بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۷۱۵۱
مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران گفت: پارک‌های علم و فناوری ضمن قوی کردن بنیان اقتصاد دانش بنیان در کشورها، از سوی دیگر، خلاقیت و نوآوری استارت آپ‌ها را نیز تقویت می‌کند.
سه‌شنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸

به گزارش بازارکار، یان سرانگ، در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی به نام شیخ بهایی، دانشمند مشهور ایرانی، نامگذاری شده که به دلیل دانش عمیق در ریاضیات، معماری و نجوم شهرت داشت. در سال ۲۰۰۹، در سال جهانی نجوم، یونسکو، شیخ بهایی را به دلیل دانش وی از علم نجوم در فهرست مفاخر ایرانی ثبت کرد.

وی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان میزبان مرکز منطقه‌ای توسعه مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری (IRIS) است که یک مرکز مقوله دوم یونسکو از می‌سال ۲۰۱۰ محسوب می‌شود. مراکز و مؤسسات مقوله دوم یونسکو به عنوان بستر‌هایی پویا برای پیشبرد اهداف یونسکو از طریق تقویت ظرفیت سازی، انجام تحقیقات نظری و تجربی، تسهیل برنامه‌های آموزشی پیشرفته عمل می‌کنند.

مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران گفت: البته این مراکز در به اشتراک گذاری اطلاعات در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین المللی نیز کمک می‌کنند. این شبکه حوزه‌های مختلفی از جمله آب، انرژی‌های تجدیدپذیر، سیاست‌های علمی، بیوتکنولوژی، علوم زمین، علوم پایه و سنجش از دور را در بر می‌گیرد.

سرانگ تصریح کرد: مرکز آیریس در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از سه مرکز یونسکو در سیاستگذاری علمی در سطح جهانی دارای جایگاه ممتازی است. اهمیت آن فراتر از مرز‌های ملی است، زیرا نقشی محوری هم در منطقه و هم در جهان دارد. IRIS از مراکز رشد فناوری و پارک‌های علمی از طریق مشاوره، برنامه‌های آموزشی و فعالیت‌های ظرفیت‌سازی پشتیبانی می‌کند.

نوآوری STI و تقویت سه رکن توسعه پایدار

وی افزود: همه ما موافقیم که علم، فناوری و نوآوری STI ضروری هستند که سه رکن توسعه پایدار را تقویت می‌کند و دربرگیرنده حفاظت اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست است. علم باز به معنای تبادل دانش و فضا دادن به ایده‌ها است که به دادن زمان و بودجه برای تحقیق و آزمایش اشاره دارد. همانطور که در دو روز گذشته دیدیم، پارک‌های علمی فضا‌هایی هستند که همه این موارد در آن امکان پذیر است.

مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران اظهار کرد: پارک‌های علم و فناوری به ایجاد یک اقتصاد مبتنی بر دانش کمک می‌کنند، که از یک سو به پذیرش شرکت‌های با فناوری پیشرفته کمک می‌کند و از سوی دیگر، خلاقیت و نوآوری استارت آپ‌ها را تقویت می‌کند. فضایی که در آن علاوه بر تحقیق و توسعه بر روی افراد، در توانمندی‌های فکری آن سرمایه گذاری می‌شود. ما باید خود را با تغییرات وفق دهیم، نوآور باشیم و ایده‌هایی برای آینده‌ای بهتر ارائه دهیم.

سرانگ گفت: ایران، مانند بسیاری از کشور‌های دیگر، به طور فزاینده‌ای در نوآوری‌های فناوری مشارکت می‌نماید و علاقمندی را در اقتصاد مبتنی بر فناوری نشان می‌دهد. این کشور قصد دارد رقابت ملی علم و فناوری خود را تقویت کند و بنابراین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ایران به عنوان بستری برای ترویج نوآوری عمل می‌کند.

سطح بالای تخصص، نوآوری و تمایل به اشتراک گذاری دانش در ایران

وی ادامه داد: این جنبه منحصر به فرد دلیل اصلی حمایت یونسکو از جشنواره از بدو تاسیس آن بوده است؛ من به شخصه از سطح بالای تخصص، نوآوری و تمایل به اشتراک گذاری دانشی که می‌تواند در سطوح منطقه‌ای و بین المللی مبادله شود، شگفت زده شدم.

مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران افزود: از طرف یونسکو، ما اهمیت زیادی برای مرکز آیریس قائل هستیم؛ یونسکو آماده است تا به کشور در ایجاد محیط‌های توانمند کمک کند و این موارد باعث می‌شود که STI در دسترس‌تر، شفاف‌تر، فراگیرتر و مرتبط‌تر با نیاز‌های اجتماعی باشد، دوست دارم که از دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به دلیل مشارکت فعال در ترویج علم، نوآوری، تحقیق و توسعه فناوری تقدیر کنم.

ارسال نظرات