تازه ها
دیدار معاون صنایع دستی با استاندار چهارمحال و بختیاری
به گزارش بازارکار به نقل از ایکنا از چهارمحالوبختیاری، مریم جلالی، معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی امروز، ۲۷ اردیبهشتماه در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری در شهرکرد با اشاره به اینکه صنایع دستی یک امر فرابخشی و یک اقتصاد هویتبنیان است، اظهار کرد: براساس زنجیره ارزش در هر استان، اقتصاد میتواند با صنایع دستی اتصال پیدا کند. صنایع دستی از آنجا که همه اعضای خانواده را درگیر میکند باعث تقویت انسجام خانوادگی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی میشود.
وی با ذکر صنایع دستی یک معیشت عزتآفرین است، ادامه داد: در برخی استانها موفق شدیم در حوزه زنان بدسرپرست، زندانها یا پادگانها صنایع دستی را بهعنوان یک مهارت برای ایجاد شغل پایدار آموزش دهیم. جلالی با تأکید بر اینکه در چرخه تولید تا مصرف، کیفیسازی و استانداردسازی محصولات صنایع دستی برای تأمین رضایت مشتری بسیار موضوعیت دارد، توضیح داد: اینکه ما بازارچه ایجاد کنیم اما نتوانیم اقلام با کیفیت و باب میل مشتری را تولید و عرضه کنیم، طبیعتاً راه به جایی نخواهیم برد.
وی با اشاره به مصوبه روز گذشته هیئت دولت مبنی بر اینکه ارز حاصل از صادرات صنایع دستی در اختیار خود صادرکنندگان این اقلام قرار میگیرد، افزود: این یک امتیاز فوقالعاده برای سرمایهگذاران و صادرکنندگان است که باید در ادامه، آنان را ترغیب کنیم که از این فرصت استفاده کنند.
جلالی تصریح کرد: در آنسوی مرزها برای صنایع دستی ما مشتریان مشتاق بسیار فراوان هستند یعنی اگرچه ممکن است این اقلام در سبد نیازهای روزمره خانوارها در داخل قرار نداشته باشد اما در خارج از کشور جزو مطلوبها قرار دارد که میتوانیم این کالاها را با ارزش افزوده چندین برابر صادر کنیم.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تأکید بر اینکه مشغول شدن به صنایع دستی هیچ مانعی برای فرزندآوری ایجاد نمیکند، توضیح داد: مادران مشتاق به راحتی میتوانند در این حوزه کار کنند و باید بتوانیم از این امتیاز نیز استفاده ببریم.
جلالی با تأکید بر اینکه باید به فرهنگ به عنوان یک سرمایه نگاه شود، افزود: صنایع دستی این قابلیت را دارد که به آموزش عالی، آموزشوپرورش، پارکهای علم و فناوری، شرکتهای خلاق، بنگاههای اقتصادی و ... خدمات فرهنگی، اجتماعی و حتی امنیتی و سیاسی ارائه دهد.
وی در پایان در خصوص ظرفیت شهرکرد برای تبدیل شدن به پایتخت جهانی نمد، افزود: در سفر سال گذشته به استان نیز مطرح کردم که برای قیمومیت و ملیت نمد در شهرکرد باید اقداماتی در استان و این شهر انجام گیرد که ما نیز در ادامه بتوانیم پرونده جهانی شدن آنرا پیگیری کنیم.
۸۰ مجوز گردشگری و بومگردی صادر شد
غلامعلی حیدری، استاندار چهارمحالوبختیاری در این دیدار با اشاره به اینکه در راستای شعار سال چهار کارگروه رونقبخشی در استان شکل گرفته است، اظهار کرد: یکی از این کارگروهها با عنوان کارگروه گردشگری با دبیری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بهصورت منظم برگزار میشود و تلاش دارد تا جهشی در حوزههای گردشگری و صنایع دستی در استان اتفاق بیفتد زیرا این موضوعات در رونق اقتصادی و درآمدزایی تأثیر فراوانی دارند؛ کارگروههای دامداری و کشاورزی، صنایع تبدیلی و مسکن از دیگر کارگروهها هستند.
وی ادامه داد: ایجاد بازارچهها در استان از جمله در حوزه صنایع دستی مورد تأکید است که هم بازارچههای خاص و هم عمومی باید مدنظر قرار بگیرد. این موضوع به فرمانداران و شهرداران ابلاغ شده است تا بتوانیم شاهد رونق اقتصادی و خاصه صنایع خانگی باشیم. این دست اقدامات باعث شد که نرخ تورم در استان در سه ماهه سال گذشته، کمتر از نرخ کشوری باشد.
حیدری بیان کرد: در این دولت، ۸۰ مجوز گردشگری و بومگردی از سوی ادارهکل صنایع دستی استان صادر شده است که عرضه صنایع دستی نیز در کنار این مراکز ارائه میشود.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیت استان در دارا بودن مناطق خاص گردشگری مانند چشمه دیمه، پل زمانخان سامان، گرداب بن، قلعه چالشتر، قلعهها و ...، گفت: از وزارتخانه انتظار داریم که برای تجهیز و مناسبسازی و ایجاد بازارچهها در این اماکن ویژه، استان ما را مساعدت کند.
وی در پایان بیان کرد: در سفر اخیر وزیر صنایع دستی و گردشگری به استان، شخص وزیر تحت تأثیر محرومیت این مناطق خاص گردشگری قرار گرفته بود و امیدواریم با یک نگاه ویژه، اعتبارات لازم برای این مناطق تعریف شود.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات