
تازه ها

ترنج و سرباز ماهر؛ دو طرح کلیدی برای اشتغال جوانان کمبرخورداربه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم رونمایی از برنامه توانمندسازی، رفاه و کارآفرینی نوجوانان و جوانان، با عنوان ترنج، سهشنبه ۶ خردادماه در هتل فردوسی برگزار شد.
علیرضا رحیمی، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در این مراسم گفت: طرحی که در ترنج اجرا شد، یکی از راهکارها برای بهبود وضعیت جوانان در ایران است؛ جوانانی که از نظر اجتماعی، اقتصادی و تحصیلی نیازمند حمایت هستند. این افراد باید بدانند چگونه شاغل شوند، تحصیل و پیشرفت کنند. حاکمیت و دولت در وهله نخست وظیفه دارد به داد کسانی برسد که صدایشان به جایی نمیرسد؛ کسانی که توان اقتصادی و اجتماعی پایینتری دارند. این افراد را در دهکهای پایین درآمدی طبقهبندی میکنیم و وظیفه داریم بیشترین توجه را به نیازهای آنان معطوف کنیم.
وی افزود: در مقابل، کسی که از نظر اقتصادی توانمند است، راه خود را پیدا میکند. اما من باید صدای کسانی باشم که امکانات پیشرفت را ندارند. درواقع مهمترین وجه تمایز این طرح، تمرکز آن بر دهکهای پایین و سه گروه اول جامعه است. ویژگی دوم این طرح، توجه ویژه به دختران است. ایران جامعهای در حال گذار است و شرایط فرهنگی و اجتماعی آن در حال تحول است. دختران جوان، چه در قالب خانواده، چه به عنوان حمایتگر مادرانشان و چه در زندگی مستقل، نیاز دارند در جامعه حضور داشته باشند و امکان درآمدزایی برایشان فراهم شود. خوشحالم که ترنج به این موضوع توجه ویژهای کرده و تفکیک جنسیتی در اشتغال نداشته است.
رحیمی با اشاره به سومین ویژگی این طرح تصریح کرد: هدف ما فقط آموزش نیست، بلکه دستیابی به شغل پایدار است. آموزشِ صرف، اگر منجر به تغییر رفتار و کسب مهارتهای جدید نشود، کافی نیست. آموزش مؤثر باید توانمندی فرد را برای احراز شغل ارتقا دهد. در این طرح، ابتدا نیازهای منطقه، استان یا کشور بررسی میشود، سپس براساس مزیتهای نسبی اقتصادی و اشتغالزایی، دورههای فنی و حرفهای طراحی میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر مهارتهای تخصصی، مهارتهای عمومی مانند مدیریت، اقتصاد و قوانین حقوقی نیز آموزش داده شده است تا افراد بتوانند هم به عنوان کارمند فعالیت کنند و هم کسبوکارهای خرد خود را راهاندازی کنند. در نهایت، سازمانهای مردمنهاد به عنوان تسهیلگر و شتابدهنده در کنار این جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله حضور داشتند.
وی با بیان اینکه مطمئنم طرح ترنج در سراسر ایران گسترش خواهد یافت، گفت: امسال نیز طرح سرباز ماهر را با همکاری شبکه اشتغال و کارآفرینی در سراسر کشور پیش خواهیم برد و ترنج را نیز در کنار آن قرار میدهیم. هدف ما تمرکز بر گروههای کمبرخوردار و آسیبپذیر و هدایت جوانان به سمت اشتغال پایدار است.
معاون امور جوانان تأکید کرد: سازمانهای مردمنهاد، به عنوان گروههای دغدغهمند و داوطلب، نقش تعیینکنندهای در حل مسائل اجتماعی دارند. جوانانی که در این پروژه مشارکت دارند، علاوه بر یادگیری مهارتها، به رسالت اجتماعی خود نیز عمل میکنند. امیدوارم در سالهای آینده میانگین سنی مؤسسان و اعضای سمنهای جوانان را کاهش دهیم و بیشتر بر نوجوانان و جوانان علاقهمند به فعالیتهای اجتماعی تمرکز کنیم.
وی با بیان اینکه بدون حمایت کمیته امداد، سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی، سازمان فنی و حرفهای، جهاددانشگاهی و تمام بخشهای دیگر، اجرای ترنج ممکن نبود، اضافه کرد: امسال سالی است که کمتر صحبت میکنیم و هم در حوزه افزایش مشارکت اجتماعی و هم در حوزههای اشتغال بیشتر عمل خواهیم کرد و با همکاری یکدیگر، حتی در شرایط تحریمهای ظالمانه و فشارهای اقتصادی و سیاسی، میتوانیم بسیاری از مشکلات کشور را حل کنیم.
وی با تأکید بر اجتماعی کردن دولت و مردمی کردن حکومت بیان کرد: این دو از خواستههای اصلی رئیسجمهور و دولت است و انشاءالله در حوزه اشتغال، با اجرای طرحهایی مانند سرباز ماهر و ترنج، اتفاقات ارزشمندی را رقم خواهیم زد.
در ادامه مراسم، طرح ترنج در چند استان کشور معرفی و در پایان نیز از تعدادی از جوانان منتخب این طرح تجلیل شد.
ارسال نظرات