بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۸۸۸
مشاور عالی قرارگاه مهارت‌آموزی نیرو‌های مسلح خبر داد:
مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: تاکنون حدود ۲ میلیون سرباز در حوزه‌های فنی و حرفه‌ای و آموزش‌های پنجگانه از طریق این قرارگاه، دوره‌های مهارتی عمومی و تخصصی را گذراندند.
سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۳

به گزارش بازارکار، سرتیپ دوم پاسدار موسی کمالی در گفت و گوی رسانه‌ای ویژه برنامه شبکه خوزستان با محوریت ایام‌دهه مبارک فجر، اظهار کرد: جوانان غیور ایران اسلامی پس از انقلاب تاکنون با ورود به خدمت مقدس سربازی و مجموعه نیرو‌های مسلح در دفاع از عزت، استقلال و تمامیت ارضی کشور نقش مهمی را ایفا کرده‌اند و سرباز نیز یکی از ارکان مهم دفاعی و اقتدار نیرو‌های مسلح و توان رزمی کشور است که به عنوان یکی از بال‌های مردمی و بخش جدانشدنی نیرو‌های مسلح شناخته می‌شود.

وی افزود: همچنین در طول هشت سال دفاع مقدس بالغ بر سه میلیون جوان سرباز وارد نیرو‌های مسلح شدند، از جان و ناموس و مرز‌های کشور دفاع کردند و ۶۰ هزار شهید از جوانان سرباز وطن تقدیم نظام اسلامی شده به همین جهت ستاد کل نیرو‌های مسلح برای حمایت از سربازان به صورت جدی در بخش مهارت آموزی ورود کرد.

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیرو‌های مسلح ادامه داد: مساله بیکاری جوانان یکی از معضلات اصلی کشور است و سالانه حدود ۳۰۰ هزار جوان چابک وارد نیرو‌های مسلح شده و پس از دوران خدمت مقدس سربازی وارد بازار کار می‌شوند.

مدرک‌گرایی نیز به یک فرهنگ غلط تبدیل شده است

وی تصریح کرد: بخش مهارت آموزی در کشور ما مظلوم واقع شده و مدرک‌گرایی نیز به یک فرهنگ غلط تبدیل شده است و بخش عمده‌ای از جوانان ما بجای اینکه دنبال کار‌های فنی و مهارتی باشند برای شغل اداری تلاش می‌کنند.

سرتیپ دوم پاسدار کمالی گفت: درحالی که جامعه ما به نیروی کار ماهر و توانمند نیاز دارد، بسیاری از جوانان، بیکاری را بزرگترین دغدغه خود می‌دانند به همین جهت با بررسی‌های صورت گرفته، ستاد کل نیرو‌های مسلح با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا بر مهارت آموزی به سربازان، نیرو‌های مسلح نیز تصمیم گرفت که با جدیت به این حوزه ورود کند.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه ماموریت ذاتی نیرو‌های مسلح در حوزه دفاعی و امنیتی است، اما برای کمک به دولت و ملت و جوانان عزیز که همواره دغدغه اشتغال دارند، مهارت آموزی در اولویت قرار گرفت و این طرح از سال ۹۶ آغاز و مجموعه‌ای تحت عنوان قرارگاه مهارت‌آموزی در نیرو‌های مسلح تشکیل شد.

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیرو‌های مسلح یادآور شد: قرارگاه‌های مشابهی نیز در سپاه، ارتش و فراجا به مدیریت فرماندهان این مجموعه‌ها تشکیل و دوره‌های مهارت آموزی برای سربازان آغاز شد.

وی تصریح کرد: در ادامه تفاهم‌نامه‌های مختلفی با سازمان فنی و حرفه ای، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت ارتباطات، وزارت گردشگری و سازمان تبلیغات اسلامی و سایر مجموعه‌های مرتبط امضا شد.

سرتیپ دوم پاسدار کمالی افزود: در این هفت سال اخیر به بیش از ۲ میلیون جوان، آموزش مهارتی عمومی و تخصصی آموزش ارائه و به سازمان‌های مختلف، معرفی شد.

قرارگاه مهارت آموزی هیچ گواهینامه‌ای صادر نمی‌کند

وی تاکید کرد: قرارگاه مهارت آموزی ستاد کل نیرو‌های مسلح هیچ گواهینامه‌ای برای سربازان صادر نمی‌کند بلکه این ظرفیت را فراهم کرده تا بر اساس نیاز سازمان‌ها و دستگاه ها، نیرو‌های متخصص را جهت اشتغال معرفی کند.

سرتیپ دوم پاسدار کمالی گفت: آموزش‌های شغلی عمومی به پنج بسته آموزشی تقسیم می‌شود که در آن سربازان باید آموزش‌های سبک زندگی، کسب و کار، سواد مالی و حقوقی، سواد رسانه‌ای و فضای مجازی و امداد و نجات را بگذرانند.

وی بیان کرد: پس از دوره‌های آموزشی نیز به مدت سه سال سربازان رصد، هدایت و حمایت می‌شوند تا بتوانند در مهارت‌های خود موفقیت‌های بیشتری را کسب کنند.

راه‌اندازی سامانه مهارت آموزی و اشتغال سربازان وظیفه

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: با سازمان فنی حرفه‌ای و وزارت جهاد کشاورزی تفاهم‌نامه‌هایی امضا و سامانه‌ای تحت عنوان سامانه مهارت آموزی و اشتغال سربازان وظیفه (سماسو) طراحی شد که در آن خدماتی به سربازان و سایر جوانان با در نظر گرفتن شرایط خاصی، ارائه کنند.

وی بیان کرد: یکی از خدمات قرارگاه مرکزی مهارت آموزی، مشاوره شغلی است که در آن جوانان و سربازان با توجه به استعداد‌های خدادادی و علاقه‌مندی خود، توسط تیم‌های مشاوره دریافت می‌کنند و بر اساس سطح توانمندی برای آن‌ها از میان ۵۰۰ شغل پیشنهادی، شانس موفقیت آن‌ها در مشاغل درصدبندی می‌شود که این مشاوره‌ها تاکنون به میزان ۹۸ درصد موثر بوده است.

وی گفت: یکی دیگر از خدمات این قرارگاه برای سربازان وظیفه، تسهیلات خوداشتغالی است که برابر با بودجه تعیین شده دولت و مجلس، این تسهیلات سالانه به تعدادی از سربازان، ارائه می‌شود.

اعطای ۲۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات خوداشتغالی به سربازان

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیرو‌های مسلح خاطرنشان کرد: در سال جاری حدود ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات خوداشتغالی برای سربازان اختصاص یافت که تاکنون بالغ بر هشت هزار نفر این تسهیلات را در سطح کشور دریافت کردند.

وی ادامه داد: معرفی سربازان به کارفرمایان دستگاه‌ها، شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی نیز یکی دیگر از اقداماتی است که در دستور کار قرارگاه مرکزی مهارت آموزی قرار گرفته چرا که دسترسی بسیاری از کارآفرینان و کارفرمایان به افراد توانمند و دارای مهارت در بیشتر مواقع کافی نیست و ما برای شناسایی این ظرفیت‌ها کمک می‌کنیم.

۳۰ هزار مشاوره رایگان برای سربازان وظیفه

سرتیپ دوم پاسدار کمالی اظهار کرد: قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیرو‌های مسلح برای ۳۰ هزار سرباز مشاوره رایگان در نظر گرفته است، اما برای جوانانی که به صورت آزاد به این سامانه مراجعه می‌کنند با مبالغی بین ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومان می‌توانند از خدمات مشاوره شغلی استفاده کنند.

ارسال نظرات