ولتاژ پستهای منطقه، تغذیه شبکه فوق توزیع و پستهای محدوده شهرستانهای مرزی سربیشه تا نهبندان، افزایش قابلیت اطمینان شبکه و کاهش خطر بهرهبرداری از شبکه خراسان جنوبی از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
مراسم آغاز عملیات اجرایی این طرح با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، استاندار خراسان جنوبی، نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران برگزار شد.
مشوقهای ویژه برای مناطق محروم اختصاص مییابد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین آغاز عملیات اجرایی این پروژه، افزود: از ابتدای مهر ماه برای هر شهرستانی که ظرفیت صنعتی دارد ولی با محرومیت صنعتی مواجه است، مشوقهای ویژهای در واگذاری زمین، تسهیلات و سرمایهگذاری سازمانهای توسعهای اختصاص خواهیم داد.
علی رسولیان، گفت: برای این منظور کشور به چهار منطقه براساس شهرستانها تقسیم میشود و یکی از برنامههای وزات صمت ایجاد عدالت صنعتی در سراسر کشور است که باید برای مناطق مرزی و محروم مانند نهبندان مشوقهایی مدنظر قرار گیرد.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافه کرد: اصلاح فرایندها و حذف امضاهای طلایی از مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است. اکنون واگذاری زمینها در سازمان صنایع کوچک کاملا به صورت الکترونیکی انجام میشود و این مسیر در دولت سیزدهم با جدیت دنبال میشود.
رسولیان افزود: امروز از نگاه رئیس جمهور مهمترین مساله کشور، تولید است لذا در سفرهای مختلف استانی از مناطق تولیدی و شهرکهای صنعتی بازدید انجام میشود و در حوزه تولید ۲ موضوع حمایت از تولید و کارآفرینان همچنین تامین زیرساختها مطرح است.
وی تامین آب را از چالشهای موجود برشمرد و اظهار داشت: در این خصوص مطالعهای در مناطق محروم که ظرفیت صنعتی دارند، در حال انجام است. در این حوزه حدود ۲۰۰ منطقه صنعتی در کشور توسط این وزارتخانه شناسایی شده و با وزارت نیرو تفاهم شد که یک میلیارد متر مکعب از پساب شهری را برای تامین آب صنایع استفاده کنیم. این موضوع از اواخر سال قبل کلید خورد و حدود ۵۰ میلیون متر مکعب را برای شهرکها و نواحی صنعتی کشور خریداری کردیم که این فرایند امسال با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد تا آب مورد نیاز صنایع تامین شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: در استان خراسان جنوبی نیز با حمایت استاندار و عزم وزارتخانه برای شهرکهای صنعتی قاین و بیرجند سرمایهگذاری لازم انجام خواهد شد.
رسولیان با اشاره به لزوم تامین برق برای صنایع گفت: با توجه به ظرفیت بالای خراسان جنوبی و شهرستان نهبندان برای توسعه معادن اما نبود برق باعث جلوگیری از سرمایهگذاری در این منطقه میشود که با پیگیری استاندار و نماینده مجلس و عزم دولت سیزدهم تفاهم خوبی منعقد شد تا این زیرساخت فراهم شود.
وی ادامه داد: از سال گذشته با شروع سفرهای استانی رئیس جمهور در ساخت بیش از ۶۶ پست برق مشارکت داشتهایم و در مجموع وزارت صمت در ۹۳ پست برق با وزارت نیرو برای تامین زیرساختهای این حوزه و با هدف توسعه صنعتی مشارکت میکند.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به تعهد تولید ۱۴ هزار مگاوات برق در سطح کشور اظهار داشت: عزم وزارت صمت این است که در منطقه خراسان جنوبی محوریت توسعه را معادن قرار دهیم.
رسولیان گفت: دولت متعهد به پاسخگویی است لذا رئیس جمهور بین مردم حضور دارد و وزرا، معاون وزرا و استانداران را نیز موظف کرده تا در بین مردم حاضر شوند، مسائل و مشکلات را بشنود و حل و فصل کنند زیرا نگاه این دولت پاسخگویی به مردم است.
گفتنی است، 25مرداد امسال تفاهمنامه چهارجانبه احداث خط و پست ۴۰۰کیلوولت به منظور تامین برق صنایع و معادن مستقر در شهرستان نهبندان بین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، استانداری خراسان جنوبی، شرکت توانیر و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران امضا شد.
این طرح، در راستای توسعه زیرساختهای منطقه و ایجاد بستر استقرار صنایع معدنی همجوار معادن و ذخایر اکتشاف شده که بسیار امیدبخش است، اجرا میشود.
نهبندان که در ۲۰۰کیلومتری جنوب بیرجند و مجاورت کشور افغانستان قرار دارد، یکی از مناطق معدنی شرق کشور است.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن 509 شهرک و 338 ناحیه صنعتی و 5 منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره برداری، 84 شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، 6 شهرک فناوری، 40 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، 99 هزار و 143 قرارداد منعقده و بهره برداری از 49 هزار و 529 واحد صنعتی و سه هزار و 245 واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم 987 هزار و 75 نفر را در سراسر کشور فراهم نموده است.
ارسال نظرات